Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
«Δεν μου αρέσει το ψάρεμα που γίνεται μόνο για διασκέδαση. Νομίζω ότι είναι ανήθικο. Αν πρόκειται να πιάσεις ένα ψάρι, θα πρέπει να το φας και όχι απλώς να του βάλεις ένα αγκίστρι», δηλώνει ο Ρεξ Κολάμπρα, δύτης.(Στιγμιότυπο/Newsflare)

Μια σταθερή φιλία σε έναν ρευστό κόσμο: ένας δύτης και ένα ψάρι συναντιούνται κάθε καλοκαίρι στο ίδιο σημείο

Ο Ρεξ Κολάμπρα, από τον Σεπτέμβριο του 2021, έχει έναν ασυνήθιστο φίλο: ένα λαβράκι του γλυκού νερού, το οποίο συνάντησε κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης, που είχε ξεκινήσει όπως όλες οι άλλες.

Έμελλε όμως να εξελιχθεί με τον πιο πρωτότυπο τρόπο, μιας και το μικρό ψάρι τον ξεχώρισε και δεν έδειξε φόβο απέναντι του. Η γνωριμία τους κατέληξε σε φιλία και ο Ρεξ του έδωσε το όνομα Έλβις.

(Στιγμιότυπο/Newsflare)

 

(Στιγμιότυπο/Newsflare)

 

Οι δυο τους συναντιούνται πλέον κάθε χρόνο, όταν ο 40χρονος Ρεξ, που εργάζεται σε τυπογραφείο και κατασκευάζει περιφράξεις για ζώα, ταξιδεύει στη λίμνη όπου ζει ο Έλβις για τις καταδύσεις του.

Ο Ρεξ έχει διδάξει στον Έλβις ένα κάλεσμα, στο οποίο εκείνος ανταποκρίνεται:

«Όταν κάνω έναν ήχο γρυλίσματος με το λαιμό μου, εκείνος έρχεται να με βρει.»

(Στιγμιότυπο/Newsflare)

 

(Στιγμιότυπο/Newsflare)

 

Λέει επίσης ότι ο φίλος του τώρα ζηλεύει αν άλλα ψάρια τον πλησιάσουν πολύ: «Ο Έλβις κυριολεκτικά παλεύει με άλλα ψάρια αν με πλησιάσουν πολύ, για να τα κρατήσει μακριά μου.»

Ερωτώμενος για την αρχή της φιλίας τους, ο Ρεξ θυμάται ότι “ξεκίνησε σαν οποιαδήποτε άλλη κατάδυση. Έλεγξα ένα νέο σημείο και όλα αυτά τα ψάρια ήρθαν προς το μέρος μου.

»Παρατήρησα ότι ένα ήταν πιο κοντά από τα υπόλοιπα. Δεν φοβήθηκε ούτε όταν βγήκα έξω. Έμεινε κοντά στην επιφάνεια στα ρηχά.»

(Στιγμιότυπο/Newsflare)

 

(Στιγμιότυπο/Newsflare)

 

Όταν επέστρεψε στο ίδιο σημείο δύο εβδομάδες αργότερα, το ψάρι τον αναγνώρισε και τον πλησίασε.

«Δύο εβδομάδες αργότερα, ξαναπήγα και τον τάισα με καραβίδες», είπε ο Ρεξ, ο οποίος κατάγεται από το βόρειο Ουισκόνσιν.

«Είναι παθιασμένος μαζί μου. Με ακολουθεί παντού και με κοιτάζει στα μάτια».

(Στιγμιότυπο/Newsflare)

 

(Στιγμιότυπο/Newsflare)

 

Ο ίδιος αναγνωρίζει τον Έλβις από μια ουλή που έχει το ψάρι στο κεφάλι του, πιθανότατα επειδή είχε πιαστεί παλιότερα από κάποιον ψαρά.

Από τότε που γνωρίστηκαν, πέρασαν και μερικές τρομακτικές στιγμές.

Πέρυσι, ο Ρεξ άργησε να βρει τον Έλβις και φοβήθηκε ότι το ψάρι είχε πεθάνει.

(Στιγμιότυπο/Newsflare)

 

(Στιγμιότυπο/Newsflare)

 

«Φυσικά και θα στεναχωριόμουν αν πιανόταν. Είναι φίλος μου», δήλωσε ο δύτης, ο οποίος αρνείται να αποκαλύψει σε ποια λίμνη ζει ο Έλβις, για να τον προστατεύσει από τους ψαράδες.

«Δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα για να τον προστατεύσω. Είναι ένας κίνδυνος που διατρέχει κάθε χρόνο.

»Δεν μου αρέσει το ψάρεμα που γίνεται μόνο για διασκέδαση. Νομίζω ότι είναι ανήθικο. Αν πρόκειται να πιάσεις ένα ψάρι, θα πρέπει να το φας και όχι απλώς να του βάλεις ένα αγκίστρι.»

 

Παρακολουθήστε το βίντεο του Ρεξ παρέα με τον Έλβις εδώ.

Πηγή: Newsflare

Επιμέλεια: Αλία Ζάε

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε