Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά το πλήθος στην συγκέντρωση «Σταματήστε την κλοπή» στην Ουάσινγκτον, 6 Ιαν. 2021. (Tasos Katopodis/Getty Images)

Ο Τραμπ δημιουργεί «Γραφείο του Πρώην Προέδρου» για να προωθήσει το αμερικανικό συμφέρον, να συνεχίσει το πρόγραμμα της διοίκησης Τραμπ

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άνοιξε ένα «Γραφείο του Πρώην Προέδρου» στις 25 Ιαν. με στόχο την προώθηση των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών και την συνέχιση της ατζέντας της κυβέρνησής του.

Μια δήλωση από το γραφείο στην κομητεία Παλμ Μπιτς, Φλόριδα, αναφέρει: «Σήμερα, ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, επίσημα ανοίγει το Γραφείο του Πρώην Προέδρου.»

«Το Γραφείο θα είναι υπεύθυνο για την διαχείριση της επικοινωνίας του Προέδρου Τραμπ, τις δημόσιες δηλώσεις, εμφανίσεις, και επίσημες δραστηριότητες για να προωθήσει το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών και να συνεχίσει την ατζέντα της Διοίκησης Τραμπ μέσω δραστηριοτήτων, οργάνωσης, και δημοσίου ακτιβισμού.»

«Ο Πρόεδρος Τραμπ θα είναι για πάντα ένας πρωταθλητής για τον Αμερικανικό Λαό.»

Ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέρχεται από το Οβάλ Γραφείο για την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, 16 Σεπτ. 2019. (Mandel Ngan/AFP via Getty Images)

 

Υπήρχαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το εάν ή το πως θα συμμετείχε ο Τραμπ στην πολιτική αφότου άφηνε το αξίωμα. Ο Τραμπ έκανε την πρώτη του πολιτική κίνηση αφότου άφησε τον Λευκό Οίκο στις 22 Ιαν. σε μια κλήση τηλεφώνου και υποστήριξε την Κέλλι Γουόρντ, που αργότερα επανεκλέχθηκε ως επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Αριζόνα.

Ο Τραμπ εξέδωσε επίσης μια δήλωση αργά στις 25 Ιαν. υποστηρίζοντας την πρώην εκπρόσωπο τύπου Σάρα Χάκαμπυ Σάντερς στην εκστρατεία της για κυβερνήτρια του Άρκανσας.

Η ανακοίνωση για το «Γραφείο του πρώην προέδρου» ήρθε λίγο πριν η Βουλή των ΗΠΑ παρέδωσε μια κατηγορία μήνυσης στην Γερουσία, αργά στις 25 Ιανουαρίου. Η κατηγορία «υποκίνηση εξέγερσης» ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ ήταν υπεύθυνος για υποκίνηση αντίδρασης με αποτέλεσμα τις βίαιες διαδηλώσεις στο Αμερικανικό Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Αν και ο Τραμπ άφησε το αξίωμα στις 20 Ιανουαρίου, επικεφαλής της Γερουσίας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν. Αν βρεθεί ένοχος, οι γερουσιαστές μπορούν να επιλέξουν να ονομάσουν μη κατάλληλο τον πρώην πρόεδρο για μελλοντική απόκτηση αξιώματος.

Κάποιοι Δημοκρατικοί προσπαθούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την 14η Τροπολογία του Συντάγματος για να τον αποτρέψουν από μελλοντική απόκτηση αξιώματος.

Όταν ο Τραμπ άφησε την Ουάσινγκτον πηγαίνοντας στην Φλόριδα στις 20 Ιανουαρίου, είπε σε υποστηρικτές ότι αυτός και η ομάδα του θα «επιστρέψουν με κάποια μορφή».

«Σας αγαπάμε. Θα επιστρέψουμε με κάποια μορφή», είχε πει εκείνη την στιγμή. «Θα αγωνίζομαι πάντα για εσάς. Θα βλέπω πάντα. Θα ακούω».

Ο Τραμπ αργότερα έκανε σχόλια παρόμοιου νοήματος, λέγοντας ότι θα επιστρέψει με κάποιον τρόπο. «Θα κάνουμε κάτι, αλλά όχι ακόμα», είπε ο Τραμπ στον Ρομπ Κρίλλυ της Washington Examiner στις 22 Ιανουαρίου, χωρίς να δώσει εξηγήσεις.

Ο πρώην Αμερικανός Πρέσβης στην Γερμανία Ρίτσαρντ Γκρέννελ είπε το Σαββατοκύριακο πως ο Τραμπ του είχε πει ότι θέλει να είναι υποψήφιος πρόεδρος πάλι. Ο Γκρέννελ είπε στο Newsmax: «Μου είπε προσωπικά, πολλές φορές, ότι θέλει πράγματι να είναι υποψήφιος πάλι. Έτσι θα δούμε αν και πως αυτό θα γίνει, πιστεύω πως έχουμε έναν μακρύ δρόμο.»

Ο Τζέισον Μίλλερ, ένας σύμβουλος εκστρατείας, είπε νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως ο Τραμπ θα συμμετέχει στις εκλογές μέσης περιόδου του 2022 με άμεση εστίαση στην βοήθεια των Ρεπουμπλικανών να επανακτήσουν και τα δύο σώματα του Κογκρέσου. Δεν είναι σαφές αν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος το 2024.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε