Δευτέρα, 15 Ιούλ, 2024
Αξιωματούχοι της Πενσυλβάνια καταμετρούν ψηφοδέλτια στο West Chester, στις 2 Ιουνίου 2022. (Mark Makela/Getty Images)

Μήνυση Ρεπουμπλικανών κατά αξιωματούχων της Πενσυλβάνια επειδή είπαν ότι θα δέχονται επιστολικές ψήφους χωρίς ημερομηνίες

Οι Ρεπουμπλικανοί μήνυσαν αξιωματούχους της Πενσυλβάνια, αφού ο ανώτατος εκλογικός αξιωματούχος της πολιτείας δήλωσε ότι θα γίνονται δεκτά ψηφοδέλτια με επιστολική ψήφο χωρίς ημερομηνίες, κατά παράβαση της πολιτειακής νομοθεσίας.

Μια ομάδα ψηφοφόρων της Πενσυλβάνια, η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Πενσυλβάνια κατέθεσαν την αγωγή (pdf) στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια, ζητώντας από τους δικαστές να κηρύξουν γρήγορα παράνομες τις οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών της Πενσυλβάνια σχετικά με τα ψηφοδέλτια που δεν έχουν ημερομηνίες.

Η εκτελούσα χρέη Υπουργού Εξωτερικών της Πενσυλβάνια Leigh Chapman δήλωσε στις 11 Οκτωβρίου ότι “κάθε κομητεία αναμένεται να συμπεριλάβει ψηφοδέλτια χωρίς ημερομηνία στις επίσημες δηλώσεις για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών”. Η καθοδήγηση (pdf), η οποία ενημερώθηκε τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο, αναφέρει ότι “κάθε φάκελος επιστροφής ψηφοδελτίων που δεν έχει ημερομηνία ή που φέρει λανθασμένη ημερομηνία, αλλά έχει παραληφθεί εγκαίρως από την κομητεία, θα πρέπει να συμπεριληφθεί” στην καταμέτρηση των ψήφων.

Ο νόμος της Πολιτείας λέει ότι κάθε ψηφοφόρος που χρησιμοποιεί επιστολική ψήφο πρέπει να “συμπληρώνει, να χρονολογεί και να υπογράφει τη δήλωση” που είναι τυπωμένη στο φάκελο που χρησιμοποιείται για την υποβολή ενός τέτοιου ψηφοδελτίου, σημειώνουν οι Ρεπουμπλικάνοι στην αγωγή τους.

“Οι αιτούντες ζητούν από το Δικαστήριο να εκδώσει δήλωση ότι η απαίτηση της ημερομηνίας είναι έγκυρη και υποχρεωτική και ότι η αντίθετη καθοδήγηση του εκτελούντος χρέη Υπουργού είναι άκυρη. Επιπλέον, για να διαφυλάξει τα δικαιώματα όλων των ψηφοφόρων και των υποψηφίων, το Δικαστήριο θα πρέπει να εκδώσει άμεσα διαταγή που να διατάσσει τα εκλογικά συμβούλια των κομητειών να διαχωρίσουν όλα τα ψηφοδέλτια με αχρονολόγητη ή λανθασμένη ημερομηνία που θα λάβουν για τις γενικές εκλογές του 2022”, ανέφεραν.

Ορισμένες κομητείες έχουν δηλώσει ότι σκοπεύουν να διαχωρίσουν τα αχρονολόγητα ψηφοδέλτια, αλλά πολλές δεν το έχουν κάνει, είπαν οι Ρεπουμπλικάνοι, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δράσουν γρήγορα με τις ενδιάμεσες εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο.

Η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο συμμετείχε επίσης στην αγωγή.

“Όπως έχουν καταστήσει σαφές το νομοθετικό σώμα της Πενσυλβάνια και το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, τα αχρονολόγητα επιστολικά ψηφοδέλτια δεν πρέπει να καταμετρώνται”, ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ο Tom Emmer, πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής, η Ronna McDaniel, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, και ο Lawrence Tabas, πρόεδρος του πολιτειακού GOP.

“Οι Ρεπουμπλικάνοι καθιστούν τους Δημοκρατικούς της Πενσυλβάνια υπόλογους για την αναιδή περιφρόνηση του Ανώτατου Δικαστηρίου και των κανόνων που όρισε δεόντως το νομοθετικό σώμα. Οι Δημοκρατικοί της Πενσυλβάνια έχουν ιστορικό αποτυχιών στην ακεραιότητα των εκλογών και οι πολίτες της Πενσυλβάνια αξίζουν κάτι καλύτερο: αυτή η αγωγή είναι το τελευταίο βήμα στις προσπάθειες των Ρεπουμπλικάνων για την προώθηση ελεύθερων, δίκαιων και διαφανών εκλογών στην Πολιτεία Keystone”, πρόσθεσαν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Πενσυλβάνια δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Η Chapman εξέδωσε την τελευταία της δήλωση μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ επί του θέματος, ακυρώνοντας απόφαση εφετείου που απαιτούσε από τους υπαλλήλους στην Πενσιλβάνια να καταμετρήσουν τα ψηφοδέλτια που είχαν σταλεί ταχυδρομικώς, ακόμη και αν δεν υπήρχαν ημερομηνίες στους φακέλους.

Η Chapman υποστήριξε ότι η απόφαση δεν επηρεάζει προηγούμενη απόφαση του Κοινοπολιτειακού Δικαστηρίου της Πενσυλβάνια, το οποίο έκρινε ότι τόσο η πολιτειακή όσο και η ομοσπονδιακή νομοθεσία απαγορεύουν στους υπαλλήλους να μην καταμετρούν ψηφοδέλτια χωρίς ημερομηνίες στους φακέλους.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε