Πέμπτη, 23 Μαΐ, 2024
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιβλέπει την έναρξη λειτουργίας νέων πλοίων για το ρωσικό ναυτικό μέσω τηλεδιάσκεψης στην κατοικία του Νόβο-Ογκάριοβο έξω από τη Μόσχα, στις 29 Δεκεμβρίου 2022. (Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Ο Πούτιν επιβλέπει την ανάθεση νέων πολεμικών πλοίων του ρωσικού ναυτικού

ΜΟΣΧΑ – Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν επέβλεψε την ανάθεση νέων πολεμικών πλοίων και υποσχέθηκε την Πέμπτη να ενισχύσει περαιτέρω το ναυτικό της χώρας του.

«Θα επιταχύνουμε και θα αυξήσουμε τους όγκους κατασκευής των πλοίων διαφόρων καθηκόντων, θα τα εξοπλίσουμε με τα πιο σύγχρονα όπλα και θα διεξάγουμε την επιχειρησιακή και πολεμική εκπαίδευση χρησιμοποιώντας την εμπειρία που αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», δήλωσε ο Πούτιν, αναφερόμενος στη 10μηνη εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα νεοπαραδοθέντα πλοία περιλαμβάνουν μια κορβέτα, ένα ναρκαλιευτικό και το πυρηνικό υποβρύχιο Generalissimus Suvorov. Το υποβρύχιο που είναι οπλισμένο με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους πυρηνικής κεφαλής Bulava είναι το έκτο υποβρύχιο της νέας κλάσης Borei που εντάσσεται στο ρωσικό ναυτικό.

«Θα εξασφαλίσει την ασφάλεια της Ρωσίας για τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο Πούτιν.

Ένα άλλο υποβρύχιο του ίδιου τύπου, το Emperor Alexander III, καθελκύστηκε κατά τη διάρκεια της τελετής της Πέμπτης. Το πολεμικό ναυτικό σχεδιάζει να το θέσει σε λειτουργία μετά από δοκιμές.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε