Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Σε αυτή την εικόνα από βίντεο, ο Δρ Άντονι Φάουτσι καταθέτει σε επιτροπή της Γερουσίας μέσω τηλεδιάσκεψης στις 16 Ιουνίου 2022. (The Epoch Times μέσω της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας)

Ο Φάουτσι φανερώνει την «επανεμφάνιση της COVID-19» μετά τη λήψη του φαρμάκου Paxlovid της Pfizer

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την COVID-19 Άντονι Φάουτσι αποκάλυψε ότι βίωσε μια επανεμφάνιση των συμπτωμάτων της COVID-19 μετά τη λήψη του Paxlovid, ενός φαρμάκου που παρασκευάζεται από την Pfizer και το οποίο εγκρίθηκε ομοσπονδιακά για τη θεραπεία των συμπτωμάτων του ιού.

Ο Φάουτσι, 81 ετών, δήλωσε στο Foreign Policy Global Health Forum την Τρίτη ότι ανέκαμψε από την αρχική προσβολή της COVID-19 και είχε αρνητικές εξετάσεις για τρεις ημέρες. Την τέταρτη ημέρα βγήκε ξανά θετικός, πρόσθεσε ο Φάουτσι.

«Αφού τελείωσα τις πέντε ημέρες του Paxlovid, επανήλθα με αρνητικό σε τεστ αντιγόνου για τρεις συνεχόμενες ημέρες», δήλωσε ο Φάουτσι. «Και στη συνέχεια, την τέταρτη ημέρα, για να είμαι απολύτως σίγουρος, έκανα ξανά τεστ. Επανήλθα σε θετικό αποτέλεσμα».

Λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, ο Φάουτσι θεωρείται ότι ανήκει σε ηλικιακή ομάδα υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση σοβαρών επιπλοκών από την COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου ή της νοσηλείας.  Μελέτες και δεδομένα έχουν δείξει ότι οι ηλικιωμένοι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, ενώ τα παιδιά έχουν τον μικρότερο κίνδυνο.

Ο Φάουτσι πρόσθεσε ότι «την επόμενη ημέρα περίπου, άρχισα να αισθάνομαι πολύ άσχημα, πολύ χειρότερα από ό,τι κατά την πρώτη φορά», προσθέτοντας: «Έτσι, ξαναπήρα το Paxlovid και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην τέταρτη ημέρα μιας πενθήμερης θεραπείας».

Ο μακροχρόνιος ομοσπονδιακός υπάλληλος δήλωσε ότι αισθάνεται πλέον καλύτερα από την Τρίτη, αλλά «δεν είναι εντελώς χωρίς συμπτώματα».

«Επανεμφάνιση της COVID-19»

Στις κλινικές δοκιμές, το Paxlovid θεωρήθηκε ως ένα φάρμακο που έδειξε κάποια υπόσχεση για την πρόληψη της νοσηλείας ή του θανάτου από την COVID-19. Το χάπι αποτελείται από δύο φάρμακα γνωστά ως nirmatrelvir και ritonavir που συνεργάζονται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Ωστόσο, αρκετοί ασθενείς ανέφεραν το φαινόμενο όπου τα συμπτώματα της COVID-19 επιστρέφουν αφού έλαβαν μια πλήρη αγωγή του φαρμάκου που παρασκευάζεται από την Pfizer.

Πριν από αρκετές εβδομάδες, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) εξέδωσαν προειδοποίηση προς τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας και άλλους αξιωματούχους σχετικά με την πιθανή επανεμφάνιση των συμπτωμάτων, την οποία ονόμασαν «επανεμφάνιση της COVID-19».

«Το Paxlovid εξακολουθεί να συνιστάται για τη θεραπεία σε πρώιμο στάδιο του ήπιου έως μέτριου COVID-19 μεταξύ ατόμων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εξέλιξης σε σοβαρή νόσο», ανέφερε ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του. «Η θεραπεία με Paxlovid συμβάλλει στην πρόληψη της νοσηλείας και του θανάτου λόγω COVID-19. Έχει αναφερθεί ότι η επανεμφάνιση της COVID-19 συμβαίνει μεταξύ 2 και 8 ημερών μετά την αρχική ανάρρωση και χαρακτηρίζεται από επανεμφάνιση των συμπτωμάτων της COVID-19 ή από νέα θετική ιική εξέταση μετά από αρνητική εξέταση».

Πρόσθεσε ότι τα «περιορισμένα» δεδομένα «υποδηλώνουν ότι τα άτομα που έλαβαν θεραπεία με Paxlovid και παρουσίασαν επανεμφάνιση της COVID-19 είχαν ήπια ασθένεια- δεν υπάρχουν αναφορές σοβαρής νόσου».

Παρά τις αναφορές επανεμφάνισης των συμπτωμάτων, το CDC δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι απαιτούνται περισσότερες θεραπείες με Paxlovid ή άλλες θεραπείες για την αντιμετώπιση της επανεμφάνισης της COVID-19 που σχετίζεται με το Paxlovid.

Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο διαπίστωσε ότι το φαινόμενο μπορεί να εμφανιστεί επειδή δεν φτάνει αρκετή ποσότητα του φαρμάκου στα μολυσμένα κύτταρα ώστε να σταματήσει η αναπαραγωγή του ιού.

«Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το φάρμακο μεταβολίζεται πιο γρήγορα σε ορισμένα άτομα ή ότι το φάρμακο πρέπει να χορηγείται σε μεγαλύτερη διάρκεια θεραπείας», ανέφερε το πανεπιστήμιο σε δελτίο που εξέδωσε στις 20 Ιουνίου.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε