Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν και ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι κατά τη διάρκεια του Εθνικού Ύμνου των ΗΠΑ στην 40ή ετήσια εθνική τελετή μνήμης των αξιωματικών στο δυτικό μέτωπο του κτιρίου του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον στις 16 Οκτωβρίου 2021. (Samuel Corum/Getty Images)

Ο διευθυντής του FBI κλητεύθηκε μετά την αποκάλυψη «εγκληματικής σκευωρίας» που αφορούσε τον Τζο Μπάιντεν

Η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων, ζήτησε στις 3 Μαΐου από το FBI την κλήτευση ενός φακέλου που υποστηρίζει ότι ένας πληροφοριοδότης συνέδεσε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν με ένα «εγκληματικό σχέδιο» που αφορούσε χρήματα για πολιτικές αποφάσεις, όταν ήταν αντιπρόεδρος.

«Λάβαμε νομικά προστατευόμενες και εξαιρετικά αξιόπιστες μη διαβαθμισμένες αποκαλύψεις πληροφοριοδότη», ανέφεραν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας Τζέιμς Κόμερ (R-Ky.) και το μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας, Τσακ Γκράσλεϊ (R-Iowa), στον Γενικό Εισαγγελέα Μέρικ Γκάρλαντ και στον Διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι σε επιστολή τους με ημερομηνία (pdf) στις 3 Μαΐου.

«Με βάση αυτές τις αποκαλύψεις, υπέπεσε στην αντίληψή μας ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) κατέχουν ένα μη διαβαθμισμένο έντυπο FD-1023 που περιγράφει ένα φερόμενο εγκληματικό σχέδιο στο οποίο εμπλέκεται ο τότε Αντιπρόεδρος Μπάιντεν και ένας ξένος υπήκοος σχετικά με την ανταλλαγή χρημάτων για πολιτικές αποφάσεις», αναφέρεται στην επιστολή.

Το γραφείο του Κόμερ δήλωσε ότι εξέδωσε κλήτευση προς τον Ρέι (pdf) στις 3 Μαΐου μετά τις αποκαλύψεις του πληροφοριοδότη στο γραφείο του Γκράσλεϊ. Είπε ότι το FBI πρέπει τώρα να προσκομίσει όλα τα έντυπα FD-1023 που δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο του 2020 και αφορούσαν τη λέξη «Μπάιντεν».

Ούτε ο Κόμερ ούτε ο Γκράσλεϊ ανέπτυξαν ποιες ήταν αυτές οι πολιτικές αποφάσεις ή πόσα χρήματα φέρεται να δόθηκαν, αν δόθηκαν. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημοσίως το θέμα.

«Υποστηρίζεται ότι το έγγραφο περιλαμβάνει ακριβή περιγραφή του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιήθηκε το υποτιθέμενο εγκληματικό σχέδιο καθώς και του σκοπού του», αναφέρεται στην επιστολή. «Με βάση την υποτιθέμενη εξειδίκευση εντός του εγγράφου, φαίνεται ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI διαθέτουν αρκετές πληροφορίες για να προσδιορίσουν την αλήθεια και την ακρίβεια των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό. Ωστόσο, παραμένει ασαφές ποια βήματα έγιναν, αν έγιναν για τη διερεύνηση του θέματος».

Επικαλούμενοι οικονομικά αρχεία και δημόσια σχόλια του Μπάιντεν, οι Ρεπουμπλικάνοι ισχυρίζονται εδώ και χρόνια ότι ο Μπάιντεν και μέλη της οικογένειάς του εμπλέκονται σε σκοτεινές συμφωνίες με ξένους υπηκόους της Ουκρανίας, της Κίνας και άλλων χωρών. Στα τέλη του 2020, μετά την εμφάνιση ενός φορητού υπολογιστή που φέρεται να ανήκε στον γιο του, ένας πρώην συνεργάτης του Χάντερ Μπάιντεν, ο Τόνι Μπομπουλίνσκι, ισχυρίστηκε ότι ο Τζο Μπάιντεν εμπλέκεται σε συμφωνία με κινεζική κρατική εταιρεία ενέργειας, ενώ ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον κατηγόρησε για επίσημη διαφθορά όταν ήταν αντιπρόεδρος.

Τα οικονομικά αρχεία δείχνουν ότι τα μέλη της οικογένειας Μπάιντεν αποκόμισαν κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων από επιχειρηματικές συμφωνίες στο εξωτερικό, όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Ομπάμα. Όσο ήταν αντιπρόεδρος, ο Μπάιντεν συναναστρεφόταν επίσης με ξένους συνεργάτες των συγγενών του, ισχυρίζονται οι Ρεπουμπλικάνοι.

Οι νομοθέτες υποστηρίζουν ότι τόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και το FBI φαίνεται να διαθέτουν «επαληθεύσιμες πληροφορίες» που δεν είχαν γνωστοποιηθεί στο αμερικανικό κοινό.

«Ως εκ τούτου, το Κογκρέσο θα προχωρήσει στη διεξαγωγή μιας ανεξάρτητης και αντικειμενικής εξέτασης του θέματος, απαλλαγμένης από την επιρροή των εν λόγω υπηρεσιών», ανέφεραν.

«Αυτό δεν είναι αλήθεια»

Πριν από δύο μήνες, ο Μπάιντεν απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου του NTD News σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ένας συνεργάτης του γιου του μετέφερε 1 εκατομμύριο δολάρια σε μέλη της οικογένειάς του πριν από αρκετά χρόνια. Τα χρήματα αυτά, ισχυρίστηκαν οι Ρεπουμπλικάνοι, μεταφέρθηκαν στον συνεργάτη της οικογένειας μέσω μιας κινεζικής κρατικής εταιρείας ενέργειας.

«Κάποια αντίδραση στο υπόμνημα των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με τις συναλλαγές της οικογένειάς σας, κύριε;» ρώτησε η ανταποκρίτρια του Λευκού Οίκου της NTD, Ίρις Τάο. Το NTD News είναι το αδελφό μέσο ενημέρωσης της Epoch Times.

«Οι συναλλαγές της οικογένειάς μου;» ρώτησε ο Μπάιντεν ως απάντηση.

«Ναι. Αποκαλύπτοντας ότι ο επιχειρηματικός συνεργάτης του Χάντερ Μπάιντεν έστειλε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε τρία μέλη της οικογένειάς σας. Κάποια αντίδραση σε αυτό το δημοσίευμα;» ρώτησε η Τάο.

«Αυτό δεν είναι αλήθεια», απάντησε ο Μπάιντεν.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Λευκός Οίκος δεν απάντησαν μέχρι την ώρα της δημοσίευσης σε αιτήματα της Epoch Times για σχόλια.

Το FBI δήλωσε ότι έλαβε την κλήτευση, αλλά δεν έχει κανένα πρόσθετο σχόλιο.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε