Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έξω από τον Λευκό Οίκο το 2017 (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Ο Τραμπ προβλέπει ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα ανακαταλάβει το Κογκρέσο το 2022 και τον Λευκό Οίκο το 2024

Σε μια ομιλία του το Σάββατο στην Φλόριντα σε χορηγούς του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CPAC), Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ,  προέβλεψε ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα ανακαταλάβει το Νομοθετικό σώμα το 2022 και οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν τις εκλογές το 2024.

«Είμαστε εδώ απόψε για να μιλήσουμε για το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος – και τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε για να θέσουμε τους υποψηφίους μας σε πορεία νίκης», δήλωσε ο Τραμπ. «Βρίσκομαι μαζί σας αυτό το απόγευμα πεπεισμένος ότι το 2022 θα πάρουμε πίσω το Κογκρέσο και την Γερουσία και μετέπειτα το 2024, κάποιος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόκειται να κερδίσει τον Λευκό Οίκο».

Ο Τραμπ έκανε τα συγκεκριμένα σχόλια στην εισαγωγική ομιλία της συγκέντρωσης των χορηγών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Φλόριντα, σύμφωνα με ένα προσχέδιο της ομιλίας του που αποκτήθηκε από διάφορα μέσα ενημέρωσης. Ο Τραμπ ανέφερε επίσης στους χορηγούς πως θέλει να μεγαλώσει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Οι Epoch Times επικοινώνησαν με την ομάδα του Τραμπ για επιπλέον σχόλια.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο βοηθός και εκπρόσωπος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, δήλωσε στο Newsmax ότι ο πρώην πρόεδρος θα δώσει έμφαση στην ανάκτηση της Γερουσίας και του Σώματος στις ενδιάμεσες εκλογές.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιόν ελπίζω να είναι, αν το Τραμπ θελήσει να θέσει ξανά υποψηφιότητα», δήλωσε ο Μίλερ. «Όμως πιστεύω επίσης, πως ο Τραμπ θα επικρίνει τον Τζο Μπάιντεν πολύ σύντομα, σχετικά το θέμα των συνόρων και την νέα νοοτροπία της ακύρωσης του πολιτισμού».

Ο Μίλερ σημείωσε ότι άλλοι πρόεδροι, όπως ο Τζορτζ Μπους, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπιλ Κλίντον, δεν είχαν τόση μεγάλη πολιτική επιρροή αφότου αποχώρησαν, σε αντίθεση με τον Τραμπ.

«Είναι πιο ισχυρός από ποτέ», δήλωσε ο Μίλερ στο Newsmax, προσθέτοντας ότι το 2024 ο Τραμπ θα είναι «μακράν το φαβορί, από την μεριά των Ρεπουμπλικάνων».

Ο σύμβουλος του Τραμπ είπε ότι αυτό που έχει κάνει ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στα σύνορα είναι μια απόλυτη παρωδία, όχι μόνο με την εμπορία ανθρώπων και τη διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και με το γεγονός ότι έχουμε ανθρώπους που εισέρχονται στη χώρα χωρίς να έχουν κάνει τεστ COVID».

Πρόσθεσε ότι όταν «ο Μπάιντεν εμφανίστηκε σε εκείνη την τηλεμαχία εκ μέρους των Δημοκρατικών, δηλώνοντας πως θέλει να δώσει υπηκοότητα σε 11 εκατομμύρια άτομα χωρίς χαρτιά, ήταν σαν να στέλνει ένα τηλεγράφημα σε όλους λέγοντας: «Ελάτε, ελάτε στα σύνορά μας. Μην ανησυχείτε αν έχετε ένα πάσο για να μπείτε νόμιμα ή όχι, θα σας αφήσουμε και αν φτάσετε ως εδώ, τότε θα μείνετε».

Στην προηγούμενη ομιλία του στο CPAC στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Τραμπ δήλωσε πως «μπορεί να τους νικήσει για τρίτη φορά», αναφερόμενος στους Δημοκρατικούς. «Αναρωτιέμαι ποιος θα είναι αυτός», σχετικά με τον πιθανό Ρεπουμπλικανικό υποψήφιο. «Ποιος, ποιος, ποιος θα είναι αυτός; Αναρωτιέμαι».

Ο Μπάιντεν, ως ο γηραιότερος που ανέλαβε το αξίωμα στην ιστορία, δήλωσε ότι σκοπεύει να διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2024.

Το Associated Press συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε