Τετάρτη, 29 Μαΐ, 2024
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απευθύνεται στον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς το βράδυ των εκλογών στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Νοεμβρίου 2020. (Chip Somodevilla / Getty Images)

Νομοθέτης του GOP ζητά σε αγωγή να δοθεί στον Πενς «αποκλειστική εξουσία» για να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα

Ο βουλευτής Λούι Γκόχμερτ (Ρεπουμπλικάνος-Τέξας) υπέβαλε αγωγή εναντίον του Αντιπροέδρου Μάικ Πενς σε μια προσπάθεια ανατροπής των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, ζητώντας από το δικαστήριο να δώσει στον Πενς «αποκλειστική εξουσία» για να αποφασίσει ποιες ψήφοι του Εκλεκτορικού Κολλεγίου θα πρέπει να μετρηθούν.

Σύμφωνα με την αγωγή (pdf), ο Πενς έχει έναν ρόλο στην επερχόμενη κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου 2021 όπου θα μετρήσει τις ψήφους και των 50 πολιτειών του Εκλεκτορικού Κολλεγίου. Η αγωγή του Γκόχμερτ, η οποία κατατέθηκε εναντίον του Πενς υπό την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου, ζητά από έναν ομοσπονδιακό δικαστή να καταργήσει τον νόμο μέτρησης ψήφων των Εκλεκτόρων του 1887 και να δώσει στον Πενς την εξουσία να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα υπέρ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η αγωγή του Γκόχμερτ ισχυρίζεται ότι οποιαδήποτε ενέργεια του Πενς στις 6 Ιανουαρίου για την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων του Εκλεκτορικού Κολλεγίου που εξασφαλίζει νίκη για τον Τζο Μπάιντεν θα είναι δόλια. Ο Γκόχμερτ ζητά επίσης από τον, -διορισμένο από τον Τραμπ- δικαστή Τζέρεμι Κέρνοντλ, να καθορίσει ότι ο Πενς είναι εξουσιοδοτημένος να επιλέξει εκλέκτορες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που ψήφισαν υπέρ του Τραμπ κατά τη διάρκεια της κοινής συνόδου του Κογκρέσου.

Ο Λευκός Οίκος και το γραφείο του Πενς δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα της Epoch Times για σχολιασμό.

«Ο Αντιπρόεδρος Πενς καθορίζει ποια λίστα των εκλεκτορικών ψήφων μετράει, ακόμη και καμία, για κάθε πολιτεία», αναφέρει η αγωγή του Γκόχμερτ. «Εάν κανένας υποψήφιος δεν έχει την πλειοψηφία των 270 εκλεκτορικών ψήφων, τότε η Βουλή των Αντιπροσώπων (και μόνο η Βουλή των Αντιπροσώπων) θα επιλέξει τον Πρόεδρο».

Προσθέτει ότι η 12η τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ «περιέχει τους αποκλειστικούς μηχανισμούς επίλυσης διαφορών» σχετικά με τις εκλογές.

Το δικαστήριο πρέπει να αποφανθεί για το κατά πόσον «Ο Αντιπρόεδρος Πενς, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Γερουσίας και Προεδρεύοντος της Κοινής Συνόδου του Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου 2021, στο πλαίσιο της Δωδέκατης Τροπολογίας, υπόκειται αποκλειστικά στις απαιτήσεις της Δωδέκατης Τροπολογίας και μπορεί να ασκήσει την αποκλειστική εξουσία και να έχει την αποκλειστική διακριτική ευχέρεια για να καθορίσει ποιες εκλεκτορικές ψήφοι θα υπολογιστούν για μια συγκεκριμένη πολιτεία, και πρέπει να αγνοήσει και να μην βασιστεί σε διατάξεις του νόμου περί εκλογικής καταμέτρησης που θα περιόριζαν την αποκλειστική του εξουσία και την αποκλειστική διακριτική ευχέρεια του για τον προσδιορισμό του αριθμού, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει ψήφους από τις λίστες των Ρεπουμπλικανών εκλεκτόρων από τις αμφισβητούμενες πολιτείες», λέει η αγωγή του Γκόχμερτ.

Ο Γκόχμερτ σημείωσε ότι οι εκλεγμένοι από το Ρεπουμπλικανικό κόμμας εκλέκτορες σε πολλές πολιτείες-κλειδιά που αμφισβητήθηκαν από τον Τραμπ, ψήφισαν υπέρ του Τραμπ και του Πενς. Τα Ρεπουμπλικανικά κόμματα στις πολιτείες δήλωσαν ότι το έκαναν για να διατηρήσουν τις επιλογές αγωγής για τον πρόεδρο. Οι εκλέκτορες που πιστοποιήθηκαν από τα εκτελεστικά τμήματα των αμφίρροπων πολιτειών ψήφισαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της 14ης Δεκεμβρίου, δίνοντας στον Μπάιντεν 306 ψήφους, αφήνοντας 232 ψήφους του Τραμπ.

Εν τω μεταξύ, ο Γκόχμερτ δήλωσε στην αγωγή ότι συμμετέχει σε μια προσπάθεια υπό την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος αμφισβήτησης των προσπαθειών καταμέτρησης των ψήφων του Εκλεκτορικού Κολλεγίου στις 6 Ιανουαρίου. Η προσπάθεια, την οποία ηγείται ο βουλευτής Μο Μπρουκς (Ρεπουμπλικανός-Αλαμπάμα), έχει δεκάδες υποστηρικτές στη Βουλή, είπε ο Μπρουκς στο Fox News στις 28 Δεκεμβρίου.

Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει την προσπάθεια του Μπρουκς και των άλλων Ρεπουμπλικανών βουλευτών να αμφισβητήσουν την καταμέτρηση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές εάν έχουν προσχωρήσει κάποιοι γερουσιαστές, κάτι που απαιτείται για την αντιμετώπιση της αμφισβήτησης των εκλεκτορικών ψήφων.

Ο Γκόχμερτ κατέθεσε την αγωγή στην Ανατολική Περιφέρεια του Τέξας. Η υπόθεση ονομάζεται Gohmert v. Pence και ο αριθμός της αγωγής είναι 6: 20-cv-00660.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε