Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023
Ο εισαγγελέας του Κονέκτικατ Τζον Ντάραμ το 2018. (Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μέσω AP)

Ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αναμένει περισσότερα κατηγορητήρια από τα απόρρητα έγγραφα Ντάραμ

Ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI) Τζον Ράτκλιφ δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά απόρρητα έγγραφα που πρέπει να δημοσιοποιηθούν σε σχέση με την έρευνα του ειδικού συμβούλου Τζον Ντάραμ, τα οποία, όπως είπε, θα προκαλέσουν τρόμο στο κοινό αν αποχαρακτηριστούν.

«Περιμένω ότι θα υπάρξουν πολύ περισσότερα κατηγορητήρια που θα προκύψουν από τον Τζον Ντάραμ εκτός από αυτά που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής. Και αυτό βασίζεται σε έγγραφα, ορισμένα από τα οποία -πολλά από τα οποία- δεν έχουν ακόμη αποχαρακτηριστεί», δήλωσε ο Ράτικλιφ στην εκπομπή Charlie Kirk Show.

Όταν ο Ράτκλιφ ήταν ακόμη στη θέση του κορυφαίου αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2020 ότι παρείχε περίπου 1.000 σελίδες υλικού στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για να βοηθήσει τον Ντάραμ.

Επί του παρόντος, ο Ντάραμ έχει δύο ενεργές διώξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο της έρευνάς του για την προέλευση του αφηγήματος περί συνωμοσίας Τραμπ-Ρωσίας. Πέρυσι, κατηγόρησε τον πρώην δικηγόρο της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών και της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον Μάικλ Σάσμαν ότι είπε ψέματα στο FBI και εβδομάδες αργότερα, κατηγόρησε για τον ίδιο ακριβώς λόγο τον αναλυτή της Ρωσίας Ιγκόρ Νταντσένκο. Και οι δύο άνδρες δήλωσαν αθώοι.

«Η συντονισμένη προσπάθεια εδώ που έλαβε χώρα το 2016 ήταν ευρεία και εκτενή. Νομίζω ότι συμμετείχαν άνθρωποι στην προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον, στο εθνικό κόμμα των Δημοκρατικών, εκλεγμένοι αξιωματούχοι, αξιωματούχοι των μέσων ενημέρωσης, άνθρωποι που συντόνιζαν – αξιωματούχοι της κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών», πρόσθεσε ο Ράτκλιφ στη συνέντευξη, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο Τζον Ράτκλιφ (R-Texas) βρίσκεται σε ακρόαση για τον διορισμό του στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, στις 5 Μαΐου 2020. (Andrew Harnik-Pool/Getty Images)

 

«Δεν λέω ότι κάθε ένας από αυτούς τους ανθρώπους έχει ποινική ευθύνη ή θέση», δήλωσε ο Ράτκλιφ, πρώην βουλευτής του Τέξας. «Απλώς λέω ότι επρόκειτο για μια πολύ συντονισμένη προσπάθεια, και όσο περισσότερο και περισσότερο το κοινό μαθαίνει για τα πράγματα που έχω δει και παραμένουν απόρρητα, τόσο περισσότερο και περισσότερο θα τρομοκρατείται από αυτές τις προσπάθειες το 2016».

Στις 20 Απριλίου, η προεδρική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον κατέθεσε δικαστικά έγγραφα για να παρέμβει στην υπόθεση του Ντάραμ κατά του Σάσμαν, αφού οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς προσπάθησαν να υποχρεώσουν την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών, την εκστρατεία της Κλίντον και άλλους συνεργάτες της να προσκομίσουν έγγραφα για την επικείμενη δίκη του Σάσμαν.

Η προεκλογική εκστρατεία «επιβεβαιώνει το απόρρητο του δικηγόρου-πελάτη και την προστασία του δικηγορικού έργου-προϊόντος σε σχέση με όλα τα έγγραφα και τις πληροφορίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Perkins Coie ή οποιουδήποτε συμβούλου της, συμπεριλαμβανομένου του Fusion GPS» και «δεν παραιτείται από κανένα από τα προνόμιά της και αντιτίθεται στην αίτηση της κυβέρνησης να υποχρεώσει», δήλωσε στο δικαστήριο ο Τζον Ποντέστα, ένας μακροχρόνιος Δημοκρατικός και πρώην πρόεδρος της εκστρατείας της Κλίντον, σε μία κατάθεση την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ρόμπι Μουκ, ο οποίος ήταν διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον, δήλωσε ότι το δικηγορικό γραφείο του Σάσμαν, η Perkins Coie, παρείχε «νομικές υπηρεσίες και νομικές συμβουλές» που συνεπάγονταν «διερεύνηση γεγονότων και έρευνα» κατά του τότε υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε