Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ακούει τον Δρ. Άντονι Φάουτσι, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, να μιλάει για τον ιό του ΚΚΚ στην αίθουσα ενημέρωσης Τύπου «James S.Brady» του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον στις 22 Απριλίου 2020. (Alex Brandon/AP Photo)

Ο Φάουτσι αποκαλύπτει τι θα έκανε αν επανεκλεγεί ο Τραμπ

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου COVID-19 Άντονι Φάουτσι αποκάλυψε τι θα έκανε αν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει την προεδρία το 2024.

Μιλώντας στο CNN την Κυριακή, όταν ρωτήθηκε αν θα παρέμενε στο πλευρό του υπό μια νέα κυβέρνηση Τραμπ, ο Φάουτσι είπε ότι δεν θα το έκανε.

«Ε, λοιπόν, όχι», απάντησε ο Φάουτσι γελώντας.

Ο Φάουτσι ρωτήθηκε επίσης για την αντίδραση της κυβέρνησης Τραμπ στην πανδημία.

«Νομίζω ότι απλώς η ιστορία θα μιλήσει από μόνη της γι’ αυτό. Δεν χρειάζεται να κάνω περαιτέρω σχόλια σχετικά με αυτό … Δεν είναι παραγωγικό», δήλωσε.

Υπήρξαν περισσότεροι θάνατοι που σχετίζονται με την COVID-19 επί κυβέρνησης Μπάιντεν από ό,τι επί κυβέρνησης Τραμπ. Σε περίπου 10 μήνες υπό την τελευταία περίοδο της κυβέρνησης Τραμπ, τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξαν περίπου 425.000 θάνατοι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπό τον πρώτο χρόνο του προέδρου Τζο Μπάιντεν, υπήρξαν περίπου 455.000 θάνατοι από COVID-19, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία.

«Ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει τον Φάουτσι και όλους αυτούς τους ηλίθιους, αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε ο Τραμπ τον Οκτώβριο του 2020 κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής τηλεδιάσκεψης, αναφερόμενος στις καταστροφολογικές προβλέψεις που γίνονταν μαζί με τους περιορισμούς που αφορούσαν την COVID-19. «Κάθε φορά που βγαίνει στην τηλεόραση, υπάρχει μια βόμβα, αλλά θα υπάρχει μια μεγαλύτερη βόμβα αν τον απολύσετε», είπε τότε.

Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ο Τραμπ είπε σε ένα podcast: «Σκέφτηκα αντί να τον απολύσω, ξέρετε, τον άκουσα, αλλά δεν έκανα αυτό που είπε, επειδή, ειλικρινά, το ιστορικό του δεν είναι καλό».

«Τον συμπαθώ προσωπικά», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος. «Είναι πραγματικά ένας καλός τύπος. Είναι σπουδαίος προωθητής. Είναι πραγματικά ένας προωθητής περισσότερο από οτιδήποτε άλλο».

«Και αν τους είχα ακούσει;» ρώτησε ο Τραμπ. «Και μετά πήγαν στο άλλο άκρο, όπως ότι ολόκληρη η χώρα θα έπρεπε να κλείσει. Εγώ δεν το δέχτηκα αυτό».

Τον Μάρτιο, ο Φάουτσι, 81 ετών, άφησε να εννοηθεί ότι θα αποσυρθεί από τη θέση του επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, μια θέση που κατέχει από το 1984.

Για περισσότερα από 50 χρόνια, ο Φάουτσι έχει υπηρετήσει ως ειδικός στη δημόσια υγεία με διάφορες ιδιότητες, αν και ο Μπάιντεν τον διόρισε πέρυσι ως επικεφαλή σύμβουλο του Λευκού Οίκου για την COVID-19.

«Δεν μπορώ να μείνω σε αυτή τη δουλειά για πάντα. Εκτός αν το προσωπικό μου πρόκειται να με βρει μια μέρα σκυμμένο πάνω από το γραφείο μου. Θα προτιμούσα να μην το κάνω αυτό», δήλωσε τότε ο Φάουτσι.

Ο Τραμπ, εν τω μεταξύ, δεν έχει δεσμευτεί δημοσίως ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία το 2024, αν και έχει αφήσει έντονα να εννοηθεί ότι μπορεί να το κάνει.

«Θα το ανακαλύψουν με τον δύσκολο τρόπο ξεκινώντας από τις 8 Νοεμβρίου και ακόμη περισσότερο ξεκινώντας από τον Νοέμβριο του 2024», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου συνεδρίου Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης τον Φεβρουάριο, αναφερόμενος στις πιθανότητες του Δημοκρατικού Κόμματος.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε