Δευτέρα, 15 Ιούλ, 2024
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί μετά την ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, στις 15 Νοεμβρίου 2022. (Joe Raedle/Getty Images)

Ο Τραμπ υπόσχεται διεξαγωγή πολέμου κατά των καρτέλ ναρκωτικών με όλη τη δύναμη του αμερικανικού στρατού

ο Τραμπ κατηγόρησε «τις πολιτικές του Μπάιντεν για τα ανοιχτά σύνορα», τις οποίες χαρακτήρισε «θανάσιμη προδοσία του έθνους»

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στις 5 Ιανουαρίου ότι αν επιτύχει στην υποψηφιότητά του για την προεδρία το 2024, θα διατάξει τον αμερικανικό στρατό να συντρίψει τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών «χωρίς έλεος».

Ο Τραμπ έκανε την αυτή την δήλωση την ώρα που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σε ένα βίντεο-δήλωση την Πέμπτη, ο Τραμπ κατηγόρησε «τις πολιτικές του Μπάιντεν για τα ανοιχτά σύνορα», τις οποίες χαρακτήρισε «θανάσιμη προδοσία του έθνους» και ότι τροφοδοτούν τους θανάτους των Αμερικανών.

Η παράνομη μετανάστευση έχει εκτοξευθεί επί των ημερών του Μπάιντεν, με τις διελεύσεις να ξεπερνούν τα 2,3 εκατομμύρια για το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων. Ο αριθμός αυτός ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ κατά περίπου 1 εκατομμύριο και ήταν υπερδιπλάσιος από το υψηλότερο επίπεδο που καταγράφηκε επί Τραμπ.

Ο Τραμπ, ο οποίος στο παρελθόν πρότεινε τη χρήση στρατιωτικής βίας καθώς και εκτοξεύσεις πυραύλων στο Μεξικό για την καταστροφή εργαστηρίων ναρκωτικών, δήλωσε στο βίντεο της Πέμπτης ότι θανατηφόρα ναρκωτικά όπως η φαιντανύλη εισρέουν «μέσα από τα ορθάνοιχτα σύνορά μας» και «κλέβουν εκατοντάδες χιλιάδες πολύτιμες αμερικανικές ζωές».

Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Μπάιντεν, 200.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών, δήλωσε ο Τραμπ.

Τα καρτέλ ναρκωτικών «διεξάγουν πόλεμο στην Αμερική», συνέχισε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι έχει έρθει πλέον η ώρα «η Αμερική να διεξάγει πόλεμο στα καρτέλ».

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι θα χαρακτηρίσει τα καρτέλ ως ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις και θα εμποδίσει την πρόσβασή τους στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ ζήτησε από το Κογκρέσο να ψηφίσει νόμους που θα τιμωρούν με θανατική ποινή τους λαθρέμπορους ναρκωτικών και τους διακινητές ανθρώπων.

«Όταν θα είμαι πρόεδρος, θα είναι η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών να εξουδετερώσουμε τα καρτέλ, όπως εξουδετερώσαμε το ISIS και το χαλιφάτο του – και όπως, σε αντίθεση με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, είχαμε πολύ, πολύ ισχυρά σύνορα», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι θα αναπτύξει όλα τα απαραίτητα στρατιωτικά μέσα, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού ναυτικού, για να επιβάλει εμπάργκο στα καρτέλ και να διασφαλίσει ότι δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα περιφερειακά ύδατα για να εισάγουν λαθραία ναρκωτικά στη χώρα.

Επιπλέον, θα «διέταζε το Υπουργείο Άμυνας να κάνει κατάλληλη χρήση των ειδικών δυνάμεων, του κυβερνοπολέμου και άλλων φανερών και συγκαλυμμένων ενεργειών για να προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή ζημία στην ηγεσία, τις υποδομές και τις επιχειρήσεις των καρτέλ».

«Εκατομμύρια και οικογένειες και άνθρωποι καταστρέφονται. Όταν επιστρέψω στον Λευκό Οίκο, οι βασιλιάδες των ναρκωτικών και οι φαύλοι διακινητές δεν θα κοιμηθούν ποτέ ξανά ήσυχοι», δήλωσε ο Τραμπ.

«Τα καταφέραμε μια φορά και τα καταφέραμε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον».

Τα σχόλια του Τραμπ έγιναν την ώρα που ο Μπάιντεν ανακοίνωνε μέτρα που, όπως είπε, θα βελτιώσουν την ασφάλεια των συνόρων και θα βοηθήσουν στην αναχαίτιση της ροής της παράνομης μετανάστευσης, ενώ παράλληλα θα επεκτείνουν ένα πρόγραμμα αποφυλάκισης με αναστολή, που ανοίγει μια νόμιμη οδό για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους τον μήνα για να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μην εμφανίζεστε απλά στα σύνορα»

Ο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να απορρίπτουν Κουβανούς, Αϊτινούς και Νικαραγουανούς που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Η κίνηση αυτή βασίζεται σε μια υφιστάμενη προσπάθεια να σταματήσουν οι Βενεζουελάνοι να προσπαθούν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς άδεια.

«Μην εμφανίζεστε απλώς στα σύνορα», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Μείνετε εκεί που είστε και κάντε αίτηση νόμιμα από εκεί».

Ενώ επιδιώκει να εμποδίσει την παράνομη διέλευση Κουβανών, Αϊτινών, Νικαραγουανών και Βενεζουελάνων, η κυβέρνηση Μπάιντεν επεκτείνει επίσης ένα πρόγραμμα αναστολής που επιτρέπει σε 30.000 άτομα από αυτές τις τέσσερις χώρες το μήνα να εισέρχονται νόμιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες για δύο χρόνια και να εργάζονται.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού το τελευταίο διάστημα προέρχονται από αυτές τις τέσσερις χώρες.

«Προβλέπουμε ότι αυτή η ενέργεια θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των ανθρώπων που προσπαθούν να διασχίσουν τα νοτιοδυτικά μας σύνορα χωρίς να περάσουν από νόμιμη διαδικασία», δήλωσε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι το Μεξικό έχει συμφωνήσει να παίρνει πίσω έως και 30.000 ανθρώπους το μήνα που συλλαμβάνονται να προσπαθούν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα.

 

Άνθρωποι συγκεντρώνονται κοντά σε ένα πέρασμα στο Ελ Πάσο του Τέξας, στις 20 Δεκεμβρίου 2022. (Christian Chavez)

 

Ένα άλλο μέρος της νέας προσπάθειας επιτρέπει σε ανθρώπους που επιδιώκουν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες να προγραμματίσουν ένα ραντεβού σε μια πύλη εισόδου για να ξεκινήσουν μια αίτηση ασύλου.

Οι περισσότερες αιτήσεις ασύλου απορρίπτονται τελικά, αλλά η μεγάλη καθυστέρηση στα δικαστήρια αφήνει τους περισσότερους παράνομους αλλοδαπούς να ζουν στη χώρα για χρόνια πριν εκδικαστεί η υπόθεσή τους. Ορισμένοι άνθρωποι δεν απελαύνονται ακόμη και αν οι αιτήσεις τους απορριφθούν.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν στέλνει επίσης περισσότερους αξιωματικούς και δικαστές ασύλου στα σύνορα για να προσπαθήσει να εκδικάσει τις υποθέσεις πιο γρήγορα. Ο στόχος είναι να μειωθεί ο αρχικός χρόνος επεξεργασίας από μήνες σε ημέρες.

«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τους ανθρώπους από το να κάνουν το ταξίδι, αλλά μπορούμε να απαιτήσουμε να έρθουν εδώ με ομαλό τρόπο σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να αυξήσει τη χρηματοδότηση για τις συνοριακές κοινότητες που επηρεάζονται από την αύξηση της παράνομης μετανάστευσης.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε