Τετάρτη, 29 Μαΐ, 2024
Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Στεφάν Μπανσέλ μιλάει στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός στις 23 Μαΐου 2022. (Fabrice Coffrini/Getty Images)

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna επιβεβαιώνει τη νέα “ένεση” mRNA για την αποκατάσταση των καρδιακών μυών μετά από καρδιακή προσβολή

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του διαθέτει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει την έγχυση αγγελιοφόρου RNA (mRNA) στην καρδιά των ανθρώπων μετά από καρδιακή προσβολή.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά συναρπαστικό πρόγραμμα όπου εγχέουμε mRNA στις καρδιές των ανθρώπων μετά από καρδιακή προσβολή για να αναπτυχθούν ξανά νέα αιμοφόρα αγγεία και να επαναγγειωθεί η καρδιά», δήλωσε ο Στεφάν Μπανσέλ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Sky News.

Ο Μπανσέλ δεν διευκρίνισε τη φύση του προγράμματος. Η εταιρεία του παρήγαγε ένα από τα πλέον χρησιμοποιούμενα εμβόλια mRNA παγκοσμίως για την COVID-19 -όπως και ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer.

Όταν ο δημοσιογράφος πρότεινε ότι υπάρχει μια “ειρωνεία” στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19 που επέτρεψε σε εταιρείες όπως η Moderna να «αναπτύξουν αυτούς τους άλλους τομείς λόγω των εσόδων που μπήκαν από την πόρτα», ο Μπανσέλ συμφώνησε. «Έχετε 100 τοις εκατό δίκιο», είπε.

Τον Αύγουστο, η Moderna ανακοίνωσε έσοδα δεύτερου τριμήνου 2022 ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 300 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, τα συνολικά έσοδά της ανήλθαν σε 10,8 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση από 6,3 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η εταιρεία απέδωσε τη σημαντική άνοδο των εσόδων της στην αύξηση των πωλήσεων του εμβολίου COVID-19 της εταιρείας.

Προτού η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εκδώσει το 2020 εγκρίσεις επείγουσας χρήσης για τα εμβόλια COVID-19 των Moderna και Pfizer, κανένα προϊόν mRNA δεν έλαβε πλήρη έγκριση από την FDA εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έρευνα

Εν τω μεταξύ, μια αυστραλιανή κυβερνητική υπηρεσία χορήγησε τον περασμένο μήνα 1,1 εκατ. δολάρια για τη στόχευση τριών σημαντικών καρδιαγγειακών παθήσεων με τη χρήση τεχνολογίας mRNA, με τους αξιωματούχους να υποστηρίζουν ότι οι θεραπείες με βάση το mRNA θα μειώσουν τη φλεγμονή σε σχέση με τρεις σημαντικές καρδιακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αθηροσκλήρωσης, της πνευμονικής υπέρτασης και του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής.

«Οι στοχευμένες στρατηγικές με βάση το mRNA που διερευνούμε μπορούν να σταματήσουν την εξέλιξη της φλεγμονής, παρέχοντας τις ευκαιρίες πρόληψης των συμβάντων καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως η καρδιακή προσβολή, το εγκεφαλικό επεισόδιο και η καρδιακή ανεπάρκεια, χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες», ανέφερε ένας ερευνητής, ο επικεφαλής της μοριακής απεικόνισης και της θεραπευτικής του Ινστιτούτου Baker Σιαογουέι Γουάνγκ, σε δήλωσή του μετά την επιχορήγηση.

Ο Γουάνγκ ανέφερε ότι για τις τρεις καρδιαγγειακές παθήσεις, οι ερευνητές θα δημιουργήσουν ένα «μοναδικό σύστημα χορήγησης με τη χρήση νέων νανοσωματιδίων» για να «προκαλέσουν την απελευθέρωση του mRNA».

Ωστόσο, μια προ-δημοσιευμένη μελέτη που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο υπέδειξε ότι τα νανοσωματίδια που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά του mRNA στα εμβόλια COVID-19 ανέστειλαν και τροποποίησαν την ανοσολογική απόκριση.

Παράλληλα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο γενικός χειρουργός της Φλόριντα Τζόζεφ Λάνταπο εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με τη χρήση των mRNA εμβολίων για την COVID-19, λέγοντας ότι οι άνδρες ηλικίας 18 έως 39 ετών δεν πρέπει να τα λαμβάνουν. Επικαλέστηκε μια ανάλυση της πολιτείας που ανακάλυψε 84% αύξηση της σχετικής επίπτωσης θανάτων που σχετίζονται με την καρδιά μεταξύ των ανδρών αυτής της ηλικιακής ομάδας 28 ημέρες μετά τη λήψη εμβολίου mRNA.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε