Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Τους υπότροφους του προγράμματος «Obama Foundation Leaders» συνάντησε χθες στην Αθήνα ο Μπ. Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται το Ίδρυμα Ομπάμα στην Αθήνα και το ΚΠΙΣΝ

Στην επίσκεψή του στην Αθήνα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συμμετείχε σε εκδήλωση σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, όπου συνάντησε περίπου 100 υπότροφους του προγράμματος «Obama Foundation Leaders» από όλο τον κόσμο.

Η αδερφή του και σύμβουλος του Ιδρύματος Ομπάμα Μάια Σοετόρο Εντζί ήταν επίσης παρούσα, όπως και η Ελληνίδα συμμετέχουσα στο πρόγραμμα του 2023 Ελπίδα Κόκκοτα, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Mexoxo», η οποία καλωσόρισε τους ομιλητές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που διήρκεσε περίπου 75 λεπτά, ο κ. Ομπάμα συνομίλησε με τέσσερις απόφοιτους του φετινού προγράμματος από τη Σλοβακία, τη Μαλαισία, τη Ζιμπάμπουε και τη Ναμίμπια, για περίπου μία ώρα, σχετικά με την προσπάθειά τους να φέρουν μέσα από τις δράσεις τους θετική αλλαγή στις κοινότητές τους. Τους έθεσε, επίσης, ερωτήματα για τα όσα αποκόμισαν συμμετέχοντας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, για τα όνειρά τους, για την έννοια της ενσωμάτωσης αποκλεισμένων από την κοινωνία ανθρώπων, αλλά και για το πώς ορίζουν την έννοια της ηγεσίας μέσα από τις προσωπικές τους αξίες.

Σχολιάζοντας τις διεργασίες του προγράμματος του Ιδρύματος, ο κ. Ομπάμα τις παρομοίασε με τις ζυμώσεις που γίνονταν στη χώρα μας από τις αλληλεπιδράσεις των πολιτισμών που συναντώνταν στο έδαφός της, δημιουργώντας τα θεμέλια πάνω στα οποία αναπτύχθηκε αργότερα ο δυτικός πολιτισμός:

“Σκεπτόμενοι την πιο βαθιά επίδραση που είχε η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία, αυτή είναι αξιοσημείωτη, εν μέρει επειδή βρισκόταν στο σταυροδρόμι της Ανατολής, της Δύσης, του Βορρά και του Νότου, υπήρχε εμπόριο, ναυτιλία και ανταλλαγή ιδεών, όπως αυτή που γίνεται μεταξύ των αποφοίτων εδώ”, δήλωσε ο κ. Ομπάμα.

Σήμερα Πέμπτη, στις 17:30, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέα Δρακόπουλο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του SNF Nostos Conference, για να συζητήσουν για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών. Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε