Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Ο Έλον Μασκ μιλάει στο 2020 Satellite Conference and Exhibition στην Ουάσινγκτον, στις 9 Μαρτίου 2020. (Win McNamee/Getty Images)

Ο Έλον Μασκ λέει ότι θα παραιτηθεί από Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter αλλά θα παραμείνει αναμεμειγμένος σε βασικές λειτουργίες

Ο Έλον Μασκ δήλωσε την Τρίτη ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter, αλλά θα παραμείνει αναμεμειγμένος στις λειτουργίες όταν μπορέσει να βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη.

«Θα παραιτηθώ από Διευθύνων Σύμβουλος μόλις βρω κάποιον αρκετά ανόητο να αναλάβει τη δουλειά! Μετά από αυτό, θα διευθύνω μόνο τις ομάδες λογισμικού και διακομιστών», δήλωσε ο Μασκ στο Twitter.

Στις 18 Δεκεμβρίου, ο Μασκ διεξήγαγε μια δημοσκόπηση με το ερώτημα αν θα έπρεπε να παραιτηθεί από το ρόλο του, λιγότερο από δύο μήνες αφότου αγόρασε το κοινωνικό δίκτυο, δεσμευόμενος ότι θα ακολουθήσει το αποτέλεσμα.

Η τελική καταμέτρηση έδειξε ότι το 57,5% ψήφισε υπέρ της αποχώρησης του Μασκ. Οι οπαδοί του Μασκ σημείωσαν ότι η δημοσκόπηση ενδέχεται να προσέλκυσε bots να ψηφίσουν «ναι».

Ο Μασκ, ο οποίος δεν διευκρίνισε τις παρατηρήσεις του ότι ένας κατάλληλος υποψήφιος θα ήταν «ανόητος» να αναλάβει τον ρόλο, δέχεται τακτικά επιθέσεις από αριστερά μέσα ενημέρωσης, δημοσιογράφους και πολιτικούς.

Φάκελοι Twitter

Από τότε που ανέλαβε στα τέλη Οκτωβρίου, ο Μασκ ενέκρινε μια επιλογή ανεξάρτητων δημοσιογράφων να αποκτήσουν πρόσβαση και να δημοσιεύσουν αρχεία εσωτερικών συζητήσεων του Twitter, τα οποία δίνουν την εικόνα μιας μηχανής λογοκρισίας που συνεργαζόταν με κυβερνητικές υπηρεσίες για τον περιορισμό υλικού, ιδίως από λογαριασμούς με συντηρητικές τάσεις.

Ο Μασκ παραχώρησε πρόσβαση σε έναν σωρό εγγράφων σε διάφορα άτομα -τον ερευνητή δημοσιογράφο Ματ Τάιμπι, την δημοσιογράφο Μπάρι Βάις, τον συγγραφέα Μάικλ Σέλενμπεργκερ και τον δημοσιογράφο Λι Φανγκ- οι οποίοι τα δημοσιοποίησαν σε τμήματα με την ονομασία «Twitter Files».

Η σειρά των αναφορών, που δημοσιεύτηκαν πρώτα στο Twitter, επικεντρώθηκε στα εργαλεία λογοκρισίας του Twitter, στην καταστολή της ιστορίας της New York Post για τον φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν, στην «αποκαθήλωση» του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στον τρόπο με τον οποίο τα στελέχη του Twitter συνεργάστηκαν με το FBI και την Υπηρεσία Πληροφοριών για να λογοκρίνουν τους χρήστες και στον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα βοήθησε τις επιχειρήσεις επιρροής του αμερικανικού στρατού.

Ένα τηλέφωνο που εμφανίζει τη σελίδα του Έλον Μασκ στο Twitter, όπου διεξάγει έρευνα σχετικά με το μέλλον του ως επικεφαλής της εταιρείας, σε μια εικονογραφημένη φωτογραφία που τραβήχτηκε στο Λος Άντζελες στις 18 Δεκεμβρίου 2022. (Chris Delmas/AFP via Getty Images)

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος «πρέπει να αγαπάει πολύ τον πόνο»

Πριν κλείσει η δημοσκόπηση, ο Μασκ ασχολήθηκε με αρκετές αναρτήσεις σχετικά με την πιθανή αποχώρησή του από την κορυφαία θέση.

Ο Μασκ απάντησε σε έναν χρήστη που πρότεινε στον Μασκ να προσλάβει έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο, λέγοντας: «Το ερώτημα δεν είναι να βρούμε έναν διευθύνοντα σύμβουλο, το ερώτημα είναι να βρούμε έναν διευθύνοντα σύμβουλο που να μπορεί να κρατήσει το Twitter ζωντανό».

Απαντώντας στον οικοδεσπότη του podcast Λεξ Φρίντμαν, ο οποίος προσφέρθηκε να κάνει τη δουλειά, ο Μασκ είπε ότι σε οποιονδήποτε νέο διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter «πρέπει να του αρέσει πολύ ο πόνος. Μια παγίδα: πρέπει να επενδύσετε τις οικονομίες της ζωής σας στο Twitter και αυτό βρίσκεται στο δρόμο προς τη χρεοκοπία από τον Μάιο. Θέλεις ακόμα τη δουλειά;».

Τον περασμένο μήνα, ο Μασκ δήλωσε σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ ότι θα μειώσει τον χρόνο του στο Twitter και τελικά θα βρει κάποιον άλλον να αναλάβει επικεφαλής του.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε