Παρασκευή, 24 Μαρ, 2023
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις σε τελετή έπαρσης της σημαίας στην παραλία Juno, Φλόριντα, στις 7 Μαΐου 2021. (Cliff Hawkins/Getty Images)

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα μπλοκάρει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε σχολεία με εκτελεστική εντολή

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις εξέδωσε την Παρασκευή εκτελεστική εντολή για να εμποδίσει τις εντολές για χρήση μάσκας στα σχολεία.

Ο κυβερνήτης είπε ότι η εντολή του επιτρέπει στους γονείς να ασκούν το δικαίωμά τους να αποφασίζουν για τα παιδιά τους αν θα φορούν μάσκες.

Οι σχολικές περιοχές σε δύο κομητείες της Φλόριντα — Μπρόουαρντ και Γκάνσντεν — είχαν προηγουμένως εκδώσει εντολές για χρήση μάσκας για τους μαθητές, με ισχύ από την έναρξη των μαθημάτων τον Αύγουστο. Οι εντολές τους έλαβαν χώρα όταν το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνέστησε σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό να φορούν μάσκες ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί.

Αλλά ο ΝτεΣάντις έχει σταθερή στάση όσον αφορά τις απαιτήσεις για μάσκες. Σε ομιλία του στο Κέιπ Κοράλ ανακοινώνοντας την εκτελεστική εντολή, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξουν περιορισμοί κυκλοφορίας, δεν θα υπάρξει κλείσιμο σχολείων, δεν θα υπάρξουν περιορισμοί και υποχρεωτικότητα στην πολιτεία της Φλόριντα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν γονείς, φοιτητές, εκλεγμένοι αξιωματούχοι και κοινοτικοί ηγέτες της Φλόριντα.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να πει στους γονείς ότι για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, πρέπει να αναγκάζονται να φορούν μάσκα όλη την ημέρα, κάθε μέρα», ανέφερε ο ΝτεΣάντις σε δήλωσή του. «Πολλοί μαθητές της Φλόριντα έχουν υποφέρει από πολιτικές αναγκαστικής χρήσης μάσκας και είναι συνετό να προστατεύσουμε την ικανότητα των γονέων να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τη χρήση μάσκας από τα παιδιά τους».

Μια δήλωση από το γραφείο του ΝτεΣάντις αναφέρει ότι η εντολή είναι «ως απάντηση σε αρκετές σχολικές επιτροπές της Φλόριντα που εξετάζουν ή εφαρμόζουν την εντολή για χρήση μάσκας στα σχολεία τους μετά την έκδοση αντιεπιστημονικών και ασυνεπών συστάσεων από την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι τα παιδιά σχολικής ηλικίας πρέπει να φορούν μάσκες».

Η εντολή οδηγεί το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα να ξεκινήσει τη θέσπιση κανόνων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Φλόριντα, για να αποκλείσει τυχόν εντολές για μάσκα. Το γραφείο του ΝτεΣάντις ανέφερε ότι η κίνηση είναι συνεπής με το HB 241 (Νομοσχέδιο Δικαιωμάτων Γονέων), της 29ης Ιουνίου, το οποίο καθορίζει τα δικαιώματα που έχουν οι γονείς στην εκπαίδευση, την ανατροφή και την υγεία του παιδιού τους.

Η Epoch Times επικοινώνησε με το Υπουργείο Παιδείας της Φλόριντα για σχόλια.

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε