Τετάρτη, 29 Μαΐ, 2024
(Georg Hochmuth/APA/AFP via Getty Images)

Ο Αυστριακός καγκελάριος δηλώνει ότι η χώρα του θα ασκήσει πίεση στην ΕΕ για να λάβει η Βουλγαρία 2 δισ. ευρώ ώστε να ενισχύσει την ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία

Η Αυστρία θα ασκήσει πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου η Βουλγαρία να λάβει βοήθεια 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για να ενισχύσει την ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βούλγαρο πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ.

Ο Ράντεφ και ο Νεχάμερ είχαν συνάντηση εργασίας και επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις όπου κρατούνται οι παράτυποι μετανάστες που έχουν εισέλθει στη Βουλγαρία. Επιθεώρησαν επίσης τα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα από ελικόπτερο.

Η προστασία των βουλγαρο-τουρκικών συνόρων σημαίνει επίσης προστασία των συνόρων της Αυστρίας, δήλωσε ο Νεχάμερ. «Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για τις προσπάθειες που καταβάλλει το βουλγαρικό κράτος για την προστασία των συνόρων αυτών», δήλωσε προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Ράντεφ του είπε πόσα χρήματα θα χρειαστούν για την ενίσχυση της προστασίας των συνόρων. «Η Αυστρία υποστηρίζει τις προσπάθειες της Βουλγαρίας και εμείς θα ασκήσουμε πίεση για να δοθούν αυτά τα δύο δισεκ. ευρώ που απαιτούνται», δήλωσε ο Νεχάμερ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε