Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις μιλάει στο Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC) στο The Rosen Shingle Creek στο Ορλάντο, Φλόριντα, στις 24 Φεβρουαρίου 2022. (Joe Raedle/Getty Images)

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα ΝτεΣάντις υπογράφει νομοσχέδιο για τη διάλυση της «ιδιωτικής κυβέρνησης» της Disney World

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις υπέγραψε την Παρασκευή ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από το νομοθετικό σώμα για τη διάλυση του αυτοδιοικητικού καθεστώτος της Walt Disney World στην κεντρική Φλόριντα.

Ο νόμος θα καταργήσει την 55χρονη Reedy Creek Improvement District και αρκετές παρόμοιες περιφέρειες μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Το μέτρο επιτρέπει στις εν λόγω περιφέρειες να επανιδρυθούν υπό προϋποθέσεις.

Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές φορολογικές επιπτώσεις για την Disney, η οποία λειτουργεί μια σειρά θεματικών πάρκων στην περιοχή των 25.000 στρεμμάτων της.

«Μην ανησυχείτε, τα έχουμε σκεφτεί όλα», δήλωσε ο ΝτεΣάντις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Hialeah. «Μην αφήσετε κανέναν να σας πει ότι με κάποιο τρόπο η Disney θα έχει μείωση φόρων από αυτό, θα πληρώσει περισσότερους φόρους ως αποτέλεσμα αυτού».

Αυτό έγινε μετά την έκδοση επικριτικής δήλωσης της Disney σχετικά με ένα νομοσχέδιο που υποστήριξε ο ΝτεΣάντις, το νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των γονέων στην εκπαίδευση, το οποίο απαγορεύει στους εκπαιδευτικούς να διδάσκουν για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου σε παιδιά κάτω της τρίτης δημοτικού. Οι υποστηρικτές του μέτρου δήλωσαν ότι η διδασκαλία μικρών παιδιών για τέτοια θέματα είναι ακατάλληλη και ισοδυναμεί με διαπαιδαγώγηση.

«Πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε μια απείρως καλύτερη και ισχυρότερη εταιρεία λόγω της LGBTQ+ κοινότητάς μας. Δεν πέτυχα το στόχο σε αυτή την περίπτωση, αλλά είμαι ένας σύμμαχος στον οποίο μπορείτε να βασίζεστε -και θα είμαι ένας ειλικρινής υπέρμαχος της προστασίας, της ορατότητας και των ευκαιριών που σας αξίζουν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Μπομπ Τσάπεκ σε δήλωσή του αναφερόμενος στο νόμο πριν από αρκετές εβδομάδες.

Η Disney δήλωσε επίσης ότι το νομοσχέδιο «δεν έπρεπε ποτέ να έχει περάσει και δεν έπρεπε ποτέ να έχει υπογραφεί σε νόμο», καθώς η εταιρεία δήλωσε ότι έχει «στόχο» να ακυρωθεί ή να καταργηθεί ο νόμος.

Πλήθος κόσμου κατά μήκος της Main Street USA μπροστά από το Κάστρο της Σταχτοπούτας στο Magic Kingdom στο Walt Disney World στη λίμνη Μπουένα Βίστα της Φλόριντα, στις 12 Μαρτίου 2020. (Joe Burbank/Orlando Sentinel μέσω AP)

 

Η Γερουσία της Φλόριντα ψήφισε τη νομοθεσία την Τετάρτη και η Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντα ψήφισε το νομοσχέδιο μια μέρα αργότερα -κυρίως σύμφωνα με τις κομματικές γραμμές. Οι Δημοκρατικοί, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου, δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι με το μέτρο.

«Ήμουν πολύ ξεκάθαρος λέγοντας: “Δεν με επηρεάζετε. Στέκομαι δυνατός”», δήλωσε ο ΝτεΣάντις την Παρασκευή, κάνοντας αναφορά στη δήλωση του Τσάπεκ ότι η Disney θα εργαστεί για την κατάργηση του νομοσχεδίου. «Οπότε δεν έχει σημασία. … Σιγά το πράγμα. Υπογράψαμε το νομοσχέδιο».

«Είναι απίστευτο, λένε ότι “θα εργαστούμε για να καταργήσουμε τα δικαιώματα των γονέων στη Φλόριντα”», είπε αναφερόμενος στην εταιρική ηγεσία της Disney. «Και σκέφτομαι: Είστε μια εταιρεία με έδρα το Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια και θα επιστρατεύσετε την οικονομική σας δύναμη για να επιτεθείτε στους γονείς της πολιτείας μου. Το θεωρούμε αυτό ως πρόκληση και θα αντιδράσουμε σε αυτό».

Ο ΝτεΣάντις είπε επίσης ότι η Disney έχει πει ελάχιστα ή τίποτα για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, έναν από τους μεγαλύτερους παραβάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο, παρόλο που λειτουργεί θεματικά πάρκα και πωλεί προϊόντα στη χώρα.

Επίσης, την Παρασκευή, ο ΝτεΣάντις υπέγραψε ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο γνωστό ως «Stop WOKE Act», το οποίο, όπως είπε, έχει σχεδιαστεί για να εμποδίσει την κριτική φυλετική θεωρία και άλλες μορφές ακτιβισμού από τους χώρους εργασίας και τις αίθουσες διδασκαλίας σε ολόκληρη την πολιτεία.

Η Disney δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε