Δευτέρα, 06 Φεβ, 2023
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αφήνει την καθολική εκκλησία Αγίας Τριάδος στην Ουάσινγκτον, 6 Μαρτίου 2021. (Saul Loeb/AFP μέσω Getty Images)

Ο Μπάιντεν υπογράφει εκτελεστική εντολή για αύξηση των ψήφων εγκληματιών

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή στις 7 Μαρτίου που αλλάζει τον τρόπο που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χειρίζεται τις εκλογές, όπως με την αύξηση της δυνατότητας ψηφοφορίας και πρόσβασης για εγγραφή προς ψηφοφορία για εγκληματίες εντός φυλακής ή υπό δικαστική επιτήρηση.

«Η εντολή θα κατευθύνει τον Γενικό Εισαγγελέα να καθιερώσει διαδικασίες για να υπάρχει παροχή εκπαιδευτικού υλικού σχετικά με την εγγραφή προς ψηφοφορία και με την ψηφοφορία, και όσο είναι δυνατόν, να διευκολύνει την εγγραφή ψηφοφόρων, για όλους όσους το δικαιούνται και βρίσκονται υπό κράτηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων», αναφέρει μια δημοσίευση του Λευκού Οίκου.

Η εντολή επίσης κατευθύνει τον γενικό εισαγγελέα να βοηθήσει πρώην κρατούμενους να αποκτήσουν κατάλληλη ταυτοποίηση ώστε να πληρούν τις απαιτήσεις ψηφοφορίας σε κάθε πολιτεία. Ο Μπάιντεν ζητά επίσης από την Υπηρεσία US Marshals να περιλάβει γλώσσα στα συμβόλαιά της που διευκολύνει την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου και παρέχει στους εγκληματίες που θα δικαιούνται να ψηφίσουν πληροφορίες περί ψηφοφορίας και εγγραφής ψηφοφόρου.

Η εντολή έχει στόχο να «προωθήσει την πρόσβαση στις εκλογές» χρησιμοποιώντας «τους πόρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να αυξήσει την πρόσβαση σε υπηρεσίες εγγραφής ψηφοφόρου και πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία», αναφέρει η δημοσίευση του Λευκού Οίκου.

«Κάθε νόμιμος ψηφοφόρος θα πρέπει να μπορεί να ψηφίζει και η ψήφος του να καταμετράται. Αν έχεις τις καλύτερες ιδέες δεν έχεις τίποτα να κρύψεις. Αφήστε τους ανθρώπους να ψηφίσουν», είπε ο Μπάιντεν στις 7 Μαρτίου στις παρατηρήσεις του στο Πρωινό Ενότητας Μάρτιν και Κορέττα Κινγκ πριν υπογράψει την εντολή.

Η εντολή επίσης κατευθύνει τους επικεφαλής των ομοσπονδιακών υπηρεσιών να προετοιμάσουν σχέδιο στις επόμενες 200 μέρες για το πως οι υπηρεσίες τους μπορούν να προωθήσουν την εγγραφή ψηφοφόρων. Δυνητικά σχέδια δράσης μπορεί να εμπεριέχουν την διανομή επιτολικών ψηφοδελτίων και αιτήσεων εγγραφής ψηφοφόρου σε εκδηλώσεις υπηρεσιών και την χρήση ιστοτόπων υπηρεσιών για προώθηση εγγραφής ψηφοφόρων.

Η εντολή κατευθύνει περαιτέρω τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να πάρουν βήματα για να γίνουν επίσημα κέντρα εγγραφής ψηφοφόρων υπό τον Νόμο Εθνικής Καταγραφής Ψηφοφόρων (NVRA). Πολιτειακές υπηρεσίες, όπως τμήματα αδειοδότησης μηχανοκίνητων οχημάτων, ήδη εκτελούν αυτήν την λειτουργία, και ο NVRA επιτρέπει στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να κάνουν το ίδιο με αίτηση της εκάστοτε πολιτείας. Η εκτελεστική εντολή κατευθύνει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αξιολογήσουν πως μπορούν να βοηθήσουν στην εγγραφή ψηφοφόρων και να ενημερώνουν τις πολιτείες ότι είναι διαθέσιμες να βοηθήσουν.

Η εντολή ορίζει τον εκμοντερνισμό του ιστοτόπου Vote.gov, συμπεριλαμβανομένων της προσβασιμότητας και της εμπειρίας χρήστη του ιστοτόπου.

Ο Μπάιντεν έδωσε εντολή στον «διευθυντή της Υπηρεσίας Διοίκησης Προσωπικού να δουλέψει με τους επικεφαλής ομοσπονδιακών υπηρεσιών για να παρέχουν προτάσεις στον πρόεδρο σχετικά με άδεια διακοπής εργασίας των ομοσπονδιακών υπαλλήλων για να ψηφίσουν ή να γίνουν εθελοντές μη κομματικοί εργαζόμενοι εκλογικών κέντρων, διασφαλίζοντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση λειτουργεί ως μοντέλο για άλλους εργοδότες.»

Η εντολή κατευθύνει περαιτέρω την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναλύσει τι εμπόδια υπάρχουν στην ψηφοφορία ατόμων με αναπηρίες και να «αυξήσει την [ευκολία] πρόσβασης στις εκλογές για ενεργούς στρατιωτικούς και άλλους ψηφοφόρους του εξωτερικού» και να «καθιερώσει μια ομάδα προώθησης εκλογικών δικαιωμάτων των Αυτοχθόνων Αμερικανών».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε