Πέμπτη, 23 Μαρ, 2023
Ένα υποκατάστημα Gap στο Λονδίνο, Βρετανία, 29 Μαΐου 2018. (Yui Mok/PA)

Ο γίγαντας της ένδυσης Gap θα κλείσει όλα τα καταστήματα Βρετανίας και Ιρλανδίας

Ο γίγαντας καταστημάτων της high street Gap ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλα τα καταστήματα σε Βρετανία και Ιρλανδία έως το τέλος του 2021.

Η εταιρεία είπε ότι σκοπεύει να κάνει την δουλειά της διαδικτυακή «με έναν σταδιακό τρόπο» από τα τέλη Αυγούστου έως το τέλος Σεπτεμβρίου αυτού του έτους.

Πρόσθεσε ότι θα παρέχει «στήριξη και βοήθεια μετάβασης» σε συναδέλφους μετά το κλείσιμο, αν και δεν προσδιόρισε πόσοι εργαζόμενοι επηρεάζονται.

Η αλυσίδα ήταν ενεργή στην Βρετανία από το 1987 και είχε καταστήματα στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας από το 2006.

Υπάρχουν συνολικά 81 καταστήματα στην Βρετανία και στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας, σύμφωνα με την διαδικτυακή εφαρμογή εύρεσης καταστημάτων της Gap.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από μια στρατηγική αναθεώρηση με στόχο την «εύρεση νέων, μικρότερου κόστους τρόπων διατήρησης μιας παρουσίας και εξυπηρέτησης πελατών στην Ευρώπη.»

Σε δήλωση, η Gap είπε: «Στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη, πρόκειται να διατηρήσουμε το διαδικτυακό κατάστημα Gap.

Γινόμαστε μια εταιρεία που θα είναι κατ΄ αρχάς ψηφιακή και αναζητούμε έναν συνεργάτη για την βοήθεια ανάπτυξης της διαδικτυακής μας λειτουργίας.

Λόγω δυναμικών της αγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας, μοιραστήκαμε με την ομάδα μας σήμερα ότι προτείνουμε να κλείσουμε όλα τα καταστήματα Gap Specialty και Gap Outlet που λειτουργούν από την εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας με σταδιακό τρόπο από το τέλος Αυγούστου έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2021.

Κινούμαστε προγραμματισμένα δια μέσου της διαδικασίας συμβουλευτικής με την ευρωπαϊκή μας ομάδα, και θα παρέχουμε υποστήριξη και βοήθεια μετάβασης στους συναδέλφους μας καθώς προχωρούμε προς το κλείσιμο καταστημάτων.»

Έρχεται μετά από ένα κύμα κλεισιμάτων στην high street φέτος, περιλαμβανομένων εταιρειών όπως οι Dorothy Perkins, Wallis and Burton – μέρος της πρώην αυτοκρατορίας λιανικής Arcadia.

Περισσότερα από 200 καταστήματα σε διάφορες εταιρείες αναγκάστηκαν να κλείσουν και περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν τον Φεβρουάριο.

Η αλυσίδα τροφίμων και ρουχισμού Marks & Spencer πρόκειται επίσης να κλείσει περισσότερα καταστήματα αφότου έχει χτυπηθεί σκληρά από τα λοκντάουν της high street.

Η εταιρεία είπε τον Μάιο ότι στοχεύει για 30 επιπλέον κλεισίματα στο επόμενο στάδιο του μακροπρόθεσμου σχεδίου μεταμόρφωσής της.

Έχει ήδη κλείσει ή μετατοπίσει 59 καταστήματα αλλά είπε πως επιταχύνει αλλαγές στο πορτφόλιο καταστημάτων της μετά την επίδραση της πανδημίας.

Από τον Mike Bedigan

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε