Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
Ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο στις 18 Απριλίου 2022. (Drew Angerer/Getty Images)

Ο Χάντερ Μπάιντεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει φυλάκιση για ασέβεια προς το δικαστήριο

Ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, έχει διαταχθεί να εμφανιστεί αυτοπροσώπως ενώπιον δικαστή του Αρκάνσας τον Ιούλιο για να εξηγήσει γιατί δεν πρέπει να κρατηθεί για ασέβεια προς το δικαστήριο και, αν η διαδικασία δεν εξελιχθεί όπως επιθυμεί, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης.

Ο γιος του προέδρου αντιμετωπίζει μια υπόθεση διατροφής παιδιών στο Αρκάνσας, στην οποία η προεδρεύων δικαστής τον Μάιο τον διέταξε να παραδώσει πληροφορίες για τα οικονομικά του.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τη Λούντεν Αλέξις Ρόμπερτς (Lunden Alexis Roberts), τη μητέρα του παιδιού του Χάντερ Μπάιντεν, κατέθεσαν στις 18 Μαΐου αίτηση για να καταδικαστεί ο γιος του προέδρου σε ασέβεια προς το δικαστήριο, αφού ισχυρίστηκαν ότι δεν είχε απαντήσει πλήρως σε ερωτήσεις που αφορούσαν την ικανότητά του να πληρώνει τη διατροφή του παιδιού.

Η δικαστής Χόλι Λοτζ Μάιερ (Judge Holly Lodge Meyer) εξέδωσε διαταγή στις 5 Ιουνίου (pdf), σύμφωνα με την οποία ο Χάντερ Μπάιντεν πρέπει να εμφανιστεί στις 10 Ιουλίου στο δικαστήριο της κομητείας Ανεξαρτησίας στο Μπέιτσβιλ για να εξηγήσει «γιατί δεν πρέπει να καταδικαστεί για ασέβεια».

Στο Αρκάνσας, η ασέβεια προς το δικαστήριο είναι πλημμέλημα κατηγορίας Γ που τιμωρείται με πρόστιμα και φυλάκιση.

Στη διαταγή της, η Μάιερ ανέφερε ότι θα εξετάσει «τιμωρία ή κυρώσεις» κατά του Χάντερ Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένης της «φυλάκισης για αστική περιφρόνηση έως ότου ο κατηγορούμενος απαντήσει πλήρως στην ανακάλυψη για περίοδο έως έξι μήνες» και «φυλάκιση για ποινική περιφρόνηση για περίοδο έως έξι μήνες».

Η Epoch Times απευθύνθηκε στον δικηγόρο του Μπάιντεν, Άμπε Λόουελ (Abbe Lowell), για σχολιασμό.

Περισσότερες λεπτομέρειες

Η Ρόμπερτς μήνυσε τον Μπάιντεν για διατροφή το 2019.

Αρχικά, ο Μπάιντεν αρνήθηκε ότι το παιδί ήταν δικό του, αλλά ένα τεστ DNA επιβεβαίωσε ότι είναι ο πατέρας.

Το 2020, οι δύο τους συμφώνησαν σε ένα άγνωστο ποσό. Οι όροι της συμφωνίας είναι σφραγισμένοι επειδή περιέχουν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του ποσού της μηνιαίας διατροφής και της πηγής εισοδήματος κάθε μέρους.

Ωστόσο, ο Μπάιντεν ζήτησε αργότερα από το δικαστήριο να επανεξετάσει τις ρυθμίσεις για τη στήριξη του παιδιού επειδή η οικονομική του κατάσταση είχε αλλάξει, με αποτέλεσμα η υπόθεση να εξετάζεται τώρα ενώπιον του δικαστηρίου.

Εμφανίστηκε ενώπιον του περιφερειακού δικαστηρίου της κομητείας Ιντιπέντενς στο Μπέιτσβιλ την 1η Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ακρόασης, ο δικηγόρος του δήλωσε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ότι ο Μπάιντεν πλήρωνε 20.000 δολάρια μηνιαίως σε διατροφή του παιδιού, συνολικά μέχρι 750.000 δολάρια από τότε που υπογράφηκε η εντολή διατροφής.

Κατά την εν λόγω ακρόαση, ο δικαστής διέταξε τον Μπάιντεν να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τα εισοδήματά του από τα έργα τέχνης του, τις επενδύσεις, την απασχόληση, τα δώρα από φίλους και άλλες πηγές.

Η δικαστής είπε επίσης ότι δεν μπορούσε να αποφανθεί για το ποσό της διατροφής του παιδιού, επειδή καμία από τις δύο πλευρές δεν είχε παράσχει αρκετές πληροφορίες κατά τη διαδικασία ανακάλυψης για να προχωρήσει.

Οι δικηγόροι της Ρόμπερτς παραπονέθηκαν ότι η ομάδα του Μπάιντεν κωλυσιεργούσε όσον αφορά τη διαδικασία της διερεύνησης και κατέθεσαν αίτηση στις 18 Μαΐου για την καταδίκη του Μπάιντεν για ασέβεια.

Ο Κλίντον Λάνκαστερ (Clinton Lancaster), δικηγόρος της Ρόμπερτς, υποστήριξε στην αίτηση για ασέβεια ότι ο Μπάιντεν είχε διαταχθεί να κάνει κάτι, αλλά δεν το έκανε και ότι αυτό «αποτελεί συνήθεια και παιχνίδι για τον κ. Μπάιντεν».

Ο Λάνκαστερ συνέχισε ότι ο Μπάιντεν δεν θέλει να αποκαλύψει το εισόδημά του και «λέει ότι είναι κατά κάποιον τρόπο οικονομικά άπορος» παρά το γεγονός ότι ζει σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι στο Μαλιμπού και πηγαίνει σε ταξίδια στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης στις αρχές Μαΐου, η δικαστής δήλωσε ότι θα πιέσει τη νομική ομάδα του Μπάιντεν να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της κατά τη διαδικασία ανακάλυψης.

Στη διαταγή της 5ης Ιουνίου, έγραψε ότι με το παρόν ειδοποιεί τον Μπάιντεν να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στο περιφερειακό δικαστήριο της κομητείας Ιντιπέντενς (Independence County Circuit Court) στις 10 Ιουλίου και «να δείξει τους λόγους, αν υπάρχουν, για τους οποίους δεν πρέπει να του επιβληθεί ποινή ασέβειας».

Εν τω μεταξύ, έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο Μπάιντεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ομοσπονδιακές κατηγορίες για ισχυρισμούς περί φορολογικών παραβάσεων και παραβάσεων που σχετίζονται με την οπλοκατοχή.

Φήμες για ομοσπονδιακές κατηγορίες

Το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Ντέλαγουερ ερευνά τις φορολογικές υποθέσεις του Χάντερ Μπάιντεν.

Ο γιος του προέδρου δήλωσε το 2020 ότι λαμβάνει την έρευνα «σοβαρά υπόψη», αλλά είναι βέβαιος για μια ευνοϊκή έκβαση.

«Παίρνω πολύ σοβαρά αυτό το θέμα, αλλά είμαι βέβαιος ότι μια επαγγελματική και αντικειμενική εξέταση αυτών των θεμάτων θα καταδείξει ότι χειρίστηκα τις υποθέσεις μου νόμιμα και κατάλληλα, μεταξύ άλλων με τη βοήθεια επαγγελματιών φορολογικών συμβούλων», ανέφερε ο Χάντερ Μπάιντεν σε δήλωση που εξέδωσε η μεταβατική ομάδα Τζο Μπάιντεν-Καμάλα Χάρις τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει αναγνωρίσει στο παρελθόν ότι έκανε λάθη, αλλά έχει επιμείνει ότι δεν διέπραξε κανένα έγκλημα.

Ένα δημοσίευμα της Washington Post τον Οκτώβριο που επικαλέστηκε ανώνυμες πηγές ανέφερε ότι οι εισαγγελείς πίστευαν ότι υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να απαγγείλουν κατηγορίες στον Χάντερ Μπάιντεν για φορολογικά εγκλήματα και για ισχυρισμούς ότι ο γιος του προέδρου έβαλε ψευδή στοιχεία σε έγγραφα που αφορούσαν την αγορά ενός πιστολιού.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε σε συνέντευξή του στο MSNBC στις αρχές Μαΐου για το πώς θα επηρεαζόταν η προεδρία του αν απαγγελθούν κατηγορίες στον γιο του.

«Επηρεάζει την προεδρία μου κάνοντάς με να νιώθω υπερήφανος γι’ αυτόν», δήλωσε ο πρόεδρος στη συνέντευξη.

Ο πρόεδρος είπε επίσης ότι πιστεύει ότι «ο γιος του δεν έχει κάνει τίποτα κακό».

 

Ο Michael Clements συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε