Δευτέρα, 22 Ιούλ, 2024
Το προφίλ του Έλον Μασκ στο Twitter σε ένα smartphone που τοποθετείται σε τυπωμένα λογότυπα του Twitter στις 28 Απριλίου 2022. (Dado Ruvic/Illustration/Reuters)

Ο Έλον Μασκ λέει ότι βρήκε νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο για το Twitter

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι βρήκε κάποιον να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) του Twitter.

Ο Μασκ θα συνεχίσει να είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης και θα παίζει τεχνικό ρόλο στην πλατφόρμα, αλλά κάποιος άλλος θα ηγείται της καθημερινής διαχείρισης της εταιρείας.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι προσέλαβα έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο για το Twitter. Θα ξεκινήσει σε ~6 εβδομάδες! Ο ρόλος μου θα μεταβεί σε εκτελεστικό πρόεδρο & [Chief Technology Officer], επιβλέποντας το προϊόν, το λογισμικό & [τους διαχειριστές του συστήματος]», έγραψε ο Μασκ στο Twitter το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο Μασκ δεν έδωσε πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το μέλλον της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ανασχηματισμός της ηγεσίας έρχεται περίπου επτά μήνες αφότου ο Μασκ ανέλαβε την ιδιοκτησία της πλατφόρμας τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Η κίνηση αυτή δεν ήταν εντελώς απροσδόκητη. Ο Μασκ είχε δημοσιεύσει τον Δεκέμβριο ότι θα παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας μόλις βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη.

Άλμα της μετοχής της Tesla μετά την ανακοίνωση

Το Twitter είναι μόνο μία από τις πολλές μεγάλες εταιρείες που κατέχει ο Μασκ. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ηγείται επίσης της ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας SpaceX και της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla.

Η αξία της μετοχής της Tesla μειώθηκε κατά περίπου 65% ή περίπου 700 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του 2022, καθώς ο Μασκ πέρασε από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με το Twitter πριν οριστικοποιήσει την εξαγορά. Ορισμένοι επενδυτές της Tesla είχαν κατηγορήσει τη συμφωνία με το Twitter για την κατάρρευση των τιμών των μετοχών της Tesla και ισχυρίστηκαν ότι ο Μασκ είχε αποσπαστεί υπερβολικά με την απόκτηση και την αναμόρφωση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Οι τιμές των μετοχών της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημείωσαν άλμα περίπου την ίδια στιγμή που ο Μασκ ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για την ανάληψη των καθηκόντων του από τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter. Αυτό το άλμα μπορεί να είναι ένα σημάδι ανανεωμένης εμπιστοσύνης για τους επενδυτές της Tesla.

Η θητεία του Μασκ ως Διευθύνων Συμβούλου του Twitter

Η εξαγορά του Twitter από τον Μασκ σηματοδότησε μια σημαντική ανατροπή για την εταιρεία.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες από την εξαγορά ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Musk προχώρησε σε σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας. Μέχρι τον περασμένο μήνα, ο Musk είχε περικόψει περίπου 6.500 υπαλλήλους, δηλαδή περίπου το 80% του προσωπικού της εταιρείας. Το Twitter απασχολεί πλέον περίπου 1.500 άτομα.

Ο Μασκ έκανε επίσης το σημαντικό βήμα να αποκαταστήσει πολλούς λογαριασμούς που είχαν απαγορευτεί υπό τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η προσπάθεια αυτή συνέπεσε με τη δημοσιοποίηση πολυάριθμων εσωτερικών επικοινωνιών προς τους δημοσιογράφους σε μια σειρά αποκαλύψεων που είναι γνωστές ως «Twitter Files». Αυτές οι αποκαλύψεις έδειξαν πώς οι υπάλληλοι του Twitter συντονίζονταν με πολιτικές εκστρατείες και κυβερνητικούς αξιωματούχους για να επισημαίνουν να αφαιρούν περιεχόμενο και να αναστέλλουν λογαριασμούς χρηστών. Ολόκληρα τμήματα αυτών των «Twitter Files» επικεντρώθηκαν επίσης στις εσωτερικές διαβουλεύσεις και προσπάθειες της εταιρείας να δικαιολογήσει την απομάκρυνση του Τραμπ.

Τα αποκαλυπτικά αρχεία του Twitter επιβεβαίωσαν επίσης μια μακροχρόνια φημολογούμενη πρακτική διακριτικού περιορισμού των χρηστών του Twitter με αυτό που η εταιρεία ανέφερε ως «φιλτράρισμα ορατότητας», αλλά που οι επικριτές συχνά αποκαλούσαν «σκιώδη απαγόρευση».

Ο ανασχηματισμός της εταιρείας από τον Μασκ οδήγησε κατά καιρούς σε επικρίσεις και ισχυρισμούς ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είχε μετατραπεί σε τόπο διεξαγωγής περιεχομένου μίσους. Ο δημοσιογράφος του BBC Τζέιμς Κλέιτον προέβη σε τέτοιους ισχυρισμούς σε συνέντευξή του με τον Μασκ. Αφού ο Κλέιτον απέτυχε να δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα για τον ισχυρισμό αυτό, ο Μασκ απάντησε: «Αυτό είναι ψευδές. Αυτό είναι ψέμα».

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε