Δευτέρα, 06 Φεβ, 2023
Εικόνα που δείχνει το Excelsior Pass, μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους Νεοϋορκέζους να παρουσιάζουν ως απόδειξη τον εμβολιασμό για την COVID-19 σε διάφορες περιπτώσεις. (Office of Gov. Andrew Cuomo)

Ο Κυβερνήτης της Γεωργίας γίνεται ο επόμενος Κυβερνήτης που απορρίπτει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ο κυβερνήτης της Γεωργίας Μπράιαν Κεμπ, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού του ιού του ΚΚΚ (Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα) και μέχρι στιγμής είναι ο τελευταίος κυβερνήτης που βρίσκεται αντίθετος στην αμφιλεγόμενη πρόταση.

«Δεν υποστηρίζω και δεν θα υποστηρίξω κανενός είδους υποχρεωτικό διαβατήριο εμβολίων», έγραψε ο Κεμπ στο Twitter. «Ενώ η ανάπτυξη πολλαπλών ασφαλών και πολύ αποτελεσματικών εμβολίων COVID-19 ήταν ένα επιστημονικό θαύμα, η απόφαση για τη λήψη του εμβολίου πρέπει να επαφίεται σε κάθε άτομο ξεχωριστά».

I do not and will not support any kind of state-mandated vaccine passport. While the development of multiple safe, highly effective COVID-19 vaccines has been a scientific miracle, the decision to receive the vaccine should be left up to each individual.

   — Governor Brian P. Kemp (@GovKemp) April 6, 2021

Μερικοί ακόμα Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με την ηθική της θέσπισης διαβατηρίου εμβολιασμών. Η δημοκρατική κυβερνήτης του Κάνσας, Λάουρα Κέλι, ανέφερε επίσης ότι «δεν ενδιαφέρομαι για τα διαβατήρια εμβολιασμών» και ότι η πολιτεία της δεν θα τα εκδώσει υπό την διαχείρισή της.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμπoτ ανακοίνωσε στο Twitter ότι εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα για την απαγόρευση των διαβατηρίων εμβολιασμών από την κυβέρνηση.

«Δεν πρέπει να απαιτείται από τους Τεξανούς να αποδεικνύουν ότι έχουν κάνει το εμβόλιο και να αποκαλύπτουν ιδιωτικές πληροφορίες για την υγεία τους και το τι κάνουν στην καθημερινότητά τους», έγραψε. «Εξέδωσα ένα εκτελεστικό διάταγμα που απαγορεύει τα υποχρεωτικά διαβατήρια εμβολίων στο Τέξας. Μην ποδοπατάτε τις προσωπικές μας ελευθερίες».

Texans shouldn’t be required to show proof of vaccination & reveal private health information just to go about their daily lives.

I issued an Executive Order that prohibits government-mandated vaccine passports in Texas.

Don’t tread on our personal freedoms. pic.twitter.com/weTbz4FKyH

— Greg Abbott (@GregAbbott_TX) April 6, 2021

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Μιζούρι, Μάικ Πάρσον, διατύπωσε επίσης την αποδοκιμασία του για τα διαβατήρια σε μια εμφάνιση του στο Fox & Friends.

«Δεν θα το κάνουμε ποτέ αυτό στην πολιτεία του Μισσούρι. Δεν θα έχουμε ποτέ υποχρεωτικό διαβατήριο εμβολιασμού σε αυτήν την πολιτεία. Εάν οι άνθρωποι θέλουν να έχουν μια κάρτα αυτό είναι εντάξει. Αυτό ονομάζεται ελευθερία, ονομάζεται ατομικά δικαιώματα. Αλλά δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να το κάνει αυτό», είπε.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντεσάντις δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις 29 Μαρτίου ότι θα λάβει κατεπείγον εκτελεστικό διάταγμα ενάντια στην ιδέα που θέλει τους Αμερικανούς να χρειάζονται διαβατήριο εμβολιασμού για να μπορούν να ταξιδέψουν.

«Δεν το υποστηρίζουμε. Πιστεύω πως είναι κάτι που οι άνθρωποι έχοντας ορισμένες ατομικές ελευθερίες, μπορούν να πάρουν τις αποφάσεις για τον εαυτό τους», δήλωσε. «Είναι εντελώς απαράδεκτο, είτε η κυβέρνηση, είτε ο ιδιωτικός τομέας να επιβάλει την απαίτηση να επιδειχθεί απόδειξη εμβολίου για να είμαστε απλά σε θέση να συμμετάσχουμε στην κανονική κοινωνία».

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης στις 26 Μαρτίου έγινε η πρώτη πολιτεία που εισήγαγε μια εφαρμογή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαβατήριο εμβολιασμού COVID-19.

Πηγή: The Epoch Times United States

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε