Σάββατο, 13 Ιούλ, 2024
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φτάνει στον Trump Tower, λίγο πριν την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του από το σώμα ενόρκων του Μανχάταν, μετά από έρευνα για τα χρήματα που καταβλήθηκαν για την αποσιώπηση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, στη Νέα Υόρκη, στις 3 Απριλίου 2023. (David Dee Delgado/Reuters)

Ο Τραμπ φτάνει στην Νέα Υόρκη πριν την σημερινή εμφάνισή του ενώπιον του δικαστηρίου

«Αγωνίζεται για τη χώρα μας»: Οι υποστηρικτές του Τραμπ συγκεντρώνονται κοντά στο σπίτι του στο Μανχάταν

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε τους υποστηρικτές του στις 3 Απριλίου πριν μπει στον ομώνυμο πύργο του στη Νέα Υόρκη, όπου θα περάσει τη νύχτα πριν από την απαγγελία κατηγοριών στις 4 Απριλίου, όταν θα αποκαλυφθούν οι κατηγορίες από το κατηγορητήριο του σώματος ενόρκων.

Ο Τραμπ μπήκε στο κτίριο από μια πλαϊνή πόρτα στην 56η οδό, μακριά από το πλήθος των δημοσιογράφων και τους δεκάδες υποστηρικτές που τον περίμεναν στις κύριες εισόδους. Τρία μαύρα ελικόπτερα αιωρούνταν πάνω από το κτίριο πριν από την άφιξή του στον ουρανοξύστη των 58 ορόφων.

Η Στέφανι Λου, μια Κινεζοαμερικανίδα, ήταν ανάμεσα σε μια μικρή ομάδα υποστηρικτών του Τραμπ που κούνησαν σημαίες των ΗΠΑ και φώναζαν «αγαπάμε τον Τραμπ» καθώς ο πρώην πρόεδρος περνούσε από δίπλα του με τον γιο του Έρικ Τραμπ. Είπε ότι ένιωσε ενθουσιασμένη για την ευκαιρία να εκφράσει την υποστήριξή της.

«Τουλάχιστον μας είδε να ανεμίζουμε τις σημαίες», δήλωσε στην Epoch Times. «Τον αγαπάμε τόσο πολύ, επειδή αγωνίζεται για τη χώρα μας».

Η Στέφανι Λου έξω από τον Trump Tower στη Νέα Υόρκη στις 3 Απριλίου 2023. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να απολογηθεί στις 4 Απριλίου στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν, μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του από το σώμα ενόρκων στις 30 Μαρτίου 2023. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει κατηγορίες που σχετίζονται με την καταβολή χρημάτων απόκρυψης στην ηθοποιό ενηλίκων ταινιών Στόρμι Ντάνιελς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ, αναμένεται να ασκήσει δίωξη με τον ισχυρισμό ότι ο Τραμπ κατέταξε παράνομα την πληρωμή κατά παράβαση των ομοσπονδιακών νόμων περί χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας. Ο Τραμπ έχει αρνηθεί κάθε αδίκημα στο θέμα αυτό.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί κοντά στον πύργο και το Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν ενόψει της απαγγελίας κατηγοριών στις 4 Απριλίου, με την αστυνομία να υψώνει μεταλλικές μπάρες και να αποκλείει την πρόσβαση σε τμήμα του δικαστηρίου, όπου θα διεξαχθεί η δικαστική διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, οι οδηγοί αρκετών μαύρων φορτηγών που περνούσαν από το σημείο χτυπούσαν τις κόρνες των αυτοκινήτων τους για να δηλώσουν την υποστήριξή τους στον Τραμπ, προκαλώντας επευφημίες από το πλήθος.

Ο Πολ Ινγράσια, μέλος της Λέσχης Νέων Ρεπουμπλικανών της Νέας Υόρκης, ο οποίος έδειξε την υποστήριξή του έξω από τον Trump Tower, απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του Τραμπ ως «ψευδείς» και δήλωσε ότι η παρουσία του ελπίζει να μπορέσει να δείξει ότι «ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να έχει υποστηρικτές, ακόμη και στο πιο φιλελεύθερο τμήμα της χώρας».

Η αστυνομία κοντά στον Trump Tower στη Νέα Υόρκη στις 3 Απριλίου 2023. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, ένας Δημοκρατικός, προέτρεψε τους ανθρώπους που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην πόλη για να διαδηλώσουν να ασκήσουν έλεγχο και «να έχουν την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά».

«Ενώ μπορεί να υπάρχουν κάποιοι ταραξίες που σκέφτονται να έρθουν στην πόλη μας αύριο, το μήνυμά μας είναι σαφές και απλό: ελέγξτε τον εαυτό σας», δήλωσε ο Άνταμς στις 3 Απριλίου. «Η Νέα Υόρκη είναι το σπίτι μας, όχι μια παιδική χαρά για τον άστοχο θυμό σας».

Η 62χρονη νηπιαγωγός της Νέας Υόρκης Κάρεν Λίτσμπρον, απέρριψε την προειδοποίηση του Άνταμς, επισημαίνοντας την αύξηση της εγκληματικότητας στην πόλη.

«Γιατί δεν λέει στους ανθρώπους στους δρόμους που πυροβολούν στην πόλη μας να συμπεριφερθούν σωστά; Δεν είμαστε βίαιοι, διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά», δήλωσε στην Epoch Times. Ένας άλλος υποστηρικτής έξω από την κατοικία του Τραμπ στο Μανχάταν είπε: «Η πόλη τυλίγεται στις φλόγες και αυτός λέει στους υποστηρικτές του MAGA να συμπεριφερθούν [καλά];».

Μέσα μαζικής ενημέρωσης συγκεντρώνονται κοντά στον Trump Tower στη Νέα Υόρκη στις 3 Απριλίου 2023. (Samira Bouaou/The Epoch Times).

 

Εν τω μεταξύ, ο Ρόμπερτ Χότσον ήταν μεταξύ μιας χούφτας αντιδιαδηλωτών που περίμεναν κοντά στον Πύργο του Τραμπ.

Κρατούσε πινακίδες που έγραφαν «Lock him up» (Κλειδώστε τον) και «Throw away the key» (Πετάξτε μακριά το κλειδί), μια αναφορά στο άσμα «Lock her up» που βοήθησε τον Τραμπ να γίνει δημοφιλές κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2016, η οποία επικεντρώθηκε στον χειρισμό απόρρητων πληροφοριών από την αντίπαλο των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Ο Ρόμπερτ Χότσον έξω από τον Trump Tower στη Νέα Υόρκη στις 3 Απριλίου 2023. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει προγραμματιστεί να απολογηθεί στις 4 Απριλίου στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του από το σώμα ενόρκων στις 30 Μαρτίου 2023 (Samira Bouaou/The Epoch Times).

 

«Πρέπει να τον εξουδετερώσουμε σε σημείο που να μην μπορεί να έχει καμία συμμετοχή σε οποιονδήποτε προσδιορισμό της αμερικανικής πολιτικής ποτέ ξανά», είπε.

Η βουλευτής των ρεπουμπλικανών Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν πρόκειται να διοργανώσει μια συγκέντρωση υπέρ του Τραμπ σε ένα πάρκο κοντά στο δικαστήριο του Μανχάταν το πρωί της 4ης Απριλίου- ο Ινγκράσια, ο οποίος θα παραστεί, πιστεύει ότι θα έχει μεγάλη προσέλευση.

«Είμαι βέβαιος ότι θα έρθουν πολλοί άλλοι υποστηρικτές όχι μόνο από την πολιτεία της Νέας Υόρκης, αλλά πραγματικά από όλη τη χώρα», δήλωσε. «Θα έρθουν για να διαδηλώσουν για λογαριασμό του προέδρου Τραμπ και να δείξουν ότι η βάση του είναι ισχυρή και ότι τον υποστηρίζουμε».

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε