Υλικά
Για το κέικ
- 40 ml γάλα
- 30 ml αραβοσιτέλαιο
- 55 γρ αλεύρι για κέικ
- 3 κρόκοι αυγού
- 3 ασπράδια αυγού
- 0,1 γρ αλάτι
- 1 γρ χυμό λεμονιού
- 45 γρ ζάχαρη
Για την κρέμα
- 2 κρόκοι αυγού
- 25 γρ ζάχαρη
- 6 γρ άμυλο καλαμποκιού
- 5 γρ αλεύρι για κέικ
- 170 ml γάλα
- 10 γρ βούτυρο
- 70 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τα κέικ
1. Βάλτε το γάλα και το καλαμποκέλαιο σε ένα μπολ, χτυπήστε μέχρι να ανακατευτεί καλά, κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε τους 3 κρόκους αυγού.
2. Προσθέστε αλάτι και χυμό λεμονιού στα ασπράδια, προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
3. Αφού ανακατέψετε, βάλτε το μείγμα στο κορνέ και γεμίστε κατά 3/4 μικρές χάρτινες φόρμες. Ψήνουμε στους 130 βαθμούς για 50 λεπτά και μετά στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά. Όταν έχουν ψηθεί και κρυώσει, κάνουμε μία βαθιά τρύπα στη μέση κάθε κέικ.
Ετοιμάστε την κρέμα
4. Βάλτε τους 2 κρόκους του αυγού, τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Μετά προσθέστε το γάλα.
5. Μαγειρέψτε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Προσθέστε το βούτυρο, ανακατέψτε, αδειάστε σε ένα μπολ και βάλτε τη στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βάλτε την κρέμα μέσα στα κέικ
6. Μόλις κρυώσει, χτυπήστε την ελαφριά κρέμα γάλακτος, προσθέστε την λίγο λίγο στην κρέμα και βάλτε το μείγμα μέσα στο κέικ με το ειδικό εργαλείο.
Πηγή: MoLaLa Cook