Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024
(Αριστερά) Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο συνέδριο Allen & Company Sun Valley Conference στο Sun Valley του Αϊντάχο, στις 8 Ιουλίου 2021. (Δεξιά) Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX και της Tesla Έλον Μασκ, μιλάει κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην έκθεση τεχνολογικών νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτομίας Vivatech στο εκθεσιακό κέντρο Porte de Versailles στο Παρίσι, στις 16 Ιουνίου 2023. (Kevin Dietsch, Joel Saget/Getty Images)

Ο Μασκ ενημερώνει για τη «μάχη στο κλουβί» με τον Ζάκερμπεργκ

Η πολυδιαφημισμένη «μάχη στο κλουβί» μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ και του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla Έλον Μασκ θα μεταδοθεί από το Twitter, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ο Μασκ ονόμασε πρόσφατα «Χ», σύμφωνα με δήλωσή του τελευταίου.

Αν και δεν είναι σαφές πότε (και ίσως ακόμη και αν) θα διεξαχθεί η αναμέτρηση μεταξύ του Μασκ, ο οποίος έχει ελάχιστη επίσημη εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες, και του Ζάκερμπεργκ, ο οποίος έχει κερδίσει αρκετά μετάλλια σε πρόσφατους αγώνες ζίου-ζίτσου, οι δύο δισεκατομμυριούχοι φαίνεται πως εννοούν να αναμετρηθούν.

Την Κυριακή, ο Μασκ ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο «αγώνας Ζακ εναντίον Μασκ θα μεταδοθεί ζωντανά στο X».

SpaceX, Twitter and electric car maker Tesla CEO Elon Musk attends an event during the Vivatech technology startups and innovation fair at the Porte de Versailles exhibition centre in Paris on June 16, 2023. (Joel Saget/AFP via Getty Images)
Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, του Twitter και του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Έλον Μασκ, παρευρίσκεται σε εκδήλωση κατά τη διάρκεια της έκθεσης τεχνολογικών νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτομίας Vivatech στο εκθεσιακό κέντρο Porte de Versailles στο Παρίσι, στις 16 Ιουνίου 2023. (Joel Saget/AFP μέσω Getty Images)

 

Ο Ζάκερμπεργκ απάντησε στα σχόλια του Μασκ στη δική του πρόσφατα εγκαινιασμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Threads, ρίχνοντας μια σπόντα στο X.

«Δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε μια πιο αξιόπιστη πλατφόρμα που μπορεί πραγματικά να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς;», αστειεύτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta.

Η δημόσια αντιπαλότητα μεταξύ των δύο διευθύνοντων συμβούλων της τεχνολογίας χρονολογείται ίσως από το 2016, όταν ο Ζάκερμπεργκ εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η εταιρεία SpaceX του Μασκ απέτυχε να εκτοξεύσει έναν δορυφόρο του Facebook που επρόκειτο να παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο στην Αφρική.

Ο Μασκ απολογήθηκε αργότερα για το περιστατικό, κατά το οποίο ο πύραυλος της SpaceX που μετέφερε τον νέο δορυφόρο του Facebook ανατινάχθηκε, καταστρέφοντας και το ωφέλιμο φορτίο του Facebook. Όμως η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο αυξήθηκε τα χρόνια που ακολούθησαν.

Πιο πρόσφατα, όταν τον Ιούνιο εμφανίστηκαν αναφορές ότι ο Ζάκερμπεργκ εργαζόταν πάνω στον ανταγωνιστή του Twitter που αργότερα θα κυκλοφορούσε επίσημα ως Threads, ο Μασκ προκάλεσε τον επικεφαλής της Meta σε «μάχη στο κλουβί».

Ο Ζάκερμπεργκ, ο οποίος προπονείται στο βραζιλιάνικο ζίου-ζίτσου από το 2022 και έχει ήδη κερδίσει μετάλλια σε ένα τουρνουά, δέχτηκε αμέσως.

Mark Zuckerberg speaks in New York City on Oct. 25, 2019. (Drew Angerer/Getty Images)
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ μιλάει στη Νέα Υόρκη στις 25 Οκτωβρίου 2019. (Drew Angerer/Getty Images)

 

Ζάκερμπεργκ: «Δεν νιώθω αγωνία»

Ενώ ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί για το αν οι δύο τεχνολογικοί τιτάνες είναι πραγματικά σοβαροί για τη μάχη στο κλουβί, ο πρόεδρος του UFC Ντάνα Γουάιτ (Dana White) έχει αρχίσει να διαφημίζει μια πιθανή αναμέτρηση μεταξύ των δύο.

«Μίλησα με τον Μαρκ και τον Έλον χθες το βράδυ και είναι και οι δύο απόλυτα σοβαροί», δήλωσε ο Γουάιτ σε συνέντευξή του στο TMZ στις 22 Ιουνίου. «Και οι δύο είπαν, “Ναι, θα το κάνουμε”. Και οι δύο θέλουν να το κάνουν.»

Dana White, president of the UFC, speaks at a news conference after the UFC 229 mixed martial arts event in Las Vegas on Oct. 6, 2018. (AP Photo/John Locher, File)
Ο Ντάνα Γουάιτ, πρόεδρος του UFC, μιλάει σε συνέντευξη Τύπου μετά την εκδήλωση μεικτών πολεμικών τεχνών UFC 229 στο Λας Βέγκας στις 6 Οκτωβρίου 2018. (AP Photo/John Locher)

 

Ο Γουάιτ είπε ότι αναμένει ότι ένας αγώνας σε κλουβί Μασκ εναντίον Ζάκερμπεργκ «θα είναι ο μεγαλύτερος αγώνας που έγινε ποτέ στην ιστορία του κόσμου».

«Θα έσπαγε όλα τα ρεκόρ πληρωμών ανά προβολή. Αυτοί οι τύποι θα συγκέντρωναν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Δεν χρειάζεται να είσαι οπαδός της πυγμαχίας για να σε ενδιαφέρει αυτός ο αγώνας. Όλοι θα ήθελαν να τον δουν», πρόσθεσε ο πρόεδρος του UFC.

Σε μια προφανή προσπάθεια να δείξει ότι είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει τον αγώνα, ο Μασκ ανέφερε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή ότι κάνει τακτικά προπόνηση ενδυνάμωσης για την προετοιμασία του αγώνα.

«Σηκώνω βάρη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για να προετοιμαστώ για τον αγώνα», έγραψε ο Μασκ.

«Δεν έχω χρόνο να γυμναστώ, οπότε τα φέρνω στη δουλειά», πρόσθεσε ο διάσημος πολυάσχολος επιχειρηματίας.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Ζάκερμπεργκ, ο οποίος έγραψε στο Threads: «Είμαι έτοιμος σήμερα. Πρότεινα την 26η Αυγούστου, όταν με προκάλεσε για πρώτη φορά, αλλά δεν το έχει επιβεβαιώσει.»

«Δεν νιώθω αγωνία», συνέχισε ο Ζάκερμπεργκ. «Αγαπώ αυτό το άθλημα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με ανθρώπους που προπονούνται, ό,τι κι αν συμβεί εδώ.»

Αλλά ο Μασκ φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά τον αγώνα, σε σημείο που αποδέχθηκε την προσφορά βοήθειας από τον διακεκριμένο μαχητή του UFC Ζορζ  Σεν-Πιερ (Georges St-Pierre) για να προετοιμαστεί για τον αγώνα.

Σεν-Πιερ: «[Ο Μασκ] είναι πολύ σκληρός»

Καθώς η συζήτηση για την αναμέτρηση γινόταν όλο και πιο σοβαρή, ο Σεν-Πιερ μπήκε στη μάχη και με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρθηκε να βοηθήσει τον Μασκ να αγωνιστεί εναντίον του νεότερου και πιο προπονημένου αντιπάλου του.

«@elonmusk Είμαι μεγάλος θαυμαστής σου και θα ήταν απόλυτη τιμή μου να σε βοηθήσω και να γίνω ο προπονητής σου για τον αγώνα κατά του Ζάκερμπεργκ», ανέφερε ο Σεν-Πιερ σε ανάρτησή του στο Twitter στις 24 Ιουνίου.

Ο Μασκ δέχτηκε και οι δύο τους προπονήθηκαν μαζί, με τον Σεν-Πιερ να λέει αργότερα στο TSN ότι ο Μασκ ήταν σκληρός και εκπληκτικά δυνατός.

«Αυτή ήταν μια σπουδαία εμπειρία, περνάω πολύ καλά με τον Έλον», δήλωσε ο Σεν-Πιερ. «Προπονηθήκαμε μαζί και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι πολύ πιο δυνατός από έναν μέσο άνθρωπο και είναι επίσης πολύ σκληρός.»

«Είχε ένα υπόβαθρο στο τζούντο και ξέρουμε από την ιστορία του ότι όταν καθορίζει τον στόχο του, είναι ασταμάτητος», πρόσθεσε ο Σεν-Πιέρ. «Και αυτή είναι η ποιότητα ενός πολύ καλού μαχητή. Αν τη μεταφέρεις στον αγώνα, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

«Επειδή στη μάχη […] τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο εύκολα όσο περιμένουμε – πάντα υπάρχουν εμπόδια.»

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε