Δευτέρα, 22 Απρ, 2024
(Cynthia S. Goldsmith, Russell Regnery/CDC/Handout via Reuters)

Ο ΠΟΥ ζητά από τις χώρες να αυξήσουν την επιτήρηση για την ευλογιά των πιθήκων

Περίπου 200 επιβεβαιωμένα και περισσότερα από 100 ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής εκτός των χωρών όπου συνήθως εξαπλώνεται, δήλωσε την Πέμπτη αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), προτρέποντας τις χώρες να αυξήσουν την επιτήρηση για τη λοιμώδη νόσο.

Η ευλογιά των πιθήκων, μια ήπια ιογενής λοίμωξη, ενδημεί στις αφρικανικές χώρες Καμερούν, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Νιγηρία.

Το πρόσφατο ξέσπασμα σε μη ενδημικές χώρες έχει προκαλέσει ανησυχίες. Το στέλεχος που κυκλοφορεί παγκοσμίως θεωρείται ότι έχει ποσοστό θνησιμότητας περίπου 1%, αν και υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και θεραπείες.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης, η ανώτερη επιδημιολόγος του ΠΟΥ Μαρία Βαν Κερκάβε δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε περισσότερες από 20 μη ενδημικές χώρες, προσθέτοντας ότι ο οργανισμός αναμένει ότι ο αριθμός θα αυξηθεί.

«Αναμένουμε να εντοπιστούν περισσότερα κρούσματα. Ζητάμε από τις χώρες να αυξήσουν την επιτήρηση … Πρόκειται για μια κατάσταση που μπορεί να περιοριστεί. Θα είναι δύσκολο, αλλά είναι μια κατάσταση που μπορεί να περιοριστεί στις μη ενδημικές χώρες».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε