Σάββατο, 13 Απρ, 2024
Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία Τζο Μπάιντεν μιλά σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Wilmington, Del., Στις 10 Νοεμβρίου 2020. (Jonathan Ernst / Reuters)

Ο Μπάιντεν απειλεί να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο που απαγορεύει τους τρανσέξουαλ αθλητές από τα γυναικεία αθλήματα

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε στις 17 Απριλίου ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «αντιτίθεται σθεναρά» και θα ασκήσει βέτο σε νομοσχέδιο που θα απαγορεύει σε ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους να επιτρέπουν σε βιολογικούς άνδρες να αγωνίζονται σε γυναικεία αθλήματα.

Σε μια δήλωσή του, ο Λευκός Οίκος υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο «θα στερούσε την πρόσβαση στον αθλητισμό για πολλές οικογένειες, καθιερώνοντας μια απόλυτη απαγόρευση στους διαφυλικούς μαθητές -ακόμη και σε εκείνους που είναι ακόμη μικροί, όπως οι μαθητές του δημοτικού- να παίζουν σε μια ομάδα που συνάδει με την ταυτότητα φύλου τους». Αποκάλεσαν την προτεινόμενη νομοθεσία «διάκριση».

«Οι πολιτικοί δεν θα πρέπει να υπαγορεύουν μια απαίτηση για όλους που αναγκάζει τους προπονητές να απομακρύνουν τα παιδιά από τις ομάδες τους. Σε μια εποχή που οι διαφυλικοί νέοι αντιμετωπίζουν ήδη μια εθνική κρίση ψυχικής υγείας, με τους μισούς από τους διαφυλικούς νέους σε μια πρόσφατη έρευνα να δηλώνουν ότι έχουν σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, ένας εθνικός νόμος που στιγματίζει περαιτέρω αυτά τα παιδιά είναι εντελώς περιττός, βλάπτει τις οικογένειες και τους μαθητές και θα θέσει τους μαθητές σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Οι διακρίσεις δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία του έθνους μας ή στα γήπεδά μας», δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

«Αντί να ασχοληθούν με τα πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οικογένειες και οι μαθητές -όπως η αύξηση της αμοιβής των εκπαιδευτικών, η απομάκρυνση των όπλων από τα σχολεία, η αντιμετώπιση της κρίσης ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν οι νέοι μας και η βοήθεια στους μαθητές να μάθουν και να ανακάμψουν ακαδημαϊκά από πρωτοφανείς διαταραχές- οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου επέλεξαν αντ’ αυτού να δώσουν προτεραιότητα σε πολιτικές που εισάγουν διακρίσεις εις βάρος των παιδιών», συνέχισαν.

Το νομοσχέδιο ανέφερε ότι «αποτελεί παράβαση για έναν αποδέκτη ομοσπονδιακής οικονομικής βοήθειας που λειτουργεί, χρηματοδοτεί ή διευκολύνει αθλητικά προγράμματα ή δραστηριότητες να επιτρέπει σε άτομο του οποίου το φύλο είναι αρσενικό να συμμετέχει σε αθλητικό πρόγραμμα ή δραστηριότητα που προορίζεται για γυναίκες ή κορίτσια».

Το προτεινόμενο μέτρο ορίζει το φύλο ως «βασιζόμενο αποκλειστικά στην αναπαραγωγική βιολογία και τη γενετική ενός ατόμου κατά τη γέννηση».

Το νομοσχέδιο δεν θα «απαγορεύει σε έναν αποδέκτη να επιτρέπει σε άνδρες να προπονούνται ή να ασκούνται με ένα αθλητικό πρόγραμμα ή δραστηριότητα που προορίζεται για γυναίκες ή κορίτσια, εφόσον καμία γυναίκα δεν στερείται θέση στο ρόστερ μιας ομάδας ή ενός αθλήματος, ευκαιρία συμμετοχής σε προπόνηση ή αγώνα, υποτροφία, εισαγωγή σε εκπαιδευτικό ίδρυμα ή οποιοδήποτε άλλο όφελος που συνοδεύει τη συμμετοχή στο αθλητικό πρόγραμμα ή τη δραστηριότητα».

Το προτεινόμενο μέτρο έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει προτείνει κανονισμό που θα μπλοκάρει σε μεγάλο βαθμό τις απαγορεύσεις των αθλημάτων για τρανσέξουαλ.

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή, η αναπαραγωγή, η προσαρμογή, η λήψη, η διανομή, η χρήση ή η εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο, εν όλω ή εν μέρει, της παρούσας ιστοσελίδας ή οποιουδήποτε υλικού που εμφανίζεται σε αυτήν (συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού οποιωνδήποτε αντικειμένων) χωρίς τη ρητή έγγραφη άδεια της Epoch Times.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε