Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάνει δηλώσεις στη Φιλαδέλφεια, Πα., στις 17 Ιουνίου 2023. (Julia Nikhinson/AFP via Getty Images)

Ο Μπάιντεν αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη της Ουάσινγκτον στην υπόθεση Wagner

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε σήμερα κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμιξη των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους στην πρόσκαιρη ανταρσία της ρωσικής εταιρίας μισθοφόρων Wagner κατά του Κρεμλίνου. «Καταστήσαμε σαφές ότι δεν είχαμε εμπλοκή, δεν είχαμε την παραμικρή ανάμιξη σε αυτήν», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεδιάσκεψη με ηγέτες συμμαχικών χωρών προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα υπάρξει συντονισμένη αντίδραση. «Συμφώνησαν μαζί μου πως έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι δεν δώσαμε στον (ρώσο πρόεδρο) Πούτιν καμία δικαιολογία για να κατηγορήσει τη Δύση και να επιρρίψει την ευθύνη στο ΝΑΤΟ», είπε.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι έδωσε εντολή στους συμβούλους Εθνικής Ασφαλείας να τον ενημερώνουν «κάθε ώρα που περνά» και να προετοιμαστούν για διάφορα σενάρια, τα οποία δεν διευκρίνισε.

Εκτίμησε επίσης ότι η ανταρσία του Γεβγκένι Πριγκόζιν εντάσσεται σε μια ευρύτερη πάλη εξουσίας στη Ρωσία, συμπληρώνοντας ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα».

Τόνισε πως, ανεξαρτήτως των εξελίξεων στη Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και προανήγγειλε πως θα έχει τις επόμενες ώρες νέα επικοινωνία με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε