Πέμπτη, 29 Σεπ, 2022
Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλά για την πανδημία του κορονοϊού στην αίθουσα γευμάτων του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον στις 26 Ιανουαρίου 2021. (Doug Mills-Pool / Getty Images)

Μήνυση κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν για διακοπή μισθώσεων πετρελαίου και αερίου σε ομοσπονδιακό έδαφος

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

Μήνυση κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν κατατέθηκε στις 27 Ιανουαρίου για υπέρβαση εξουσίας επειδή διέκοψε μέσω εκτελεστικής εντολής τη μίσθωση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακά εδάφη και ύδατα.

Η αγωγή (pdf) κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Ουαϊόμινγκ από την Western Energy Alliance, μια ομάδα που εκπροσωπεί παραγωγούς ορυκτών καυσίμων σε ομοσπονδιακές εκτάσεις. Ισχυρίζονται ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπερέβη την εξουσία του με την πρόσφατη διαταγή.

«Ο νόμος είναι σαφής. Οι πρόεδροι δεν έχουν την εξουσία να απαγορεύουν τη μίσθωση σε δημόσια εδάφη. Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο κάτω από τα δημόσια εδάφη ανήκει σε όλους τους Αμερικάνους, και το Κογκρέσο τους έχει καθοδηγήσει ώστε να αναπτυχθούν υπεύθυνα για λογαριασμό τους», δήλωσε η πρόεδρος της Συμμαχίας Κάθλιν Σγκάμμα, σύμφωνα με τους The Washington Times. «Η έλλειψη χρηματοδότησης θέτει σε κίνδυνο τη μελλοντική ανάπτυξη καθώς και τα υπάρχοντα έργα. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν μπορεί απλά να αγνοήσει τους νόμους που ισχύουν για περισσότερο από μισό αιώνα».

Η εκτελεστική εντολή, είπε η Σγκάμμα, παραβιάζει τον Νόμο περί Μίσθωσης Ορυκτών, τον Εθνικό Νόμο για την Περιβαλλοντική Πολιτική και τον Ομοσπονδιακό Νόμο για την Πολιτική και τη Διαχείριση της Γης.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι η αναστολή του ομοσπονδιακού προγράμματος χρηματοδοτικής μίσθωσης πετρελαίου και φυσικού αερίου από την κυβέρνηση είναι «αβάσιμη και περιττή ενέργεια που δεν συνάδει με τις νομικές υποχρεώσεις του Υπουργού» και είναι επίσης «αυθαίρετη και απρόβλεπτη».

Η εκτελεστική εντολή του Μπάιντεν δημιουργεί μια «παύση εισόδου σε νέες μισθώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου σε δημόσια εδάφη και υπεράκτια ύδατα στο μέτρο του δυνατού» και θα ξεκινήσει μια «αυστηρή ανασκόπηση όλων των υφιστάμενων πρακτικών μίσθωσης και αδειοδότησης που σχετίζονται με την ανάπτυξη ορυκτών καυσίμων σε δημόσια εδάφη και ύδατα», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι η κίνηση είναι μια προσπάθεια «αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης».

Ρεπουμπλικάνοι και άνθρωποι της βιομηχανίας δήλωσαν ότι η διαταγή αυτή θα βλάψει την οικονομία των ΗΠΑ και θα οδηγήσει σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Ο Νταν Νατζ της Independent Petroleum Association of America είπε σε ξεχωριστή δήλωση: «Μην ξεγελιέστε, αυτό είναι απαγόρευση [στις γεωτρήσεις]. Το σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν να εξαλείψει τις θέσεις εργασίας των αμερικανών ερευνητών και παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου παρουσιάζεται ξεκάθαρα».

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Σγκάμμα, η εντολή θα θέσει επίσης σε κίνδυνο 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα συντήρησης που χρηματοδοτούνται εν μέρει από την εξόρυξη ορυκτών σε ομοσπονδιακή ιδιοκτησία.

«Η απαγόρευση του Μπάιντεν είναι μια υπέρβαση που αποσκοπεί στην ικανοποίηση της περιβαλλοντικής αριστεράς, αλλά θα βλάψει σοβαρά τον βιοπορισμό δεκάδων χιλιάδων δυτικών και θα θέσει σε κίνδυνο εκατομμύρια ανθρώπους καθώς οι κρατικές υπηρεσίες θα μείνουν χωρίς χρηματοδότηση», είπε.

Η εντολή δεν επηρεάζει τις υπάρχουσες μισθώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν 10 χρόνια, ανέφεραν οι αρμόδιοι.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι η παύση «δεν θα επηρεάσει υπάρχουσες λειτουργίες ή άδειες για έγκυρες, υπάρχουσες μισθώσεις, οι οποίες συνεχίζουν να ελέγχονται και να εγκρίνονται».

Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο δήλωσαν ότι θα εργαστούν για να σταματήσουν την ατζέντα του Μπάιντεν.

«Οι ουτοπικές εντολές και οι οδηγίες της κυβέρνησης που περιορίζουν τις βιομηχανίες εξόρυξης, πετρελαίου και φυσικού αερίου επηρεάζουν αρνητικά την ενεργειακή μας ασφάλεια και ανεξαρτησία», δήλωσε η εκπρόσωπος Κάθι ΜακΜόρρις Ροτζερς, μέλος της ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Βουλή.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε