Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Ο συγγραφέας Edward Dowd λέει ότι κάτι τραγικό συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και προκαλεί τον θάνατο νέων ανθρώπων σε αριθμούς που δεν έχουν υπάρξει ποτέ πριν. (Φωτογραφία αρχείου)

Νέο βιβλίο διερευνά την απότομη αύξηση των θανάτων νέων ανθρώπων: «Τα δεδομένα φαίνονται ακόμη χειρότερα απ’ ό,τι νομίζαμε»

Ο μακροχρόνιος επενδυτής της Wall Street Edward Dowd δεν σχεδίαζε ποτέ να γράψει ένα βιβλίο για την επιδημία των νέων Αμερικανών που «πεθαίνουν ξαφνικά».

Η έμπνευση του ήρθε με τη μορφή ανησυχητικών ακατέργαστων δεδομένων.

Στο νέο του βιβλίο «Άγνωστη Αιτία» (Cause Unknown) από τις εκδόσεις Skyhorse Publications, ο Dowd λέει ότι υγιείς νέοι και αθλητές πεθαίνουν όσο ποτέ άλλοτε.

Το ερώτημα είναι – γιατί;

Ο πρώην επενδυτής της Wall Street Edward Dowd είναι ο συγγραφέας του βιβλίου “Cause Unknown”, το οποίο εξετάζει την αύξηση των αιφνίδιων θανάτων από το 2021. (Ευγενική προσφορά των εκδόσεων Skyhorse)

 

«Δεν είναι ο COVID, φυσικά, επειδή γνωρίζουμε ότι ο COVID δεν αποτελεί σημαντική αιτία θανάτου στους νέους», γράφει ο Dowd.

Η αύξηση των αιφνίδιων και υπερβολικών θανάτων το 2021 και το 2022 έχει τραβήξει την εθνική προσοχή με τον πρόσφατο τίτλο: «Το ανερχόμενο αστέρι του ΜΜΑ πεθαίνει τραγικά ξαφνικά στα 17 του χρόνια».

Ένας άλλος τίτλος αυτή την εβδομάδα έγραφε: «Δόκιμος της Ακαδημίας της Πολεμικής Αεροπορίας πεθαίνει ξαφνικά ενώ περπατούσε προς το μάθημα». Υπήρξαν εκατοντάδες ακόμη από το 2021, δήλωσε ο Dowd.

«Ο λόγος που έγραψα το βιβλίο ήταν να βοηθήσω να γίνει κατανοητό το φαινόμενο του αιφνίδιου θανάτου που συμβαίνει από το 2021 -και όχι μόνο σε αθλητές, αλλά σε όλα τα είδη των νεότερων ηλικιών», δήλωσε ο Dowd στους Epoch Times σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Ενώ καλεί τους αναγνώστες να βγάλουν μόνοι τους το συμπέρασμα σχετικά με το τι προκαλεί αυτούς τους αιφνίδιους θανάτους, υποψιάζεται ότι ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι το εμβόλιο COVID-19.

«Έχουμε την άποψη ότι ευθύνεται το εμβόλιο. Οι αριθμοί δεν μας αποπροσανατολίζουν από αυτό. Στο βιβλίο, είπαμε ότι δεν χρειάζεται να μας πιστέψετε -αλλά τι συμβαίνει;». δήλωσε ο Dowd.

«Τουλάχιστον, αν δεν πιστεύετε την υπόθεση ότι ήταν το εμβόλιο, τι συμβαίνει στη χώρα μας για το οποίο κανείς δεν φαίνεται να θέλει να μιλήσει από την άποψη της παγκόσμιας υγείας;»

Το βιβλίο “Cause Unknown” εξετάζει την επιδημία αιφνίδιων θανάτων το 2021 και το 2022. (Ευγενική προσφορά των εκδόσεων Skyhorse)

 

Ως διαχειριστής χαρτοφυλακίου μετοχών, ο Dowd ανέφερε ότι η δουλειά του είναι να αναλύει δεδομένα και τάσεις και να βοηθάει τους πελάτες να περιηγηθούν στα σκαμπανεβάσματα της χρηματιστηριακής αγοράς.

Είπε ότι στόχος του βιβλίου είναι να εξετάσει την ξαφνική πορεία των απροσδόκητων θανάτων, αντλώντας στοιχεία από διάφορες επίσημες πηγές και άρθρα εφημερίδων.

Όλα μαζί δείχνουν ότι κάτι τραγικό συμβαίνει που προκαλεί το θάνατο νέων ανθρώπων σε αριθμούς που δεν έχουν υπάρξει στο παρελθόν, πρόσθεσε.

Ο Dowd είπε ότι το βιβλίο παραθέτει μια βασική μελέτη που τεκμηριώνει 1.100 αιφνίδιους θανάτους σε διάστημα 38 ετών με ρυθμό 29 ανά έτος.

Η διαφορά μεταξύ εκείνης της μελέτης και του σήμερα είναι ότι «θα ήμασταν τυχεροί αν είχαμε ένα μήνα κάτω από 29», είπε.

«Η δουλειά μου ήταν να παντρέψω τα δεδομένα που παρουσιάζω στο βιβλίο – ασφαλιστικούς αριθμούς, αριθμούς υπερβολικών θανάτων που τεκμηρίωσαν οι συνεργάτες μου στο hedge fund μου και τα στοιχεία αναπηρίας του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ που αναλύσαμε.

«Υπάρχει ένα φαινόμενο, όχι μόνο αιφνίδιοι θάνατοι αθλητών».

Ο Dowd περιέγραψε το βιβλίο ως μια ομαδική προσπάθεια με τους συνεργάτες Gavin De Becker και Robert F. Kennedy Jr. του Children’s Health Fund. Στο βιβλίο παρουσιάζονται πρωτοσέλιδα και μεμονωμένες ειδήσεις για νέους ανθρώπους που πεθαίνουν ξαφνικά, χωρίς να προσφέρονται κρίσεις ή σχόλια.

Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει το ποσοστό των υπερβολικών θανάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάιο του 2022. (Πηγή: Eurostat)

 

«Απλώς τα παρουσιάζουμε όπως είναι, με κωδικούς QR που παραπέμπουν στην αρχική ιστορία, όπως εμφανίζεται σε οποιοδήποτε άρθρο εφημερίδας ή ιστότοπο», δήλωσε ο Dowd.

«Η λογική μου δεν ήταν ότι απλά έπρεπε να γράψω ένα βιβλίο. Η λογική μου ήταν ότι τα δεδομένα έπρεπε να διαδοθούν στον κόσμο. Με «έσπρωχναν» να γράψω αυτό το βιβλίο, ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτό το πρόβλημα για το οποίο κανείς δεν φαίνεται να θέλει να μιλήσει».

Το βιβλίο εξετάζει την απασχόληση-πληθυσμό των ΗΠΑ που παρουσιάζει χειρότερα αποτελέσματα στην υγεία το 2021 και το 2022 σε υπερβολικούς θανάτους και αναπηρία σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.

«Όταν εργάζεσαι, είσαι γενικά πιο υγιής από το συνολικό πληθυσμό των ΗΠΑ», δήλωσε ο Dowd. «Αυτό είναι απολύτως λογικό. Είσαι σε θέση να εμφανιστείς στην εργασία σου. Βρίσκεσαι στην ακμή της εργασιακής σου ηλικίας. Επομένως, η υγεία σας θα πρέπει να είναι καλύτερη.

«Όλα αυτά ανατρέπονται το 2021 και το 2022».

Ο Dowd είναι ιδρυτικός εταίρος της Phinance Technologies, μιας παγκόσμιας εταιρείας εναλλακτικών μακροοικονομικών επενδύσεων. Έχει εργαστεί στις πιστωτικές και μετοχικές αγορές της Wall Street στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε εταιρείες όπως η HSBC, η Donaldson Lufkin & Jenrette και η Independence Investments.

Ο Dowd εργάστηκε επίσης στην Blackrock ως διαχειριστής χαρτοφυλακίου. Αργότερα ίδρυσε την OceanSquare Asset Management με δύο πρώην συναδέλφους του στην BlackRock.

«Είμαι επενδυτής. Στη Wall Street, δεν χρειάζεται να πάρουμε μια τέλεια απόφαση για να αγοράσουμε μετοχές. Αν περιμένετε την τέλεια πληροφόρηση, χάνετε την ευκαιρία», δήλωσε ο Dowd.

Αρκετοί ερευνητικοί συνεργάτες συμφώνησαν να αναλύσουν δεδομένα για το βιβλίο του Dowd, ρωτώντας τον: εάν η παραδοχή αποδεικνυόταν λανθασμένη, θα το αναγνώριζε ο ίδιος;

«Καθώς έρχονταν τα δεδομένα, έλεγαν: «Εντ, τα δεδομένα φαίνονται ακόμη χειρότερα απ’ ό,τι νομίζαμε»», δήλωσε ο Dowd.

Ένας άνδρας λαμβάνει το εμβόλιο COVID-19 στο Sydney Road Family Medical Practice, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στις 10 Ιανουαρίου 2022. (Jenny Evans/Getty Images)

 

«Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Τουλάχιστον, το ερώτημα είναι: γιατί πέφτουν άνθρωποι νεκροί; Κανείς δεν φαίνεται να θέλει να μιλήσει συλλογικά ως έθνος».

Ο Dowd δήλωσε ότι οι κύριες πηγές του περιλάμβαναν στοιχεία από τον Σύνδεσμο Ασφαλιστών, το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ και τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών. Το βιβλίο εξετάζει στοιχεία για την ολική θνησιμότητα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και οργανισμούς υγείας.

«Αυτά είναι τα δεδομένα. Μετρούσαμε μονάδες και μηδενικά – νεκρούς και μη νεκρούς. Υπερβολικοί θάνατοι σε σχέση με τη βάση αναφοράς», δήλωσε ο Dowd.

«Δείχνουμε μια φρικτή μικτή μετατόπιση από το 2020 στο 2021 και το 2022 -κυρίως ηλικιωμένοι που πεθαίνουν, σε πλέον νεότερους που πεθαίνουν με υπερβολικά ποσοστά θανάτων σχεδόν σε όλους τους τομείς. Αυτή είναι η ιστορία που λένε όλα τα δεδομένα».

Τον Αύγουστο του 2022, ο Σύνδεσμος Ασφαλιστών εξέδωσε έκθεση για το 2021, η οποία έδειχνε μια πρωτοφανή αύξηση 84% στις υπερβάλλουσες ασφαλιστικές αποζημιώσεις κατά το τρίτο τρίμηνο της έρευνας στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Dowd.

«Ας χρησιμοποιήσουμε την επαγωγική λογική. Συνέβη ένα γεγονός: όποιος ήταν διστακτικός ως προς το εμβόλιο είχε μια επιλογή – [να χάσει] τη δουλειά του ή να κάνει το εμβόλιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί [νέοι] ανθρώποι να κάνουν πίσω, και δυστυχώς, αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των αποζημιώσεων».

Η παγκόσμια υπερβάλλουσα θνησιμότητα εξακολουθεί να είναι υψηλή, περίπου στο 20 τοις εκατό, δήλωσε ο Dowd.

Κάτοικοι στήνονται στην ουρά για να λάβουν το εμβόλιο COVID-19 στο κοινοτικό νοσοκομείο στις 23 Μαρτίου 2021, στην Γουχάν της επαρχίας Χουμπέι της Κίνας. (Getty Images)

 

Τον Ιανουάριο του 2022, ο πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας One America Scott Davison ανέφερε ότι τα ποσοστά θανάτου μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18-64 ετών αυξήθηκαν κατά 40 τοις εκατό τα δύο τελευταία τρίμηνα του 2021 σε σχέση με τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Ο Dowd, ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί, δήλωσε ότι φαίνεται να υπάρχει συσχέτιση μεταξύ χωρών με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού και αιφνίδιων θανάτων.

«Οι άνθρωποι θα πουν ότι η συσχέτιση δεν σημαίνει αιτιώδης συνάφεια. Αλλά σίγουρα είναι ένα σήμα που δικαιολογεί έρευνα», δήλωσε.

Αναγνωρίζοντας τα τέσσερα στάδια του πένθους – σοκ, άρνηση, θυμός και αποδοχή – ο Dowd δήλωσε ότι έγραψε το «Άγνωστη Αιτία» για να μεταφέρει τους ανθρώπους από την άρνηση για το φαινόμενο του αιφνίδιου θανάτου στον θυμό «το συντομότερο δυνατό για να το σταματήσουμε».

«Αυτή η κατάσταση με τα εμβόλια είναι τόσο άσχημη που θα επηρεάσει την οικονομική κατάσταση για τα επόμενα χρόνια. Δεν περιμένουμε από τους ανθρώπους να μας πουν τι να πιστέψουμε. Ενεργούμε με βάση αυτό που είναι», δήλωσε ο Dowd.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε