Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε συγκέντρωση στην Πενσακόλα, Φλα., 23 Οκτωβρίου 2020. (Jonathan Bachman/Getty Images)

Ο Τραμπ λέει πως οι εκλογικές μεταρρυθίσεις της Γεωργίας δεν επαρκούν

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε στις 5 Απριλίου τον κυβερνήτη και αντικυβερνήτη της Γεωργίας επειδή όπως αναφέρεται ανάγκασαν την βουλή της πολιτείας να μειώσει το σύνολο εκλογικών μεταρρυθμίσεων που είχε ψηφιστεί τον προηγούμενο μήνα.

«Πολύ άσχημα που οι απεγνωσμένα απαιτούμενες εκλογικές μεταρρυθμίσεις στην Γεωργία δεν προχώρησαν περαιτέρω, όπως ο αρχικά ψηφισμένος Νόμος, αλλά ο Κυβερνήτης και Αντικυβερνήτης δεν θα το δέχονταν», είπε ο Τραμπ σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε μέσω της επιτροπής του πολιτικής δράσης Save America.

«Η μειωμένη εκδοχή, που μόλις ψηφίστηκε και υπογράφηκε από τον Κυβερνήτη Κεμπ, αν και καλύτερη από πριν, δεν έχει Έλεγχο Υπογραφής και πολλά άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας, που δυστυχώς απορρίφθηκαν. Αυτός ο Νόμος θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί πριν τις Προεδρικές Εκλογές 2020, όχι μετά», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος.

Ο κυβερνήτης της Γεωργίας Μπράιαν Κεμπ υπέγραψε ένα νομοσχέδιο εκλογικής μεταρρύθμισης (pfd) στις 25 Μαρτίου που αντικατέστησε τον έλεγχο υπογραφών για επιστολικές και άλλες εξ αποστάσεως ψήφους με μια απαίτηση ότι όσοι ψηφίζουν επιστολικά να έχουν μαζί τους άδεια οδήγησης ή αριθμό δελτίου ταυτότητας πολιτείας ή φωτοαντίγραφο μιας εναλλακτικής μορφής ταυτοποίησης.

Σε δήλωση μετά την υπογραφή του νόμου, ο Κεμπ είπε ότι θα το έκανε δυσκολότερο να γίνει απάτη και ευκολότερο να ψηφίσεις.

Κάποιοι ειδικοί των εκλογών λένε πως ο νόμος δεν προστατεύει όσο θα έπρεπε την ακεραιότητα των εκλογών. Ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας του Κάνσας Φιλ Κλάιν έγραψε ένα άρθρο γνώμης λίγο μετά την ψήφιση του νόμου, στο οποίο σημειώνει ότι ο νέος νόμος δεν κάνει πολλά για την πρόληψη ροής ιδιωτικών χρημάτων στην εκλογική υποδομή.
Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ δώρισε περισσότερα από $400 εκατομμύρια κατά την διάρκεια του κύκλου εκλογών του 2020 σε τοπικές εκλογικές αρχές. Τα περισσότερα από τα χρήματα πήγαν σε περιοχές που τείνουν προς τους Δημοκρατικούς σε κρίσιμες πολιτείες, σύμφωνα με τον Κλάιν.

Οι εκλογικές μεταρρυθμίσεις στην Γεωργία έχουν γίνει στόχος αριστερών επιθέσεων, παραπληροφόρησης, και μποϊκοτάζ. Η Delta και Coca-Cola δημοσίευσαν επίσημες δηλώσεις που επικρίνουν τον νέο νόμο. Το Major League Baseball απέσυρε τον ετήσιο αγώνα All-Star από την Ατλάντα για να εκφράσει τις «αξίες μας ως αγώνισμα» σε απάντηση στην ψήφιση του μέτρου.

Ο Τραμπ την Δευτέρα διατύπωσε εκ νέου ένα κάλεσμα για μποϊκοτάζ στις εταιρείες που αντιτίθενται στις εκλογικές μεταρρυθμίσεις της Γεωργίας.

«Μποϊκοτάρετε όλες τις “αφυπνισμένες” εταιρείες που δεν θέλουν Ταυτότητα Ψηφοφόρου και Ελεύθερες και Δίκαιες Εκλογές», είπε ο πρώην πρόεδρος.

Ο Τραμπ επίσης ισχυρίστηκε ότι «οι Δημοκρατικοί στην Γεωργία πραγματικά καταπιέζουν τους Ρεπουμπλικανούς».

Ως παράδειγμα, ο πρώην πρόεδρος αναφέρθηκε στο σύμφωνο συγκατάθεσης που υπογράφηκε από τον υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας Μπραντ Ράφενσπεργκερ, που κατέστησε σχεδόν αδύνατη την απόρριψη επιστολικών ψήφων βάσει λανθασμένων υπογραφών. Οι νέες εκλογικές μεταρρυθμίσεις περιορίζουν τα είδη συμφώνων που ο υπουργός Εξωτερικών της πολιτείας μπορεί να δημιουργήσει στο μέλλον.

Ο πρώην πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στα ερωτηματικά που περιβάλλουν περισσότερα από 400.000 έγγραφα αλυσίδας ευθύνης για επιστολικές ψήφους στην Γεωργία. Μόνο 56 από τις 159 κομητείες της Γεωργίας δημοσίευσαν τα έγγραφά τους ως απάντηση σε αιτήσεις της Georgia Star News, ανέφερε η εφημερίδα νωρίς τον προηγούμενο μήνα.

«Τώρα αναφέρεται ότι τα έγγραφα αλυσίδας ευθύνης για πάνω από 400.000 Επιστολικές Ψήφους λείπουν ή δεν δημοσιεύονται. Αναρωτιέμαι γιατί; Δείξτε τα τώρα!» έγραψε ο Τραμπ.

Ακολουθήστε τον Ιβάν στο Parler: @IvanPentchoukov

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε