Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Ντόναλντ Τραμπ (Α) και Έλον Μασκ. (Joe Raedle/Getty Images; Theo Wargo/Getty Images για το TIME)

Ο Τραμπ απαντά μετά την κίνηση του Έλον Μασκ να αποσυρθεί από τη συμφωνία με το Twitter

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε στην κατάθεση του δισεκατομμυριούχου της τεχνολογίας Έλον Μασκ που επιδιώκει να αποσυρθεί από τη συμφωνία ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά του Twitter, λέγοντας ότι ήξερε ότι θα συμβεί.

Ο Τραμπ, ο οποίος είναι και ο ίδιος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Truth Social, δήλωσε στο Breitbart News ότι «ήξερα ότι το Twitter είχε πολλούς ψεύτικους λογαριασμούς επειδή διαβάζω, όπως όλοι οι άλλοι».

«Σκέφτηκα ότι η τιμή ήταν υπερβολική», πρόσθεσε ο Τραμπ για το ποσό που ήθελε να αγοράσει την εταιρεία, «η τιμή που πλήρωνε γι’ αυτήν ήταν υπερβολική».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ εξέδωσε επίσημη κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ με την οποία κινήθηκε προς την ακύρωση της συμφωνίας του με το διοικητικό συμβούλιο του Twitter, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλά bots και αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί στην πλατφόρμα. Αλλά το Twitter ανταπέδωσε τα πυρά του και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να επιβάλει τη συμφωνία και ενδεχομένως να μηνύσει τον Μασκ.

Η συμφωνία πυροδοτήθηκε αφού ο Μασκ αγόρασε ένα σημαντικό ποσό των μετοχών του Twitter και προκάλεσε εικασίες ότι ο Μασκ θα επέβαλε αλλαγές στις πολιτικές της εταιρείας για τη συγκράτηση του περιεχομένου. Ο Μασκ έχει συχνά επικρίνει την εταιρεία για αριστερή προκατάληψη και στοχοποίηση συντηρητικών λογαριασμών -και πιο πρόσφατα όταν στοχοποίησε την εταιρεία για την αναστολή της λειτουργίας του ψυχολόγου Τζόρνταν Πίτερσον.

«Το είδα νωρίς και είπα: “Αυτή η συμφωνία δεν πρόκειται να γίνει ποτέ”», δήλωσε ο Τραμπ στη συνέντευξη στο Breitbart. «Θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί, γιατί θα πουν: «Μας χρωστάτε 44 δισεκατομμύρια δολάρια», γιατί άκουσα ότι έχουν πολύ σφιχτό συμβόλαιο. Υποτίθεται ότι είναι «σιδερένιο», αλλά δεν ξέρω πώς ορίζεις το «σιδερένιο». Αλλά είναι ένα «σιδερένιο» συμβόλαιο, και έβαλε προκαταβολή δισεκατομμυρίων δολαρίων, οπότε βλέπω ότι αυτό θα καταλήξει σε πολλές δικαστικές διαμάχες».

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο πρώην αρχιστράτηγος άφησε να εννοηθεί ότι αυτό αποτελεί καλό οιωνό για τη δική του κοινωνική πλατφόρμα.

«Προσωπικά, έχω κάτι που λέγεται Truth και στο οποίο βρίσκεστε», είπε. «Είναι πολύ επιτυχημένο. Έχουμε καλύτερες αλληλεπιδράσεις. Τα πηγαίνει εκπληκτικά και πολύ σύντομα θα ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια άτομα και θα φτάσουμε τα δέκα εκατομμύρια άτομα στο όχι πολύ μακρινό μέλλον».

Η κατάθεση του Μασκ

Στις 8 Ιουλίου, η κατάθεση του Μασκ υποστήριξε ότι το Twitter παραβίασε το περίγραμμα της συμφωνίας τους. Και εδώ και δύο μήνες, είπε, το Twitter δεν του έχει παράσχει τα δεδομένα που ζητούσε σχετικά με τα spam ή τους ψεύτικους λογαριασμούς. 

«Ενώ η ενότητα 6.4 της συμφωνίας συγχώνευσης απαιτεί από το Twitter να παρέχει στον κ. Μασκ και στους συμβούλους του όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες που ζητά ο κ. Μασκ «για οποιονδήποτε εύλογο επιχειρηματικό σκοπό που σχετίζεται με την ολοκλήρωση της συναλλαγής», το Twitter δεν έχει συμμορφωθεί με τις συμβατικές του υποχρεώσεις», αναφέρεται στην κατάθεση του Μασκ στην SEC.

Η κίνηση αυτή είναι πιθανό να προκαλέσει μια μακρόχρονη -και δαπανηρή- νομική μάχη, καθώς ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Twitter, Μπρετ Τέιλορ, δήλωσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να επιδιώκει τη συμφωνία με τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter δεσμεύεται να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και τους όρους που συμφωνήθηκαν με τον κ. Μασκ και σχεδιάζει να ασκήσει νομική δράση για να επιβάλει τη συμφωνία συγχώνευσης. Είμαστε βέβαιοι ότι θα επικρατήσουμε στο δικαστήριο του Ντέλαγουερ», έγραψε ο Τέιλορ σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε