Σάββατο, 24 Φεβ, 2024
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλάει σε εκδήλωση στο Χιούστον του Τέξας στις 27 Μαΐου 2022. (Brandon Bell/Getty Images)

Ο Τραμπ απαντά μετά την αθώωση του πρώην δικηγόρου της Κλίντον

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στις 31 Μαΐου ότι το νομικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά μετά την αθώωση από ενόρκους στην Ουάσινγκτον ενός πρώην δικηγόρου της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για ψευδείς δηλώσεις στο FBI.

«Το νομικό μας σύστημα είναι ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social, προσθέτοντας ότι «οι δικαστές μας είναι άκρως κομματικοποιημένοι, συμβιβασμένοι ή απλώς φοβισμένοι», προτού εκφράσει τη λύπη του για το γεγονός ότι ο δικηγόρος Μάικλ Σούσμαν κρίθηκε αθώος.

Ο Τζέισον Μίλερ, πρώην βοηθός της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, αντέδρασε επίσης στην ετυμηγορία, γράφοντας στο Gettr ότι ο Σούσμαν παραδέχθηκε ότι έδωσε έρευνα για την αντιπολίτευση στο FBI χωρίς να αναφέρει ότι η έρευνα έγινε για την Κλίντον.

«Πώς κατάφερε να ξεφύγει ο Σούσμαν; ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΎΣΤΗΜΑ!!!!» έγραψε ο Μίλερ.

Ο Σούσμαν κατηγορήθηκε ότι είπε ψέματα στο FBI επειδή δήλωσε εγγράφως ότι ήθελε να συναντηθεί με αξιωματούχο της υπηρεσίας για να παραδώσει πληροφορίες, αλλά ότι δεν ενεργούσε για λογαριασμό πελάτη.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Σούσμαν ενεργούσε τόσο για λογαριασμό της εκστρατείας της Κλίντον όσο και για λογαριασμό ενός πελάτη ονόματι Ρόντνεϊ Τζοφ, ενός στελέχους εταιρίας τεχνολογίας που έχει πει ότι του υποσχέθηκαν μια θέση στην κυβέρνηση αν η Κλίντον κέρδιζε τις εκλογές του 2016.

Η υπεράσπιση δήλωσε ότι ο Σούσμαν δεν ενεργούσε για λογαριασμό πελάτη, παρόλο που ο Σούσμαν είχε δηλώσει προηγουμένως ενόρκως σε μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι το έκανε. Η υπεράσπιση δήλωσε επίσης ότι ακόμη και αν ο Σούσμαν εκπροσωπούσε πελάτη όταν συναντήθηκε με τον αξιωματούχο του FBI, η δήλωση δεν ήταν ουσιώδης επειδή η υπηρεσία γνώριζε ότι ο Σούσμαν εκπροσωπούσε την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών και άλλα πρόσωπα και οντότητες των Δημοκρατικών.

Ο ομοσπονδιακός νόμος απαγορεύει την ψευδή δήλωση ή εκπροσώπηση στην κυβέρνηση. Η κατηγορία επισύρει φυλάκιση έως και πέντε έτη ή έως και οκτώ εάν το ψέμα σχετίζεται με τη διεθνή ή εγχώρια τρομοκρατία.

Οι ένορκοι έκριναν ομόφωνα τον Σούσμαν αθώο.

«Δεν νομίζω ότι έπρεπε να του ασκηθεί δίωξη», δήλωσε ένας ένορκος στους δημοσιογράφους. «Υπάρχουν μεγαλύτερα πράγματα που επηρεάζουν το έθνος από ένα πιθανό ψέμα στο FBI».

Ο Τραμπ δημοσιεύει τακτικά στο Truth Social, μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε ο ίδιος, από τις αρχές του έτους. Ο πρώην πρόεδρος απομακρύνθηκε από το Twitter και το Facebook μετά την παραβίαση του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Στελέχη των εταιρειών κατηγόρησαν τον Τραμπ για υποκίνηση βίας, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν το έκανε.

Ο Τραμπ δήλωσε σε μια συγκέντρωση στο Γουαϊόμινγκ το Σαββατοκύριακο ότι δεν θα επιστρέψει στο Twitter, ακόμη και αν του επιτραπεί να το κάνει, αν υλοποιηθούν τα σχέδια αγοράς του Twitter από τον Έλον Μάσκ.

«Φύγετε από το Twitter και πηγαίνετε στο Truth Social», είπε ο Τραμπ. «Έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε