Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά στο Νταβός στις 25 Μαΐου 2022. (Fabrice Coffrini/AFP via Getty Images)

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά βρέθηκε θετικός στην COVID-19

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer βρέθηκε θετικός στην COVID-19, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στις 15 Αυγούστου.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι βρέθηκα θετικός στην #COVID19», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Άλμπερτ Μπουρλά στο Twitter.

Ο 60χρονος Μπουρλά, λέει ότι έχει λάβει τέσσερις δόσεις του εμβολίου COVID-19 της εταιρείας του, το οποίο έχει αποδειχθεί ολοένα και πιο αναποτελεσματικό κατά της μόλυνσης από τον ιό που προκαλεί η COVID-19.

Ο Μπουρλά ανέφερε ότι παρουσίασε ήπια συμπτώματα. Δεν προσδιόρισε κανένα από τα συμπτώματα. Είπε ότι «αισθάνεται καλά».

«Έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ στις προσπάθειές μας να καταπολεμήσουμε αυτή την ασθένεια που είμαι βέβαιος ότι θα έχω ταχεία ανάρρωση. Είμαι απίστευτα ευγνώμων για τις άοκνες προσπάθειες των συναδέλφων μου στην Pfizer που εργάστηκαν για να καταστήσουν διαθέσιμα εμβόλια και θεραπείες για μένα και για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Μπουρλά.

Ο διευθύνων σύμβουλος έχει μπει σε καραντίνα και έχει αρχίσει να λαμβάνει αγωγή με το Paxlovid, το χάπι COVID-19 της Pfizer.

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων χορήγησαν άδεια επείγουσας χρήσης για το Paxlovid τον Δεκέμβριο του 2021 για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω που είναι θετικοί στην COVID-19.

Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν έκτοτε περιορίσει ή ανακαλέσει παρόμοιες εγκρίσεις για πολλά άλλα φάρμακα, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα της Regeneron, επικαλούμενες δεδομένα που δείχνουν ότι οι θεραπείες δεν είναι εξίσου αποτελεσματικές ή δεν είναι καθόλου αποτελεσματικές έναντι των νεότερων παραλλαγών του ιού.

Το Paxlovid έχει γίνει η πιο διαδεδομένη θεραπεία για την COVID-19 στη χώρα και χορηγήθηκε στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, αφού ο πρόεδρος βρέθηκε πρόσφατα επίσης θετικός.

Ο Μπουρλά είναι μεταξύ των αξιωματούχων που έχουν προηγουμένως προωθήσει τα εμβόλια COVID-19 ως 100 τοις εκατό αποτελεσματικά κατά της λοίμωξης.

Τον Απρίλιο του 2021, για παράδειγμα, κοινοποίησε τα αποτελέσματα μιας μελέτης που φέρεται να έδειξε ότι το εμβόλιο της Pfizer ήταν 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη των κρουσμάτων COVID-19 στη Νότια Αφρική.

Όλα τα εμβόλια COVID-19, ωστόσο, έχουν αποδειχθεί λιγότερο αποτελεσματικά τόσο κατά της μόλυνσης όσο και κατά της σοβαρής ασθένειας, καθώς έχουν εμφανιστεί νεότερες παραλλαγές του ιού.

Τα εμβόλια πλέον παρέχουν ελάχιστη προστασία έναντι της νέας μετάλλαξης Όμικρον και των υποπαραλαγών της.

Η Pfizer και η Moderna είναι μεταξύ των εταιρειών που εργάζονται πάνω σε αναμνηστικά εμβόλια ειδικά για την μετάλλαξη Όμικρον.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε