Τετάρτη, 29 Μαΐ, 2024
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ συμμετέχει στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 16 Φεβρουαρίου 2022. (Johanna Geron/Reuters)

Μορατόριουμ ασκήσεων στο Αιγαίο για Ελλάδα και Τουρκία προμηνύει ο Ακάρ

Τη σημασία να διατηρηθεί η «θετική και εποικοδομητική» ατμόσφαιρα που διαμορφώθηκε μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας μετά τους σεισμούς στη νότια Τουρκία, τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στη σεισμόπληκτη επαρχία Χατάι.

Η Τουρκία και η Ελλάδα πρέπει να λύσουν τα υπάρχοντα προβλήματά εντός του πλαισίου της σχέσης καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου, πρόσθεσε.

«Την προσεχή περίοδο, αναμένουμε συγκεκριμένες θετικές εξελίξεις σε ορισμένα ζητήματα, όπως την παράταση της περιόδου του μορατόριουμ, που προβλέπει αποφυγή ασκήσεων στα διεθνή ύδατα και τον εναέριο χώρο του Αιγαίου από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, όταν κορυφώνεται ο τουρισμός», ανέφερε επίσης ο Ακάρ.

Τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών, ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε: «Είναι ειλικρινής επιθυμία μας το Αιγαίο και η Μεσόγειος να γίνουν πραγματικά μια θάλασσα φιλίας, με την καθιέρωση ενός μονίμου περιβάλλοντος συνεργασίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε