Δευτέρα, 27 Μαΐ, 2024
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Έλον Μασκ. (Joe Raedle/Getty Images- Theo Wargo/Getty Images για το TIME)

Ο Έλον Μασκ λέει ότι θα επαναφέρει τον λογαριασμό του Τραμπ στο Twitter μετά το κλείσιμο της συμφωνίας

Ο Έλον Μασκ πρότεινε την Τρίτη ότι θα άρει την απαγόρευση του Twitter για τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την αγορά του Twitter και την ιδιωτικοποίησή του.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για το μέλλον του αυτοκινήτου που διοργάνωσαν οι Financial Times, δήλωσε ευθέως ότι ήταν λάθος του Twitter να αναστείλει τον λογαριασμό του πρώην προέδρου στις αρχές του 2021, χαρακτηρίζοντάς την κίνηση αυτή ως «ηθικά λανθασμένη και εντελώς ηλίθια».

«Οπότε υποθέτω ότι η απάντηση είναι … θα αντέστρεφα τη μόνιμη αναστολή» του λογαριασμού του Τραμπ, είπε ο Μασκ, προειδοποιώντας ότι «[δεν] του ανήκει ακόμη το Twitter».

«Οι μόνιμες αναστολές θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σπάνιες και να προορίζονται πραγματικά για λογαριασμούς που είναι bots ή λογαριασμοί απάτης, spam», πρόσθεσε ο Μασκ, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή αξία άνω των 260 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Πιστεύω ότι δεν ήταν σωστό να αναστείλουν τον Ντόναλντ Τραμπ. Νομίζω ότι ήταν λάθος… Αποξένωσε ένα μεγάλο μέρος της χώρας και δεν οδήγησε τελικά στο να μην έχει φωνή ο Ντόναλντ Τραμπ», είπε.

Οι μόνιμες αναστολές, υποστήριξε, υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στο Twitter: «Αν υπάρχουν tweets που είναι λάθος και κακά, αυτά θα πρέπει είτε να διαγράφονται είτε να γίνονται αόρατα, και μια αναστολή -μια προσωρινή αναστολή- είναι κατάλληλη, αλλά όχι μια μόνιμη».

Αφού ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα ότι ο Μασκ θα αγοράσει το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Τραμπ δήλωσε σε διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι δεν θα επιστρέψει στο Twitter, μια πλατφόρμα στην οποία είχε συγκεντρώσει περισσότερους από 80 εκατομμύρια οπαδούς. Αντ’ αυτού, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί στο εγχείρημά του Truth Social.

Ο Μασκ δήλωσε ότι θα δώσει έμφαση στην ελευθερία του λόγου και στην ανάπτυξη νέων λειτουργιών μόλις αναλάβει τον έλεγχο του Twitter. Το κλείσιμο μιας τέτοιας συμφωνίας θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες και η διοίκηση του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου Παράγκ Αγκραουάλ, εξακολουθεί να έχει την ευθύνη της εταιρείας.

«Δεν θα πάω στο Twitter, θα μείνω στο Truth» , δήλωσε ο Τραμπ στο Fox News στις 25 Απριλίου. «Ελπίζω ο Έλον να αγοράσει το Twitter γιατί θα το βελτιώσει και είναι καλός άνθρωπος, αλλά εγώ θα μείνω στο Truth».

Τα τελευταία χρόνια, το Twitter έχει δεχθεί επικρίσεις για την αναστολή και τη στοχοποίηση συντηρητικών και ρεπουμπλικανών χρηστών, όπως ο Τραμπ, με τον ίδιο τον Μασκ να αναφέρει τη Δευτέρα ότι η εταιρεία έχει επιδείξει αριστερή προκατάληψη. Το Twitter έχει επίσης απαγορεύσει μόνιμα τον προσωπικό λογαριασμό της βουλευτού Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, τον επικριτή του εμβολίου COVID-19 Δρ. Ρόμπερτ Μαλόουν, τον διευθύνοντα σύμβουλο της MyPillow Μάικ Λίντελ, τον πρώην σύμβουλο του Λευκού Οίκου Πίτερ Ναβάρο, τον απόστρατο υποστράτηγο Μάικλ Τ. Φλιν και πολλούς άλλους.

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει επίσης υιοθετήσει κανόνες που ευνοούν τις αριστερές απόψεις, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της χρήσης ορισμένων αντωνυμιών για την αναφορά σε άτομα που ισχυρίζονται ότι είναι τρανσέξουαλ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε