Παρασκευή, 14 Ιούν, 2024
Η μητέρα και ο πατέρας ενός μωρού τεσσάρων μηνών που χρειάζεται επειγόντως εγχείρηση καρδιάς φεύγουν από το Ανώτατο Δικαστήριο στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022. Το δικαστήριο την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, αποφάνθηκε εναντίον της οικογένειας που είχε αρνηθεί τη μετάγγιση αίματος για τον μικρό γιο τους, εκτός εάν το αίμα προερχόταν από δότες που δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της COVID-19. (Michael Craig/New Zealand Herald μέσω AP)

Νέα Ζηλανδία: Γονείς κατά των εμβολίων COVID χάνουν την ιατρική επιμέλεια του άρρωστου μωρού τους

Δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας αποφάνθηκε εναντίον των γονέων ενός άρρωστου βρέφους στις 7 Δεκεμβρίου, αφαιρώντας τους προσωρινά την ιατρική επιμέλεια του γιου τους, αφού αρνήθηκαν τη μετάγγιση αίματος από εμβολιασμένους δότες, ζητώντας από το σύστημα υγείας να τους επιτρέψει την πρόσβαση σε αίμα από ανεμβολίαστους δότες που ήταν έτοιμοι να δώσουν αίμα.

Το τεσσάρων μηνών αγοράκι, το οποίο έχει διαγνωστεί με σοβαρή πνευμονική στένωση, χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς για να μπορέσει το αίμα να κυκλοφορήσει σωστά σε όλο του το σώμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, η ιατρική επιμέλεια του παιδιού θα μεταβιβαστεί στις υγειονομικές αρχές μέχρι να ολοκληρωθεί η χειρουργική επέμβαση και η ανάρρωσή του. Οι γονείς του -τους οποίους οι δικαστικοί κανόνες εμποδίζουν να κατονομαστούν- θα διατηρήσουν τον έλεγχο όλων των άλλων αποφάσεων που δεν σχετίζονται με την επέμβαση.

Η δικαστική απόφαση ισχύει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023.

Οι γονείς στις 8 Δεκεμβρίου δήλωσαν ότι αποφάσισαν να μην ασκήσουν έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, επικαλούμενοι ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος πριν ο γιος τους χρειαστεί την επέμβαση. Προτεραιότητά τους είναι τώρα να απολαύσουν έναν ήρεμο χρόνο μαζί του μέχρι την επέμβαση.

Διαμάχη για την ποιότητα του αίματος

Σε πρόσφατη συνέντευξή τους, οι γονείς εξήγησαν ότι ανησυχούσαν μόνο για τη χρήση αίματος που είχε «μολυνθεί» από τα εμβόλια για τον κορονοϊό, τα οποία θεωρούν μη ασφαλή.

«Αυτό είναι το μέρος της συμφωνίας – είμαστε εντάξει με οτιδήποτε άλλο θέλουν να κάνουν αυτοί οι γιατροί», δήλωσε ο πατέρας στη συνέντευξη.

Σημείωσαν επίσης ότι περισσότεροι από 20 ανεμβολίαστοι δότες είχαν προσφερθεί να βοηθήσουν, αλλά η Υπηρεσία Αίματος της Νέας Ζηλανδίας δεν το είχε εγκρίνει.

Κατά την έκδοση της απόφασης της Τετάρτης, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Ian Gault τάχθηκε στο πλευρό της Health New Zealand, της υπηρεσίας υγείας της χώρας, η οποία είχε υποστηρίξει ότι οι κατευθυνόμενες αιμοδοσίες πρέπει να γίνονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις -όπως όταν ο λήπτης έχει μια σπάνια ομάδα αίματος- και ότι οι προτεινόμενοι ανεμβολίαστοι δότες δεν θα τους παρείχαν απαραίτητα πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα αίματος που μπορεί να χρειάζονται.

Οι υγειονομικές αρχές υποστήριξαν επίσης ότι τα εμβόλια δεν έχουν ακόμη προκαλέσει καμία γνωστή επιβλαβή παρενέργεια με τις μεταγγίσεις αίματος από τότε που διατέθηκαν τον Φεβρουάριο του 2021.

Στον ιστότοπό της, η Υπηρεσία Αίματος της Νέας Ζηλανδίας δηλώνει ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο προηγούμενος εμβολιασμός επηρεάζει την ποιότητα του αίματος για μετάγγιση», θεωρώντας ότι το εμβόλιο διασπάται σύντομα μετά την ένεση και ότι τυχόν ίχνη ποσότητας που απομένουν μετά την επεξεργασία «δεν θα αποτελούσαν κίνδυνο για τους λήπτες».

Η NZ Blood Service ισχυρίζεται επίσης ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μεταφοράς της πρωτεΐνης ακίδας στους λήπτες μετάγγισης αίματος, υποστηρίζοντας: «Η πιθανότητα ανεύρεσης της πρωτεΐνης ακίδας στο αιμοδοτούμενο αίμα είναι πολύ μικρή και θα είναι στην περιοχή των πικογραμμαρίων, αν υπάρχει καθόλου. Δεν βρίσκεται στο αίμα μετά την παρέλευση αυτής της χρονικής περιόδου [δύο εβδομάδες μετά την ένεση]».

Διαδηλωτές κατά του εμβολιασμού που υποστηρίζουν τη μητέρα και τον πατέρα ενός μωρού τεσσάρων μηνών που χρειάζεται επειγόντως εγχείρηση καρδιάς διαδηλώνουν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022. Το δικαστήριο την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, αποφάνθηκε κατά της οικογένειας που είχε αρνηθεί τη μετάγγιση αίματος για τον μικρό γιο τους, εκτός εάν το αίμα προερχόταν από δότες που δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του COVID-19. (Michael Craig/New Zealand Herald μέσω AP)

 

«Καινοτόμο» αίμα

Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι οι ειδικοί με αυτή την εκτίμηση.

Για παράδειγμα, όπως είχε ήδη αναφέρει η εφημερίδα The Epoch Times, η γερμανική Ομάδα Εργασίας για την Ανάλυση Εμβολίων COVID (GWG) -που αποτελείται από περισσότερους από 60 επιστήμονες από όλο τον κόσμο- ανέφερε νωρίτερα φέτος ότι τα εμβολιασμένα άτομα έχουν σταθερά αλλοιώσει το αίμα που περιέχει «νέες δομές», όπως ορθογώνιους κρυστάλλους και σπείρες.

«Αυτού του είδους οι δομές δεν έχουν βρεθεί ποτέ πριν στο ανθρώπινο αίμα», γράφει η GWG στην έκθεσή της (pdf).

Το εμβολιασμένο αίμα έδωσε επίσης συχνές περιπτώσεις θρόμβων αίματος και μεταβολές στο ιξώδες του αίματος, καθώς και μειωμένη ικανότητα ροής του αίματος.

Αυξανόμενες ανησυχίες

Η απόφαση της Νέας Ζηλανδίας έρχεται επίσης σε συνέχεια της αποκάλυψης ότι, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα εμβολιασμένα και ενισχυμένα άτομα αποτελούσαν το 58,6% του συνόλου των θανάτων από COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Αύγουστο, κάτι που φαίνεται να αποτελεί μια αναδυόμενη τάση.

Ενώ τον Ιανουάριο, τα άτομα που είχαν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 αντιπροσώπευαν το 41% των δηλωθέντων θανάτων λόγω του ιού, τα στοιχεία του CDC από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο δείχνουν ότι το ποσοστό αυτό είχε αυξηθεί στο 62% και 61%, αντίστοιχα.

Επιπλέον, η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων νεαρών, κατά τα άλλα υγιών ατόμων που εμφανίζουν μυοκαρδίτιδα έχει κάνει ορισμένους επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου να μιλούν για τους κινδύνους των εμβολίων COVID-19.

Για παράδειγμα, ο Dr. Anish Koka, καρδιολόγος, δήλωσε πρόσφατα ότι πιστεύει ότι οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου θα έπρεπε να είναι «πιο προσεκτικοί στο να συστήνουν αυτό [τα εμβόλια] σε ασθενείς χαμηλού κινδύνου από την αρχή», θεωρώντας ότι ήταν προφανές ότι υπήρχαν ανησυχίες για την ασφάλεια μέχρι τον Απρίλιο του 2021.

Εν τω μεταξύ, ο καθηγητής δημόσιας υγείας του Johns Hopkins Marty Makary έγραψε σε ένα tweet στις 27 Σεπτεμβρίου: «Πέρυσι, το NEJM ανέφερε για έναν 22χρονο που πέθανε από μυοκαρδίτιδα που προκλήθηκε από εμβόλια & έχω ακούσει για πολλές ακόμη περιπτώσεις. Δεν έχω ακούσει ποτέ για ένα νεαρό υγιές άτομο με φυσική ανοσία να πεθαίνει από τον Covid. Οι κυβερνητικοί μας γιατροί δεν ήταν ειλικρινείς σχετικά με τους κινδύνους:οφέλη σε νέους υγιείς ανθρώπους».

Καθώς αυξάνονται αυτές οι ανησυχίες, διαμάχες όπως αυτή στη Νέα Ζηλανδία θα αρχίσουν πιθανότατα να εμφανίζονται και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε