Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Ο επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ μιλάει στον Τύπο καθώς φτάνει για να ρίξει μια ματιά στο εργοτάξιο του νέου εργοστασίου Gigafactory της Tesla κοντά στο Βερολίνο, κοντά στο Gruenheide της Γερμανίας, στις 3 Σεπτεμβρίου 2020. (Maja Hitij/Getty Images)

Ο Έλον Μασκ προειδοποιεί τους χρήστες του Starlink στην Ουκρανία ότι μπορεί να στοχοποιηθούν από τη Ρωσία και ζητά να λάβουν αυτές τις προφυλάξεις

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc και της SpaceX, Έλον Μασκ, προέτρεψε την Πέμπτη τους Ουκρανούς να χρησιμοποιούν το Starlink με προσοχή, λέγοντας ότι η υπηρεσία γρήγορου διαδικτύου θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο των ρωσικών στρατευμάτων και έδωσε μερικές υποδείξεις για το πώς να το κάνουν.

Τι συνέβη

Ο Μασκ στο Twitter ανέφερε ότι το Starlink είναι επί του παρόντος το μόνο μη ρωσικό σύστημα επικοινωνιών που εξακολουθεί να λειτουργεί σε τμήματα της Ουκρανίας και σημείωσε μια προειδοποίηση ασφαλείας.

Συνέστησε στους χρήστες του Starlink στην Ουκρανία να ενεργοποιούν την υπηρεσία μόνο όταν χρειάζεται και να τοποθετούν την κεραία του όσο το δυνατόν πιο μακριά από ανθρώπους.

Ο Μασκ συνέστησε επίσης στους χρήστες να τοποθετήσουν ένα ελαφρύ καμουφλάζ, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον ψεκασμό βαφής χωρίς καθόλου μέταλλο πάνω από την κεραία για να αποφευχθεί η οπτική ανίχνευση.

Γιατί έχει σημασία

Το Starlink μεταδίδει γρήγορο Ίντερνετ μέσω δορυφόρων προς τη Γη, ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν καταστραφεί από πόλεμο ή φυσικές καταστροφές.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αντέδρασε γρήγορα στην έκκληση της Ουκρανίας να παράσχει σταθμούς Starlink και να αποστείλει τερματικά μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Ουκρανός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μιχαήλο Φεντόροφ δημοσίευσε αργότερα στο Twitter για να δείξει ένα στρατιωτικό φορτηγό που μετέφερε ένα φορτίο τερματικών σταθμών Starlink.

Το Starlink είναι γνωστό ότι έχει εκτοξεύσει πάνω από 2.000 δορυφόρους, με τη SpaceX να ελπίζει να έχει 4.425 δορυφόρους σε τροχιά μέχρι το 2024. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών έχει εγκρίνει την εκτόξευση 11.943 δορυφόρων από το Starlink.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε