Πέμπτη, 23 Μαΐ, 2024

Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγορεί τη Ρωσία για ανάμιξη στις τουρκικές προεδρικές εκλογές

Ο υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης και βασικός αντίπαλος του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγόρησε τη Ρωσία για ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία και παραπληροφόρηση με τη χρήση ακόμη και μεθόδων deepfake (σ.σ. πλαστών ηχητικών ντοκουμέντων ή βίντεο, με ψηφιακή επεξεργασία).

Ο Κιλιτσντάρογλου διατύπωσε τις κατηγορίες μέσω ανάρτησης στο Twitter, λίγες ώρες αφότου ένας άλλος διεκδικητής της προεδρίας, ο Μουαρέμ Ιντζέ, απέσυρε την υποψηφιότητά του αφού βρέθηκε στο στόχαστρο δυσφημιστικής καμπάνιας στο διαδίκτυο.

«Αγαπητοί ρώσοι φίλοι, είστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, το περιεχόμενο Deep Fake και τις κασέτες που αποκαλύφθηκαν χθες σε αυτήν τη χώρα. Εάν επιθυμείτε να συνεχιστεί η φιλία μας μετά τις 15 Μαΐου, κρατήστε τα χέρια σας μακριά από το τουρκικό κράτος. Εμείς εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τη συνεργασία και τη φιλία», έγραψε ο Κιλιτσντάρογλου σε ανάρτηση τόσο στην τουρκική όσο και στη ρωσική γλώσσα.

Ο επικεφαλής του κόμματος Memleket (Πατρίδα), που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εξασφάλιζε 2% έως 4% των ψήφων, απέσυρε σήμερα την υποψηφιότητά του για την προεδρία. Είχε βρεθεί αντιμέτωπος με δυσφημιστική καμπάνια στο διαδίκτυο, που περιελάμβανε ροζ βίντεο το οποίο ο Ιντζέ κατήγγειλε πως αποτελεί προϊόν μοντάζ με τη μέθοδο deepfake.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος διατηρεί το προβάδισμα σε σημερινή δημοσκόπηση (49,3% έναντι 43,7% του Ερντογάν), αναμένεται να εξασφαλίσει την υποστήριξη των περισσότερων υποστηρικτών του Ιντζέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε