Ο πρώην παρουσιαστής του Fox News, Τάκερ Κάρλσον, δημοσίευσε ένα βίντεο το απόγευμα της Τρίτης, λέγοντας ότι θα φέρει μια νέα εκπομπή στο Twitter.
«Ξεκινώντας σύντομα, θα φέρουμε μια νέα έκδοση της εκπομπής στο Twitter», δήλωσε ο Κάρλσον στις πρώτες του δηλώσεις σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια μετά το Fox. Είναι «η εκπομπή που κάνουμε τα τελευταία εξήμισι χρόνια», αλλά θα έρθει στο Twitter, πρόσθεσε.
«Φέρνουμε και κάποια άλλα πράγματα, για τα οποία θα σας μιλήσουμε. Αλλά προς το παρόν, είμαστε απλώς ευγνώμονες που είμαστε εδώ. Η ελευθερία του λόγου είναι το κύριο δικαίωμα που έχετε. Χωρίς αυτό, δεν έχετε άλλα», δήλωσε ο Κάρλσον.
We’re back. pic.twitter.com/sG5t9gr60O
— Tucker Carlson (@TuckerCarlson) May 9, 2023
Ο Κάρλσον εξήρε επίσης το Twitter, το οποίο αγοράστηκε από τον ιδιοκτήτη της Tesla Έλον Μασκ στα τέλη του περασμένου έτους, επειδή είναι μία από τις λίγες «πλατφόρμες που έχουν απομείνει και επιτρέπουν την ελευθερία του λόγου». Σημείωσε ότι στην αμερικανική επιχείρηση μέσων ενημέρωσης υπάρχουν κανόνες που διέπουν «τι δεν μπορείς να πεις», κάτι που, όπως είπε, υπονομεύει την Πρώτη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος.
«Ο λόγος είναι η θεμελιώδης προϋπόθεση για τη δημοκρατία. Γι’ αυτό και κατοχυρώθηκε στην πρώτη από τις συνταγματικές μας τροποποιήσεις», πρόσθεσε. «Παραδόξως, από σήμερα το βράδυ, δεν έχουν απομείνει τόσες πολλές πλατφόρμες που επιτρέπουν την ελεύθερη έκφραση. Η τελευταία μεγάλη που έχει απομείνει … είναι το Twitter, όπου βρισκόμαστε τώρα».
Στο βίντεο, δεν ανέλυσε πόσο μεγάλη θα είναι η εκπομπή, πότε θα ξεκινήσει ή αν ήρθε σε συμφωνία με τον Μασκ. Υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές αυτή την εβδομάδα που υποστήριζαν ότι ο Κάρλσον μίλησε με τον Μασκ για ένα πιθανό πρόγραμμα στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης.
Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece