Δευτέρα, 22 Ιούλ, 2024
Μια γενική άποψη δείχνει το Πρώτο Νοσοκομείο του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Κίνας στο Σενιάνγκ της επαρχίας Λιαονίνγκ, στις 4 Ιουλίου 2017. (Nicolas Asfouri/AFP μέσω Getty Images) The Chinese hospital caring for cancer-stricken Nobel laureate Liu Xiaobo has decided to invite US, German and other foreign experts to help treat him, authorities said on July 5, 2017. / AFP PHOTO / NICOLAS ASFOURI (Photo credit should read NICOLAS ASFOURI/AFP via Getty Images)

Νεκρός ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Κίνας φέρεται να εμπλέκεται σε αφαίρεση οργάνων από ανθρώπους εν ζωή

Ο Λιου Γιονγκφένγκ (Liu Yongfeng), αντιπρόεδρος του Πρώτου Νοσοκομείου του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Κίνας (First Hospital of China Medical University-CMU), πέθανε τη Δευτέρα. Ο Λιου και το CMU έχουν κατηγορηθεί από ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι φέρονται να εμπλέκονται σε εγκλήματα αφαίρεσης οργάνων.

Η συντακτική επιτροπή της κινεζικής εφημερίδας «Chinese Journal of Practical Surgery» (Κινεζικό Περιοδικό Πρακτικής Χειρουργικής) δημοσίευσε επικήδειο λέγοντας ότι ο Λιου Γιονγκφένγκ, «εξέχον μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ) και χειρουργός στο Πρώτο Νοσοκομείο του CMU», πέθανε στις 5 Ιουνίου σε ηλικία 71 ετών λόγω «αναποτελεσματικής ιατρικής θεραπείας».

Ως ανώτερος ειδικός στις μεταμοσχεύσεις οργάνων, ο Λιου Γιονγκφένγκ προήδρευσε των κατευθυντήριων γραμμών για τη δωρεά οργάνων σε περίπτωση καρδιακού θανάτου στην Κίνα, οι οποίες, όπως ισχυρίζεται το ΚΚΚ, «άνοιξαν μια νέα εποχή για τη δωρεά οργάνων» στη χώρα, «φέρνοντας την επιχείρηση μεταμοσχεύσεων οργάνων της Κίνας στο δεύτερο χρυσό στάδιο».

Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός για τη Διερεύνηση της Δίωξης του Φάλουν Γκονγκ (World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong-WOIPFG), με έδρα τις ΗΠΑ, κατέγραψε τον Λιου Γιονγκφένγκ ως ύποπτο που είναι υπεύθυνος για την αφαίρεση οργάνων από ανθρώπους εν ζωή.

Το Φάλουν Γκονγκ είναι μια ειρηνική πρακτική διαλογισμού με εκατομμύρια ασκούμενους σε όλο τον κόσμο, αλλά στην Κίνα, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες θυμάτων της αναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων από το ΚΚΚ από τότε που ο πρώην ηγέτης του Τζιανγκ Ζεμίν ξεκίνησε το 1999 μια εκστρατεία δίωξης κατά του Φάλουν Γκονγκ.

Κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στην Ταϊπέι στις 23 Απριλίου 2006, τέσσερις διαδηλωτές πρωταγωνιστούν σε ένα θεατρικό ενάντια στη δολοφονία των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ από τους Κινέζους κομμουνιστές και την αφαίρεση των οργάνων τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. (Patrick Lin/AFP μέσω Getty Images)

 

Σύμφωνα με την έκθεση της WOIPFG, ο Λιου Γιονγκφένγκ έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 700 μεταμοσχεύσεις νεφρών και 190 μεταμοσχεύσεις ήπατος. Από τον Μάιο του 1995 έως τον Ιούνιο του 2005, 165 συνδυασμένες μεταμοσχεύσεις ήπατος και νεφρών από δότες χρησιμοποίησαν συνδυασμένη κοιλιακή ταχεία εκτομή οργάνων, όλοι εγκεφαλικά νεκροί, ηλικίας 20-54 ετών, 119 άνδρες και τρεις γυναίκες. Οι προεγχειρητικές εξετάσεις ήταν αρνητικές για τον ιό HIV και τον ιό της ηπατίτιδας, και η ηπατική και νεφρική λειτουργία ήταν όλες φυσιολογικές- Από τον Σεπτέμβριο του 1999 έως τον Σεπτέμβριο του 2004, 19 περιπτώσεις συνδυασμένης παγκρεατικής νεφρικής εκτομής ήταν άνδρες, με μέση ηλικία 30 ετών.

Ο Λιου Γιονγκφένγκ γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1952 και εντάχθηκε στο κρατικό CMU -το οποίο βρίσκεται στη Σενιάνγκ, στην επαρχία Λιαονίνγκ της βορειοανατολικής Κίνας- το 1973 για να σπουδάσει. Αργότερα υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος του Πρώτου Νοσοκομείου που συνδέεται με το CMU, ηγούμενος του Τμήματος Γενικής Χειρουργικής του νοσοκομείου, του Τμήματος Χειρουργικής Ηπατοχολικής και του Τμήματος Μεταμόσχευσης Οργάνων. Ο Λιου Γιονγκφένγκ ήταν επίσης επικεφαλής του Ινστιτούτου Μεταμόσχευσης Οργάνων και Γενικής Χειρουργικής του CMU (CMU Institute of Organ Transplantation and General Surgery).

Εκτός από τον κομβικό του ρόλο στο CMU, ο Λιου Γιονγκφένγκ κατέχει άφθονους επίσημους και ιατρικούς τίτλους, όπως μέλος της Επιτροπής Κλινικής Εφαρμογής της Τεχνολογίας Μεταμόσχευσης Ανθρώπινων Οργάνων του Υπουργείου Υγείας της Κίνας (Clinical Application Committee of Human Organ Transplantation Technology), επικεφαλής της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την Προετοιμασία Δωρεάς Ανθρώπινων Οργάνων στην Κίνα (Expert Group for China Human Organ Donation Preparation), διευθυντής της Επιτροπής της Κινεζικής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Οργάνων (Chinese Society of Organ Transplantation) και πρόεδρος του Κλάδου Μεταμόσχευσης Οργάνων του Ιατρικού Συλλόγου της επαρχίας Λιαονίνγκ (Liaoning Province’s Medical Association).

Είναι επίσης μέλος της συντακτικής επιτροπής πολλών περιοδικών, όπως το Chinese Journal of Organ Transplantation και το Chinese Journal of Surgery (Κινεζικό Περιοδικό Μεταμόσχευσης Οργάνων), και αρχισυντάκτης του Chinese Journal of Practical Surgery (Κινεζικό Περιοδικό Πρακτικής Χειρουργικής). Το Κρατικό Συμβούλιο χορήγησε στον Λιου Γιονγκφένγκ ειδικό ισόβιο επίδομα.

Ο επικήδειος αναφέρει ότι ο Λιου Γιονγκφένγκ «συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της σύγχρονης γενικής χειρουργικής και της μεταμόσχευσης οργάνων στην Κίνα». Το Υπουργείο Παιδείας τον βράβευσε για τη συνδυασμένη μεταμόσχευση παγκρέατος και νεφρού.

Άγαλμα του εκλιπόντος κομμουνιστή ηγέτη Μάο Τσετούνγκ απέναντι από το Πρώτο Νοσοκομείο του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Κίνας, όπου κρατείται ο νομπελίστας Λιου Σιαομπό, στο Σενιάν της επαρχίας Λιαονίνγκ, στις 13 Ιουλίου 2017. (Fred Dufour/AFP μέσω Getty Images)

 

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Κίνας φέρεται να αφαιρεί όργανα ανθρώπων εν ζωή

Το CMU είναι η πρώτη ιατρική σχολή με έδρα το ΚΚΚ, που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1931 στο Ρουιτζίν της επαρχίας Τζιανγκσί – εκείνη την εποχή ο Μάο Τσετούνγκ ίδρυσε την Κινεζική Σοβιετική Δημοκρατία με πρωτεύουσα το Ρουιτζίν. Παλαιότερα ήταν γνωστή ως στρατιωτική ιατρική και υγειονομική σχολή που εξυπηρετούσε το ΚΚΚ και αργότερα μετονομάστηκε σε Ιατρικό Πανεπιστήμιο Κίνας (CMU) τον Σεπτέμβριο του 1940 στο Γιαν’αν της επαρχίας Σαανσί.

Το CMU βρισκόταν στον κατάλογο της WOIPFG με τους ύποπτους για τη αφαίρεση οργάνων από ανθρώπους εν ζωή.

Στις 23 Μαΐου 2007, το Πρώτο Νοσοκομείο του CMU ορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας ως νοσοκομείο για μεταμόσχευση ήπατος και νεφρών. Το 2002 ιδρύθηκαν το Ινστιτούτο Μεταμοσχεύσεων Οργάνων και μια νέα ΜΕΘ μεταμόσχευσης οργάνων. Μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2012, το νοσοκομείο είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από 800 μεταμοσχεύσεις νεφρών, 200 μεταμοσχεύσεις ήπατος, έξι συνδυασμένες μεταμοσχεύσεις ήπατος-νεφρών, 26 συνδυασμένες μεταμοσχεύσεις ήπατος-νεφρών, τρεις συνδυασμένες μεταμοσχεύσεις νησιδίων-νεφρών και μία μεταμόσχευση νησιδίων μετά από μεταμόσχευση. Ο Χονγκ Τζινγκ, οφθαλμίατρος του νοσοκομείου, έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 800 διαπεραστικές και ελασματοειδείς μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, σύμφωνα με την έρευνα της WOIPFG.

Η WOIPFG δημοσίευσε μια έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου 2014, ανακοινώνοντας την πρώτη παρτίδα καταλόγων εντοπισμού 1.814 ιατρικού προσωπικού που είναι ύποπτο για συμμετοχή στη συλλογή οργάνων από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ εν ζωή σε 228 νοσοκομεία στην ηπειρωτική Κίνα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τους Λιου Γιονγκφένγκ (Liu Yongfeng), Ζανγκ Τζιαλίν (Zhang Jialin), Γου Γκανγκ (Wu Gang), Λιου Σουρόνγκ (Liu Shurong) και Λι Γκουιτσέν (Li Guichen) – οι οποίοι προέρχονται από το Πρώτο Νοσοκομείο της CMU.

Μια έκθεση της WOIPFG στις 7 Αυγούστου 2012 έδειξε ότι το ‘Ερευνητικό Κέντρο Ψυχολογικής (Field Psychological Research Center) του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Τζιντσού (Jinzhou Public Security Bureau), υπό την προεδρία του Γουάνγκ Λιτζούν (Wang Lijun), πρώην διευθυντή του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Τζιντσού (Jinzhou Public Security Bureau) στην επαρχία Λιαονίνγκ (Liaoning Province), ήταν ύποπτο για τη διενέργεια μεταμοσχεύσεων οργάνων και άλλων ανθρώπινων πειραμάτων σε ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ.

Σύμφωνα με μια τηλεφωνική συνομιλία με έναν ερευνητή της WOIPFG στις 25 Μαΐου 2012, ο Τσεν Ρονγκσάν (Chen Rongshan), επικεφαλής του χειρουργικού τμήματος ουρολογίας στο νοσοκομείο PLA 205 στην Τζινγκζού της επαρχίας Λιαονίνγκ, παραδέχτηκε τη συλλογή οργάνων από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ και ότι η CMU συμμετείχε στο πρόγραμμα μεταμόσχευσης του Γουάνγκ Λιτζούν.

Ο Τσεν Ρονγκσάν «έχει πραγματοποιήσει 568 μεταμοσχεύσεις νεφρών τα τελευταία χρόνια, με ποσοστό επιτυχίας 100 τοις εκατό», καυχιόταν ένα άρθρο στο Liaoxi Business News στις 23 Μαΐου 2006.

Το Minghui.org, με έδρα τις ΗΠΑ, δημοσιοποίησε την ακόλουθη ηχογράφηση φωνής στις 2 Δεκεμβρίου 2012:

Ερευνητής: Ο ίδιος [Γουάνγκ Λιτζούν] είχε ένα πρόγραμμα μεταμόσχευσης και συνεργάστηκε με το νοσοκομείο PLA 205 σε αυτό. Θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα γι’ αυτό;

Τσεν Ρονγκσάν: Αχ…

Ερευνητής: Θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε αν συνεργαστήκατε μαζί του σε αυτό.

Τσεν Ρονγκσάν: Όχι μόνο εμείς, αλλά και το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Κίνας συμμετείχε επίσης σε αυτό.

Ερευνητής: Ο Γουάνγκ μας είπε ότι μερικά από τα όργανα ήταν από κρατούμενους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε αυτό;

Τσεν Ρονγκσάν: Η διαχείρισή τους έγινε μέσω του δικαστηρίου.

Ερευνητής: Εννοείτε ότι εμπλέκονται οι δικαστικοί λειτουργοί;

Τσεν Ρονγκσάν: Ναι.

 

Αρκετοί καθηγητές του CMU πέθαναν από ασθένεια

Σύμφωνα με ελλιπή στατιστικά στοιχεία από πολλά κινεζικά ειδησεογραφικά μέσα, το 2023, εκτός από τον Λιου Γιονγκφένγκ, πέθαναν από «ασθένεια» τουλάχιστον άλλοι πέντε αξιοσημείωτοι ιατρικοί εμπειρογνώμονες του CMU.

Αυτοί οι χειρουργοί απολάμβαναν όλοι ειδικά επιδόματα από το Κρατικό Συμβούλιο, και καθένας από αυτούς επαινέθηκε ιδιαίτερα ως «εξαιρετικό μέλος του ΚΚΚ» ή «πιστός» στο Κόμμα και τις υποθέσεις του Κόμματος.

Ο Σου Κετσένγκ (Xu Kecheng), πρώην επικεφαλής του Τμήματος Καρδιολογίας στο Πρώτο Νοσοκομείο (Department of Cardiology at the First Hospital) του CMU, πέθανε την 1η Απριλίου «μετά από μακρά ασθένεια». Γεννημένος το 1928, ο Σου ήταν πρόεδρος της Εταιρείας Καρδιαγγειακών Παθήσεων της Λιαονίνγκ. Είχε βραβευτεί από τον Κλάδο Καρδιαγγειακών Παθήσεων του Κινεζικού Ιατρικού Συλλόγου το 2019 και με το Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής στην Καρδιολογία από τον Κλάδο Καρδιακής Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης του Κινεζικού Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Παν Ζιμίν (Pan Zimin), μέλος του ΚΚΚ και πρώην διευθυντής του Τμήματος Ωτορινολαρυγγολογίας (Department of Otolaryngology), Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου (Head and Neck Surgery) στο Πρώτο Νοσοκομείο της CMU, πέθανε από ασθένεια στις 17 Μαρτίου. Ο Παν, γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1935. Το 2003 του απονεμήθηκε από το Κρατικό Συμβούλιο το «Εθνικό Βραβείο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Προόδου» (National Science and Technology Progress Award), το οποίο αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο βασικής και κλινικής έρευνας για τον καρκίνο του λάρυγγα. Από το 1996, έχει διοριστεί ως εμπειρογνώμονας στην Επιτροπή Αξιολόγησης Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας (Drug Evaluation Committee of the Ministry of Health) και του Τμήματος Υγείας (Provincial Department of Health) της επαρχίας Λιαονίνγκ.

Ο Σεν Κούι (Shen Kui), μέλος του ΚΚΚ και καθηγητής γενικής χειρουργικής στο Πρώτο Νοσοκομείο του CMU, πέθανε από ασθένεια στις 21 Ιανουαρίου. Γεννημένος τον Μάιο του 1919, ο Shen ήταν διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής και του Τομέα Έρευνας για τον καρκίνο του παγκρέατος (Department of Surgery and Pancreatic Cancer Research Sector) του CMU. Η επίσημη νεκρολογία τον περιέγραψε ως εξέχον μέλος του ΚΚΚ και έναν από τους ιδρυτές και πρωτοπόρους της σύγχρονης παγκρεατικής χειρουργικής στην Κίνα.

Ο Κάι Ζιντάο (Cai Zhidao), ένας από τους θεμελιωτές των υπερήχων στην Κίνα και καθηγητής στο CMU, πέθανε από ασθένεια στις 4 Ιανουαρίου Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1933, ήταν διευθυντής του Τμήματος Υπερήχων (Department of Ultrasound) και επικεφαλής του Τμήματος Γαστρεντερολογίας (Department of Gastroenterology) στο Πρώτο Νοσοκομείο του CMU.

Ο Φέι Σενγκζόνγκ (Fei Shengzhong), μέλος του ΚΚΚ και πρώην διευθυντής του Πρώτου Νοσοκομείου της CMU, πέθανε από ασθένεια στις 4 Ιανουαρίου. Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1930, ήταν διευθυντής του Τμήματος Ωτορινολαρυγγολογίας της Ιατρικής Σχολής της CMU, διευθυντής του Πρώτου Νοσοκομείου της CMU και επικεφαλής του Τμήματος Ιατρικής (Department of Medicine), αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Ογκολογίας (Institute of Oncology) και διευθυντής της Μονάδας Έρευνας για τον Καρκίνο του Λάρυγγα (Laryngeal Cancer Research Unit) της CMU. Ο Φέι ήταν επίσης ο πρώτος πρόεδρος του νοσοκομείου Τζινκίου στην επαρχία Λιαονίνγκ.

 

Από τους Shawn Jiang και Lynn Xu

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε