Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Ο Έλον Μασκ παρευρίσκεται στο 2022 Met Gala για τον εορτασμό του "In America: An Anthology of Fashion" στο The Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη στις 02 Μαΐου 2022. (Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

Ο Έλον Μασκ λέει ότι θα ψηφίσει τους Ρεπουμπλικάνους στις επερχόμενες εκλογές

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Έλον Μασκ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα ψηφίσει τους Ρεπουμπλικάνους στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Μασκ δεν διευκρίνισε αν αναφερόταν στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου ή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla δήλωσε σε τεχνολογικό συνέδριο στο Μαϊάμι ότι θα ψηφίσει τους Ρεπουμπλικάνους παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως «μετριοπαθή, ούτε Ρεπουμπλικανό ούτε Δημοκρατικό».

«Μπορεί και να μην έχω ψηφίσει ποτέ Ρεπουμπλικανό, για να είμαστε ξεκάθαροι», είπε ο Μασκ στο βίντεο του συνεδρίου που αναρτήθηκε από το All-In Podcast. «Τώρα, σε αυτές τις εκλογές, θα το κάνω».

Η κάπως αυθόρμητη περιγραφή του Μασκ για την εκλογική του προτίμηση ήρθε μετά από ερώτηση ενός οικοδεσπότη του συνεδρίου σχετικά με τα κίνητρά του για την αγορά του Twitter. Στην απάντησή του, περιέγραψε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να έχει ως προς το παρόν «πολύ ακροαριστερή μεροληψία».

Ο Μασκ διευκρίνισε ότι η συμφωνία ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν είναι «κάποια δεξιά εξαγορά», αλλά αντίθετα μια «μετριοπαθής εξαγορά και μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι όλων των πολιτικών πεποιθήσεων θα αισθάνονται ευπρόσδεκτοι σε μια ψηφιακή πλατεία της πόλης και θα μπορούν να εκφράζουν τις πεποιθήσεις τους χωρίς να φοβούνται ότι θα τους ανασταλεί ο λογαριασμός ή θα θα γίνουν shadowbanned.

Τα σχόλια του Μασκ απηχούν ένα γραφικό που δημοσίευσε στο Twitter τον Απρίλιο, αμέσως μετά την ανακοίνωση των σχεδίων του για την αγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Η εικόνα, που απεικονίζει τα τρία πολιτικά φάσματα με ημερομηνίες 2008, 2012 και 2018, υποδηλώνει ότι η σχετική πολιτική του στάση άλλαξε μόνο επειδή οι αριστεροί τράβηξαν το φάσμα πηγαίνοντας πιο αριστερά, καθιστώντας τον Μασκ «μετριοπαθή».

Τα σχόλια του Μασκ έρχονται την ώρα που ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon και πλέον τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, διαφώνησε με πρόσφατη ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Twitter, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη για τον πληθωρισμό στις «πλουσιότερες εταιρείες», χαρακτηρίζοντας την ανάρτηση του Μπάιντεν «παραπλάνηση».

«Το νεοσύστατο Συμβούλιο Παραπληροφόρησης θα πρέπει να επανεξετάσει αυτό το tweet, ή ίσως θα πρέπει να σχηματίσουν ένα νέο Συμβούλιο Non Sequitur αντ’ αυτού», δήλωσε ο Μπέζος.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε