Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Ο Ρεπουμπλικάνος πιστεύεται ευρέως ότι θα θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές το 2024.

Ο Ρον Ντε Σάντις βρίσκεται στην Ιαπωνία, πρώτο σταθμό της διεθνούς περιοδείας του

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις ξεκίνησε σήμερα από το Τόκιο διεθνή περιοδεία, ενόψει και της αναμενόμενης ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, και εξήρε τις προσπάθειες της Ιαπωνίας να ενισχύσει την άμυνά της.

Ο Ρεπουμπλικάνος πιστεύεται ευρέως ότι θα θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές το 2024. Η περιοδεία του, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, το Ισραήλ και τη Βρετανία, θεωρείται απόπειρα να βελτιώσει την εικόνα του σε θέματα διπλωματίας και ασφάλειας.

«Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες να ενισχύσετε την άμυνά σας», δήλωσε ο ΝτεΣάντις απευθυνόμενος στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα και σχολιάζοντας την απόφαση του Τόκιο να αναθεωρήσει τη στρατηγική άμυνάς του και να αυξήσει τις αμυντικές του δαπάνες.

«Κατανοούμε ότι είναι μια δύσκολη γειτονιά εδώ, με τη Βόρεια Κορέα και την άνοδο της ισχύος της Κίνας, και πραγματικά πιστεύουμε ότι μια ισχυρή Ιαπωνία είναι καλή για την Αμερική και μια ισχυρή Αμερική είναι καλή για την Ιαπωνία. Χαιρόμαστε γι’ αυτό και ελπίζουμε ότι η χώρα μας θα είναι στο πλευρό σας σε κάθε βήμα της διαδρομής σας», πρόσθεσε.

Επισήμως, η επίσκεψη ΝτεΣάντις έχει στόχο να δημιουργήσει εμπορικές ευκαιρίες για τη Φλόριντα και ο κυβερνήτης εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία για να επαινέσει τα οικονομικά θέλγητρα της πολιτείας του.

Η Ιαπωνία εξαρτάται από τις ΗΠΑ για την άμυνά της και το αρχιπέλαγος παρακολουθεί στενά την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές, επιθυμώντας να διατηρήσει καλές σχέσεις με οποιονδήποτε βρεθεί στον Λευκό Οίκο.

Ο Κισίντα δήλωσε στον ΝτεΣάντις ότι ελπίζει αυτή η επίσκεψη να συμβάλει «στην εμβάθυνση της κατανόησης της πολίτικης, της οικονομίας και του πολιτισμού της Ιαπωνίας».

Αργότερα σήμερα ο ΝτεΣάντις θα έχει δείπνο εργασίας με τον Ιάπωνα υπουργό Εξωτερικών Γιοσιμάσα Χαγιάσι, προτού αναχωρήσει για τη Σεούλ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε