Παρασκευή, 31 Μαρ, 2023
Máté Markovics / Pixabay

Nομοθέτες της ΕΕ εγκρίνουν το ταξιδιωτικό πιστοποιητικό COVID-19

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν την Τετάρτη ένα νέο ταξιδιωτικό πιστοποιητικό που θα επιτρέπει σε ανθρώπους να μετακινούνται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών χωρίς να υποβληθούν σε καραντίνα ή να υποβάλλονται σε επιπλέον τεστ, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την διέλευση τουριστών. Το πολυαναμενόμενο πιστοποιητικό αποσκοπεί στη διάσωση της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας και των κορυφαίων τουριστικών τοποθεσιών από μια άλλη καταστροφική περίοδο διακοπών.

Βασικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί, όπως η Ελλάδα, θέλησαν να αποκτήσουν το πιστοποιητικό, το οποίο θα είναι σε έντυπη και ψηφιακή φόρμα. Αρκετές χώρες της ΕΕ έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν το σύστημα αυτό, όπως η Βουλγαρία, η Κροατία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Δανία, η Γερμανία και η Πολωνία.

Αυτήν τη στιγμή, τα ταξίδια στα 27 έθνη της ΕΕ είναι μια δοκιμή για τους τουρίστες και τις αεροπορικές εταιρείες. Οι χώρες θα διαθέτουν σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» που θα δείχνει το επίπεδο κινδύνου μόλυνσης από COVID-1. Εκείνες που θα είναι με πράσινο θεωρούνται ασφαλείς και εκείνες που είναι με κόκκινο χρώμα θα πρέπει να αποφεύγονται. Αλλά κάθε έθνος εφαρμόζει διαφορετικούς κανόνες και πρότυπα, καθιστώντας τα ταξίδια συγκεχυμένα για όλους.

Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Ιουλίου και για 12 μήνες, όλες οι χώρες της ΕΕ πρέπει να αναγνωρίσουν το πιστοποιητικά εμβολιασμού. Θα εκδοθούν δωρεάν και θα πιστοποιήσουν ότι ένα άτομο είτε έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού, έχει κάνει πρόσφατα αρνητικό διαγνωστικό τεστ είτε έχει αναρρώσει από την ασθένεια.

Οι κανόνες δεν θα εφαρμοστούν σε ευρεία κλίμακα για 6 εβδομάδες ώστε οι χώρες να έχουν το περιθώριο να προετοιμαστούν.

Τα ταξιδιωτικά πιστοποιητικά θα εκδίδονται από μεμονωμένα έθνη και όχι από ένα κεντρικό ευρωπαϊκό σύστημα. Θα περιέχουν έναν κωδικό QR με προηγμένες δυνατότητες ασφαλείας. Τα προσωπικά δεδομένα δεν θα κοινοποιούνται σε άλλες χώρες.

Ο Ισπανός σοσιαλιστής νομοθέτης Χουάν Φερνάντο Λόπες Αγκιλάρ, δήλωσε ότι «τα κράτη της ΕΕ ενθαρρύνονται να αποφύγουν την επιβολή περαιτέρω περιορισμών, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο».

Άτομα που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θα πρέπει να εμβολιαστούν για να εισέλθουν, θα μπορούν να λάβουν πιστοποιητικό εάν μπορούν να βεβαιώσουν τις αρχές στη χώρα της ΕΕ που εισέρχονται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για να το αποκτήσουν.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε