Σάββατο, 24 Φεβ, 2024
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να μιλήσει κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών (CPAC) που πραγματοποιήθηκε στο Hilton Anatole στο Ντάλας του Τέξας, στις 11 Ιουλίου 2021. (Brandon Bell/Getty Images)

Ο Τραμπ λέει ότι επενδυτές θα επενδύσουν 1 δισ. δολάρια στο μέσο κοινωνικής δικτύωσής του

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε συμφωνίες από επενδυτές ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, καθώς εργάζεται για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης που θα ανταγωνίζεται τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που ανέστειλαν τους λογαριασμούς του.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι υποσχέσεις από ανώνυμους επενδυτές θα μετατραπούν σε επενδύσεις μόλις συγχωνευτεί η Digital World Acquisition Corp., μια «εταιρεία λευκών επιταγών», και ο όμιλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είναι γνωστός ως Trump Media & Technology Group Corp.

Ο όμιλος σχεδιάζει να κάνει το ντεμπούτο του με μια πλατφόρμα που θα ονομάζεται TRUTH Social το 2022.

«Το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στους τεχνολογικούς κολοσσούς ότι η λογοκρισία και οι πολιτικές διακρίσεις πρέπει να τερματιστούν», ανέφερε σε δήλωσή του ο Τραμπ, πρόεδρος του ομίλου.

«Η εστίασή μας στην παροχή αξίας για τους μετόχους μας καθοδηγεί τη λήψη αποφάσεων και με την αποδοχή αυτών των δεσμεύσεων για μια στρατηγική έγχυση κεφαλαίων ανάπτυξης, πιστεύουμε ότι η συγχωνευμένη εταιρεία μπορεί να αναπτυχθεί σε μια απίστευτα ισχυρή βάση», πρόσθεσε ο Πάτρικ Ορλάντο, πρόεδρος της Digital World.

Οι επενδυτές περιγράφηκαν ως “μια ποικιλόμορφη ομάδα”, αλλά δεν δόθηκαν ονόματα στη δημοσιότητα.

Τα κεφάλαια αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την πρόσληψη κορυφαίων ταλέντων, για διαφημιστικές καμπάνιες και για την ανάπτυξη της επιχείρησης.

Ο Τραμπ απέχει από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τότε που εκδιώχθηκε από το Twitter, το Facebook και άλλες μεγάλες πλατφόρμες πριν εγκαταλείψει το αξίωμά του τον Ιανουάριο.

Στελέχη των εταιρειών κατηγόρησαν τον Τραμπ ότι παραβίασε τους όρους χρήσης τους με ορισμένες από τις αναρτήσεις του και τον ανέστειλαν ή τον απαγόρευσαν μετά την παραβίαση του αμερικανικού Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου. Τον κατηγόρησαν ότι ενθάρρυνε τη βία με δηλώσεις που εξέδωσε μετά την παραβίαση- αλλά ο Τραμπ διαφώνησε, καθώς η τελευταία του ανάρτηση στο Facebook ήταν έκκληση για ειρήνη.

Η Trump Media & Technology Group Corp. έχει ως στόχο να γίνει “μια δύναμη των μέσων ενημέρωσης που θα ανταγωνίζεται την κοινοπραξία των φιλελεύθερων μέσων ενημέρωσης και θα αντεπιτίθεται στις εταιρείες ‘Big Tech’ της Silicon Valley”, αναφέρεται σε παρουσίαση της εταιρείας.

«Αν οι τεχνολογικοί κολοσσοί μπορούν να λογοκρίνουν τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, μπορούν να λογοκρίνουν οποιονδήποτε», πρόσθεσε αργότερα.

Ο όμιλος σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει μια ψηφιακή υπηρεσία ροής, μια υπηρεσία ειδήσεων και άλλες υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση του Τραμπ τον Οκτώβριο για τις επικείμενες τεχνολογικές εναλλακτικές λύσεις οδήγησε σε υψηλό όγκο συναλλαγών.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Digital World διακόπηκε αρκετές φορές, καθώς η τιμή εκτινάχθηκε στα ύψη.

Ορισμένοι δήλωσαν ότι έβγαλαν χιλιάδες δολάρια από τη μετοχή.

Η Digital World ανέφερε σε ένα αρχείο ότι εισέπραξε πάνω από 293 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις περίπου 4,8 εκατομμυρίων μετοχών.

Οι «εταιρείες λευκών επιταγών» είναι εκείνες που δεν έχουν συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο ή σκοπό ή εκείνες που δηλώνουν ότι τα επιχειρηματικά τους σχέδια είναι να συγχωνευθούν ή να εξαγοράσουν μια ή περισσότερες άλλες εταιρείες, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε