Κυριακή, 05 Φεβ, 2023
Ο Ράντυ Εκόνομυ, ανώτερος σύμβουλος και επίσημος εκπρόσωπος τύπου για την RecallGavin2020, κατά την διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή «Crossroads» της Epoch Times. (Στιγμιότυπο οθόνης/The Epoch Times)

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται πλέον ότι μπορεί να επανακτήσει την διακυβέρνησή του: Εκστρατεία ανάκλησης Νιούσομ

Το κίνημα για την απομάκρυνση του Δημοκρατικού κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ έχει βοηθήσει ανθρώπους να καταλάβουν τι μπορούν να κάνουν για να τιμωρήσουν εκλεγμένους αξιωματούχους, λέει ο Ράντυ Εκόνομυ, ανώτερος σύμβουλος και επίσημος εκπρόσωπος τύπου για την εκστρατεία RecallGavin2020.

Ο Πατριωτικός Συνασπισμός Καλιφόρνιας/RecallGavin2020 είναι η επίσημη επιτροπή υπεύθυνη για την εκστρατεία ανάκλησης.

«Είναι παροχή δύναμης. Πιστεύω πως ο κόσμος τώρα αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να επανακτήσει την διακυβέρνησή του, και ότι μπορούν να τιμωρήσουν τους εκλεγμένους αξιωματούχους», είπε ο Εκόνομυ στο πρόγραμμα Crossroads της Epoch Times. «Πιστεύω πως αυτή είναι η δύναμη της δημοκρατίας.»

Τα συνεχή μέτρα περιοσιμού, το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στο έθνος, το ποσοστό αστέγων, και το ποσοστό φόρου εισοδήματος, η εκτενής χρήση από τον Νιούσομ εκτελεστικών εντολών, και η παρουσία του σε ένα πάρτυ εσωτερικού χώρου χωρίς μάσκες, 22 ατόμων, τον περασμένο Νοέμβριο ενώ έλεγε στους κατοίκους να μείνουν σπίτι, είναι κάποιοι από τους λόγους που οι κάτοικοι ψηφίζουν να ανακαλέσουν τον κυβερνήτη.

Η προσπάθεια ανάκλησης του Νιούσομ εκκινήθηκε στις 10 Ιουνίου πέρυσι. Υποστηρικτές χρειαζόταν να συλλέξουν 1.495.709 υπογραφές έως τις 17 Μαρτίου για να προκαλέσουν εκλογές ανάκλησης.

Παλιότερες προσπάθειες συλλογής των απαιτούμενων υπογραφών είχαν αποτύχει. Αλλά την Κυριακή, η εκστρατεία είπε πως είχε φτάσει τις 1,95 εκατομμύρια υπογραφές.

«Και πρόκειται να προσθέσουμε περισσότερες και περισσότερες από σήμερα έως την απολύτως τελευταία μέρα», είπε ο Εκόνομυ.

«Αγωνιζόμαστε ενάντια σε θηρία», είπε στην Epoch Times. «Αντιστεκόμαστε σε κάποιους πραγματικά ισχυρούς πολυδισεκατομμυριούχους και στον πολιτικό βάλτο εδώ στην Καλιφόρνια που ελέγχεται από ένα κόμμα για σχεδόν δύο γενιές πλέον.»

Ο Εκόνομυ σημείωσε ότι ο πολιτικός στίβος στην Καλιφόρνια είναι μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων. Είναι εύκολο να δαπανηθούν $10, $12, ή $20 εκατομμύρια για να είναι κάποιος υποψήφιος στο πολιτειακό συμβούλιο ή για μια θέση της πολιτειακής συγκλήτου.

«Συγκεντρώσαμε μόνο $950.000. Και στην μεγάλη εικόνα των πραγμάτων, είναι απλώς ψίχουλα στο πολιτικό τοπίο της Καλιφόρνια», είπε.

Ο Εκόνομυ αποκάλεσε την εκστρατεία ανάκλησης ένα «κίνημα βάσης». Η εκστρατεία έχει 250.000 εθελοντές και μόνο δύο εργαζομένους επί πληρωμή. Ο Εκόνομυ είναι ο ένας εκ των δύο.

Εθελοντές ταξινομούν επιστολές ανάκλησης για την απομάκρυνση του κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ στο Capital Campaigns Incorporated, στο Νιούπορτ Μπιτς, Καλιφ., 4 Ιανουαρίου 2021. (John Fredricks/The Epoch Times)

 

Ο Εκόνομυ είπε επίσης ότι η προσπάθεια ανάκλησης δεν είναι κομματική. «Δεν είναι κάτι των Δημοκρατικών. Δεν είναι κάτι των Ρεπουμπλικανών. Είναι επειδή ο κόσμος απλώς νιώθει αβοήθητος αυτήν την στιγμή. Θέλουν ελπίδα. Θέλουν να έχουν έμπνευση.»

Μεταξύ αυτών που υπέγραψαν την έκκληση ανάκλησης, 31 τοις εκατό είναι Δημοκρατικοί ή Ανεξάρτητοι, και οι υπόλοιποι Ρεπουμπλικανοί ή Libertarians.

«Είμαστε απλώς καλή συμπαγής Καλιφόρνια, ξέρετε, άτομα βάσης που πραγματικά κάνουν την βαρειά δουλειά και ευελπιστούν να δουν θαύματα πηγαίνοντας σε εκλογές για αυτό το πράγμα», είπε στην Epoch Times.

Ένας άντρας διαβάζει πληροφορίες σε τραπέζι για την ανάκληση του κυβ. Γκάβιν Νιούσομ έξω από το Pineapple Hill Saloon & Grill στο Σέρμαν Όουκς, Καλιφ., 7 Ιανουαρίου 2021. (Jamie Joseph/The Epoch Times)

 

«Αυτό δεν είναι πραξικόπημα. Αυτό δεν είναι λήψη εξουσίας της κυβέρνησης. Συμμετέχουμε σε μια δημοκρατική διαδικασία που επιτρέπεται από τον νόμο, και αποκαλείται ανάκληση. Και πολλές πολιτείες δεν επιτρέπουν ανακλήσεις», πρόσθεσε ο Εκόνομυ.

Σύμφωνα με την Ballotpedia, έντεκα πολιτείες δεν επιτρέπουν ανακλήσεις δημοσίων αξιωματούχων, ενώ τρεις πολιτείες επιτρέπουν ανακλήσεις για όλους τους δημόσιους αξιωματούχους. Άλλες πολιτείες επιτρέπουν ανακλήσεις συγκεκριμένων δημοσίων αξιωματούχων. Το Αμερικανικό Σύνταγμα δεν παρέχει καθοδήγηση για την ανάκληση οποιουδήποτε ομοσπονδιακά εκλεγμένου αξιωματούχου.

Ο Εκόνομυ είπε ότι η προσπάθεια ανάκλησης έχει γίνει εθνικό και παγκόσμιο σημείο εστίασης. Έχει δώσει σχεδόν 1.300 συνεντεύξεις τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε δημοσιογράφους πανεθνικά και παγκοσμίως.

Ο Εκόνομυ είπε ότι άνθρωποι που ακούν για την ιστορία της ανάκλησης αρχίζουν να αισθάνονται ενεργητικοί και δυνατοί πολιτικά. «Θα αρχίσουν να σκέφτονται: “Μπορούμε να το κάνουμε αυτό εδώ; Μπορώ να τιμωρήσω τον κυβερνήτη μου;”»

«Άρχισε ως κάτι σε σχέση με τον κυβερνήτη, αλλά νομίζω ότι πλέον είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό», πρόσθεσε ο Εκόνομυ. «Είναι ένα αναζωογονητικό, ισχυρό κίνημα.»

Ο Νιούσομ επέκρινε την προσπάθεια ανάκλησης ως «κομματική αρπαγή δύναμης» στην τρίτη γενική ομιλία του την Τρίτη.

«Η κατάσταση της πολιτείας μας παραμένει αποφασισμένη. Παραμένω αποφασισμένος! Δεν θα αλλάξουμε πορεία απλώς λόγω λίγων που λένε όχι και φέρνουν το τέλος του κόσμου», είπε ο Νιούσομ στην ομιλία του.

«Έτσι στους επικριτές της Καλιφόρνια που προωθούν κομματική αρπαγή εξουσίας και παλιομοδίτικες προκαταλήψεις και απορρίψεις όλων όσων κάνουν την Καλιφόρνια σπουδαία, λέμε αυτό: δεν θα σταματήσουμε να δεχόμαστε ενέσεις στα χέρια και να κάνουμε την οικονομία μας ακμάζουσα ξανά.»

Μια εκλογική διαδικασία ανάκλησης πρέπει να διεξαχθεί μεταξύ 60 και 80 ημερών από την ημέρα της επικύρωσης των υπογραφών. Αν το κάθε απαιτούμενο στάδιο προ της εκλογικής διαδικασίας πάρει τον μέγιστο προβλεπόμενο χρόνο βάσει του πολιτειακού νόμου, οι εκλογές ανάκλησης θα λάβουν χώρα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Ballotpedia.

Οι Τζόσουα Φίλιπ και Τζανίτα Καν συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε