Παρασκευή, 09 Δεκ, 2022
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις μιλά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη βιομηχανία κρουαζιέρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο PortMiami στο Μαϊάμι της Φλόριντα, στις 8 Απριλίου 2021. (Joe Raedle / Getty Images)

Ο ΝτεΣάντις της Φλόριντα λέει ότι τα άτομα που έχουν πλήρως εμβολιαστεί πρέπει να «ενεργούν σαν να έχουν ανοσία»

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις είπε ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού του Κ.Κ.Κ. πρέπει να «ενεργούν σαν να έχουν ανοσία» και να μην ανησυχούν πια να φορούν μάσκες.

Ο Ρεπουμπλικάνος ΝτεΣάντις είπε ότι εάν δεν υπάρχει αλλαγή στις απαιτήσεις μάσκας ή στην κοινωνική απόσταση, τότε οι άνθρωποι θα θεωρήσουν άχρηστο το να κάνουν το εμβόλιο.

«Η άποψή μου είναι αν κάνετε το εμβόλιο, τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά, είστε άνοσοι, και έτσι, ενεργείτε σαν να είστε άνοσοι», δήλωσε ο ΝτεΣάντις σε πλήθος στο Lakeland της Φλόριντα, το Σαββατοκύριακο.

«Νομίζω πως το μήνυμα πρέπει να είναι, “Κάντε το εμβόλιο γιατί είναι καλό για εσάς να το κάνετε. Δουλεύει. Δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάτι ασυνήθιστο. Μπορείτε να ζήσετε τη ζωή σας.” Αυτό θα έπρεπε να είναι το μήνυμα».

«Υποστηρίζω [τον εμβολιασμό], αλλά επίσης δεν μπορώ να τεκμηριώσω: εφόσον το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, γιατί θα πρέπει να φοράτε δύο μάσκες όπως κάνουν μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους. Δεν έχει νόημα».

Αρκετοί δημόσιοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής ιατρικού συμβούλου του Λευκού Οίκου, Δρ. Άντονι Φάουτσι, έχουν ειδωθεί τις τελευταίες εβδομάδες να φορούν δύο μάσκες.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και ο Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, συνέστησαν στους ανθρώπους να φορούν μάσκα ακόμη και μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους κατά του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), επίσης γνωστός ως νέος κορονοϊός, που προκαλεί την COVID-19.

Το CDC συνιστά στους Αμερικανούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως να «συνεχίζουν να λαμβάνουν προφυλάξεις – όπως να φορούν μάσκα, να κρατούν 6 μέτρα απόσταση από τους άλλους και να αποφεύγουν τα πλήθη και τους όχι καλά αεριζόμενους χώρους – σε δημόσιους χώρους μέχρι να μάθουμε περισσότερα».

Άτομα που έχουν πλήρως εμβολιαστεί δεν πρέπει να παρευρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις ή να επισκέπτονται εσωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα μαζί με άτομα που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα από τον ιό του ΚΚΚ.

Ο ΝτεΣάντις, εν τω μεταξύ, επέκρινε την απόφαση του CDC και της Food and Drug Administration να συστήσουν την παύση του εμβολίου Johnson & Johnson / Janssen, μετά από μεμονωμένες αναφορές θρομβώσεων.

«Το πώς χειρίστηκαν το J&J, νομίζω ότι ήταν ένα τεράστιο λάθος», είπε. «Δεν ξέρω τις πληροφορίες που έχουν, αλλά αν πρόκειται να το κάνεις αυτό, θα μπορούσες να το κάνεις με τρόπο που δεν θα έκανε πολλούς ανθρώπους να χάσουν την εμπιστοσύνη τους».

Ο ΝτεΣάντις είπε ότι η παύση αυτή κάνει τους Αμερικανούς να μην εμπιστεύονται τα εμβόλια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε