Πέμπτη, 23 Μαΐ, 2024
Εικόνα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δίπλα σε οθόνη τηλεφώνου που εμφανίζει την εφαρμογή Truth Social στην Ουάσινγκτον, στις 21 Φεβρουαρίου 2022. (Stefani Reynolds/AFP via Getty Images)

Ο Τραμπ ποστάρει στο Truth Social σηματοδοτώντας την επιστροφή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πόσταρε στον λογαριασμό του στο Truth Social σηματοδοτώντας την επιστροφή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ! #COVFEFE», έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα, την οποία ίδρυσε και ανήκει στην Trump Media & Technology Group.

Στην ίδια ανάρτηση, μοιράστηκε επίσης μια φωτογραφία του που φαίνεται να χρησιμοποιεί ένα τηλέφωνο ενώ στέκεται μπροστά από το Mar-a-Lago Club του στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Στιγμιότυπο από την πρώτη ανάρτηση του @realDonaldTrump στο TRUTH Social. (The Epoch Times)

 

Έρχεται μετά τη δήλωση του Τραμπ τον Φεβρουάριο ότι ο κόσμος πρέπει να «ετοιμαστεί και ότι ο αγαπημένος σας πρόεδρος θα σας δει σύντομα!»

Το hashtag “covfefe” αναφέρεται σε έναν μυστηριώδη όρο που ο Τραμπ δημοσίευσε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2017 στο Twitter και έλεγε: “«Παρά τον αρνητικό Τύπο covfefe». Έλαβε πάνω από 122.000 κοινοποιήσεις και 155.000 likes πριν διαγραφεί. Ο Τραμπ δεν διόρθωσε ποτέ την ορθογραφία του “covfefe” ούτε εξήγησε τι σήμαινε ο όρος και μάλιστα έγραψε την επόμενη μέρα: «Ποιος μπορεί να καταλάβει την πραγματική σημασία του “covfefe” ?? Απολαύστε το!» Ο μυστηριώδης όρος παραμένει ανοιχτός σε ερμηνείες.

Η πρώτη ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social έρχεται μετά την ανακοίνωση του Twitter στις 25 Απριλίου ότι το διοικητικό του συμβούλιο αποδέχτηκε την προσφορά του Έλον Μασκ να εξαγοράσει την εταιρεία και να την κάνει ιδιωτική, σε μια προσφορά αξίας περίπου 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε τη Δευτέρα στο Fox News ότι δεν θα επιστρέψει στο Twitter και θα παραμείνει στη δική του πλατφόρμα Truth Social στο μέλλον. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι ο πρώην βουλευτής Ντέβιν Νούνες (R-Calif.).

Το Truth Social ξεκίνησε την ημέρα του Προέδρου στις 21 Φεβρουαρίου 2022 στο App store της Apple.

Αφού πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες πέρασαν εβδομάδες σε μια λίστα αναμονής, η εφαρμογή μεταπήδησε στις υπηρεσίες cloud της Rumble στις 22 Απριλίου, σε μια κίνηση που η εταιρεία δήλωσε ότι θα της επέτρεπε να «επεκταθεί σημαντικά». Λίγες ημέρες αργότερα, στις 26 Απριλίου, η εφαρμογή Truth Social ανέβηκε στο Νο. 1 της λίστας λήψεων του Apple App Store.

Μια εφαρμογή Android της Truth Social «έρχεται σύντομα» στο Google Play Store, σύμφωνα με την εταιρεία.

Αυτή η φωτογραφία απεικόνισης δείχνει ένα άτομο να ψάχνει στο κατάστημα εφαρμογών σε ένα smartphone για το “Truth Social” -που ανήκει στην Trump Media & Technology Group- με την ιστοσελίδα του στην οθόνη ενός υπολογιστή στο βάθος, στο Λος Άντζελες, 20 Οκτωβρίου 2021. (Chris Delmas/AFP via Getty Images)

 

Το Twitter απαγόρευσε τον λογαριασμό του Τραμπ, καθώς και τον λογαριασμό της εκστρατείας του, ενώ ήταν ακόμη πρόεδρος το 2021, δύο ημέρες μετά την παραβίαση του κτιρίου του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021. Το Twitter δήλωσε ότι απαγόρευσε μόνιμα τον λογαριασμό του Τραμπ «λόγω του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης της βίας», επικαλούμενο δύο αναρτήσεις που έκανε μετά την 6η Ιανουαρίου.

Οι δύο αναρτήσεις δεν υπαινίσσονταν ούτε καλούσαν άμεσα σε βία, αλλά το Twitter ανέφερε ότι ήταν «πολύ πιθανό να ενθαρρύνουν και να εμπνεύσουν ανθρώπους να επαναλάβουν τις εγκληματικές πράξεις που έλαβαν χώρα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021».

Ο Τραμπ είχε καλέσει σε ειρήνη στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου και είχε πει στους διαδηλωτές του Καπιτωλίου να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Το Facebook απαγόρευσε επίσης τον Τραμπ αργότερα. Η εταιρεία έθεσε την απαγόρευση δύο χρόνια μετά την απόφαση του ανεξάρτητου δικαστηρίου της ότι δεν ήταν επιτρεπτή η ύπαρξη μιας «επ’ αόριστον» αναστολής από την πλατφόρμα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε