Δευτέρα, 22 Ιούλ, 2024

Νόμο που απαγορεύει την εισαγωγή βιβλίων από τη Ρωσία υπέγραψε ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε σήμερα έναν νόμο με τον οποίο απαγορεύεται η εισαγωγή βιβλίων από τη Ρωσία, κάνοντας άλλο ένα βήμα για τη ρηξη των πολιτιστικών δεσμών των δύο χωρών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Πιστεύω ότι ο νόμος είναι σωστός» έγραψε στην εφαρμογή Telegram ο Ουκρανός πρόεδρος, ανακοινώνοντας ότι υπέγραψε τον νόμο με τον οποίο απαγορεύεται επίσης η εισαγωγή, για εμπορικούς σκοπούς, βιβλίων που έχουν τυπωθεί στη Λευκορωσία ή σε κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη.

Ο νόμος υιοθετήθηκε πέρσι από το ουκρανικό κοινοβούλιο. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει στο εξής να εξασφαλίζουν ειδική άδεια προκειμένου να εισάγουν βιβλία στη ρωσική γλώσσα από τρίτες χώρες.

Το γραφείο του Ζελένσκι ανέφερε μέσω του Twitter ότι ο νόμος «θα ενισχύσει την προστασία της ουκρανικής κουλτούρας και του χώρου των πληροφοριών από την αντιουκρανική ρωσική προπαγάνδα».

Η Ουκρανία προχωρά το τελευταίο διάστημα σε μια διαδικασία «απορωσοποίησης», όπως την αποκαλεί, υποστηρίζοντας ότι είναι αναγκαίο να ανατραπούν πολιτικές αιώνων, που θεωρεί ότι στόχευαν στη συντριβή της ουκρανικής ταυτότητας.

Ο υπουργός Πολιτισμού Ολεξάντρ Τκατσένκο ευχαρίστησε τον πρόεδρο που υπέγραψε τον νόμο. «Η υιοθέτηση αυτού του νόμου θα προστατεύσει τους ουκρανικούς εκδοτικούς οίκους και τους διανομείς από την καταστροφική επιρροή του ρωσικού κόσμου», έγραψε στο Telegram.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε