Δευτέρα, 27 Μαρ, 2023
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά στο Δωμάτιο Διπλωματίας του Λευκού Οίκου, την Ημέρα των Ευχαριστιών στην Ουάσινγκτον, 26 Νοεμβρίου 2020. (Erin Schaff/Pool/Getty Images)

Ο Τραμπ καλεί για «πλήρη εγκληματολογικό έλεγχο» των επιστολικών ψήφων

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την Τετάρτη έναν πλήρη εγκληματολογικό έλεγχο των επιστολικών (ταχυδρομικών) ψήφων που κατατέθηκαν σε κρίσιμες πολιτείες στις προεδρικές εκλογές της Αμερικής, της 3ης Νοεμβρίου.

Σε μια μακρά ηχογραφημένη ομιλία, ο πρόεδρος είπε ότι «δεκάδες χιλιάδες [ψήφοι] έχουν ψευδείς υπογραφές» σε κρίσιμες πολιτείες.

Αυτό σημαίνει ότι «απαιτείται πλήρης εγκληματολογικός έλεγχος για να διασφαλιστεί ότι περιλαμβάνονται μόνο νόμιμα ψηφοδέλτια από νόμιμα εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που έχουν κατατεθεί σωστά», πρόσθεσε ο Τραμπ.

«Ο λόγος για αυτό είναι σαφής», είπε, «δεν έλεγχαν, μέσω ταυτοποίησης, τις υπογραφές επειδή γνώριζαν ότι οι ψήφοι δεν είχαν συμπληρωθεί από τους ψηφοφόρους στα ονόματα των οποίων κατατέθηκαν».

Ο μόνος τρόπος για την επίλυση της κατάστασης, είπε ο Τραμπ, είναι να πραγματοποιηθεί ένας πλήρης έλεγχος των φακέλων ψηφοφορίας, οι οποίοι φέρουν πάνω τους τις υπογραφές. Δεν είπε ποιες πολιτείες χρειάζεται να πραγματοποιήσουν την διαδικασία ελέγχου.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η νομική ομάδα του Τραμπ έστειλε αρκετές επιστολές στον υπουργό Εξωτερικών της Τζόρτζια, Μπραντ Ράφενσμπεργκερ, απαιτώντας πλήρη έλεγχο των υπογραφών. Ο Ράφενσμπεργκερ, ωστόσο, απάντησε λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν τα ψηφοδέλτια μαζί με τον φάκελό τους που έχει την υπογραφή, αναφέροντας νόμους περί ιδιωτικού απορρήτου. Η ομάδα του και άλλοι Ρεπουμπλικανοί πίεσαν για διαδικασίες ελέγχου υπογραφών στην Πενσυλβάνια.

«Χρειαζόμαστε μια συστηματική ανάλυση των επιστολικών ψήφων, για να ελέγξουμε τους φακέλους», δήλωσε ο Τραμπ. «Η υπογραφή είναι το σημαντικό. Και αν βρίσκεται στους φακέλους, μπορούμε να ελέγξουμε μόνο τους φακέλους. Και αυτό θα μας πει τα πάντα. Αυτό είναι το απόλυτο ελάχιστο που θα πρέπει να απαιτήσουμε.»

Από την ημέρα των εκλογών και μετά, οι παρατηρητές της εκλογικής διαδικασίας δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την διαδικασία καταγραφής των ψήφων σε αρκετές περιοχές των Δημοκρατικών, δήλωσε ο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι αυτό επιδείνωσε περαιτέρω την, σύμφωνα με ισχυρισμούς, νοθευμένη διαδικασία καταχώρησης ψήφων. Σε μαρτυρίες την περασμένη εβδομάδα στο Μίσιγκαν, την Αριζόνα και την Πενσυλβάνια, οι παρατηρητές της εκλογικής διαδικασίας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, δήλωσαν ότι είδαν παρατυπίες, είδαν ψήφους για τον Τραμπ να πηγαίνουν στον Μπάιντεν, και παρενοχλήθηκαν από εργαζόμενους των εφορευτικών επιτροπών.

Οι υπουργοί πολιτειών σε αυτά τα μέρη δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για εκλογική απάτη ή παρατυπίες που θα ανέτρεπαν το εκλογικό αποτέλεσμα. Και όχι μόνον αυτό, καθώς ένας εκπρόσωπος της υπουργού Εξωτερικών του Μίσιγκαν, Τζόσελυν Μπένσον, δήλωσε στην Epoch Times ότι Ρεπουμπλικανοί παρατηρητές που κατέθεσαν ενώπιον του νομοθετικού σώματος του Μίσιγκαν αυτή την εβδομάδα, παρουσίασαν «έλλειψη γνώσης» σχετικά με την καταμέτρηση των ψήφων και προώθησαν «θεωρίες συνωμοσίας», χωρίς επεξηγήσεις.

Ο Τραμπ, εν τω μεταξύ, υποστήριξε ότι οι προσπάθειές του να αποδείξει την ύπαρξη εκλογικής απάτης και παρατυπιών είναι μια προσπάθεια να προστατευθεί το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ.

«Αυτό δεν αφορά μόνο την εκστρατεία μου, αν και έχει να κάνει πολύ με το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρός σας», δήλωσε ο Τραμπ.

«Αν δεν ξεριζώσουμε την απάτη, την τεράστια και φρικτή απάτη που σημειώθηκε στις εκλογές μας του 2020, δεν έχουμε πλέον χώρα», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε